Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΘΕΜΑ ΥΕΝΑΠ

Πως κατακυρώνονται συμβάσεις Δημόσιου Ενδιαφέροντος σε αμφισβητούμενης κυριότητας πλοίο;

Έκθετους αφήνει ο γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας Αιγαίου και Ναυτιλιακής Πολιτικής τους τρεις συνεταίρους του πλοίου ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χρήστο Κουρούση ό τελευταίος τόνισε ότι το Υπουργείο κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές στο πλοίο, παρά την αμφισβήτηση κυριότητας που προέβαλε ένας εκ των πέντε πρώην συνεταίρων καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουρούση, οι υπηρεσίες του ΥΕΝΑΠ στηρίχθηκαν στο «έγγραφο εθνικότητας» το οποίο προσκόμισαν οι τρεις συμπλοιοκτήτες। Επιπλέον οι "τρεις" υπέβαλαν και Δήλωση του Νόμου 105 με την οποία δήλωναν ότι είχε γίνει μεταβίβαση του πλοίου από τις ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ, στην εταιρία ΛΟΥΤΡΑΡΗ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λουτράρης συμμετείχε και στον καταργημένο Δ.Σ. της εταιρίας. Ως προς το ερώτημα «ποιος εξέδωσε το έγγραφο εθνικότητας» ο γ.γ. απάντησε ότι αυτό έγινε από το Λιμεναρχείο Σάμου το οποίο προφανώς δέχθηκε την απόφαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ. Στο σημείο αυτό φαίνεται εκτεθειμένο και το Λιμεναρχείο Σάμου, καθώς δεν απαίτησε κανένα συμβόλαιο μεταπώλησης του πλοίου ενώ βάση του Νόμου τα δύο βασικά αιτιολογικά που απαιτούνται για να είναι αποδεκτή η δήλωση μεταβίβασης είναι το αποδεικτικό του φόρου μεταβίβασης και η εγγραφή στο Μητρώο ναυτικών εταιριών. Όλως περιέργως οι τρεις συνεταίροι παρέλειψαν να δηλώσουν την υποτιθέμενη – κατά τον μέχρι τότε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας Δημήτρη Σαρλά – πώληση του πλοίου, και στην Εφορία και στα Μητρώα Ναυτικών Εταιριών. Μήπως αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα δεδομένου μάλιστα ότι η παράλειψη διήρκεσε μερικούς μήνες; Ερώτηση κάνουμε. Ποιος από το Λιμεναρχείο Σάμου και γιατί είχε λόγο να δεχθεί τη δήλωση του Νόμου 105 αντί των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπει ο Νόμος; - Ποια σχέση έχει με την υπόθεση, η απομάκρυνση υψηλόβαθμου στελέχους οικονομικού φορέα του νησιού; Υπάρχουν και άλλες εξαιρετικά βαρύτατες ερωτήσεις που θα διατυπωθούν τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται νέες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το θέμα αυτό, αφού το ΥΕΝΑΠ φέρεται να λειτούργησε μη σύννομα για μια ακόμα φορά. Για να εξυπηρετηθεί ποιος ή ποίοι άραγε; Και με ποιο αντίτιμο;

Πάντως ο κ. Κατρακάζος, ένας εκ των συνεταίρων ο οποίος συμβαίνει να είναι και υποψήφιος βουλευτής της Ν। Δημοκρατίας αλλά και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος, διατείνεται ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί τον κάλυψε ο κ. Γιώργος Βλάχος γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ। Βλάχος παραδέχθηκε ότι από την Γενική Γραμματεία συντάχθηκε πόρισμα κατά του Λιμενικού Ταμείου Σάμου του οποίου ο κ.Κατρακάζος διετέλεσε πρόεδρος. Αν και στην αρχή μάλιστα είπε ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του κ. Κατρακάζου για το οικονομικό έλλειμμα του Λιμενικού Ταμείου, στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες μέσα στο πόρισμα που ήδη εστάλει στον εισαγγελέα। - Παρένθεση: Το ΥΕΝΑΠ αμέλησε ή ξέχασε να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για την ύπαρξη ελέγχου και τη σύνταξη πορίσματος και την αποστολή του στον εισαγγελέα - Προηγουμένως όμως φρόντισε να ενοχοποιήσει την υπάλληλο καθαριότητας η οποία έκανε τον ισολογισμό πλαστογραφώντας και αλλοιώνοντας τα ποσά από τα γραμμάτια για να πετύχει τον ισοσκελισμό του Ισολογισμού!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ! ΕΙΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ, ΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!!!