Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

ΑΛΛΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!

Σάββατο, 25 Απρίλιος 2009
ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ "ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ" ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΔΟΥ
ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΕ!!
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου Φόρους ζητάει μέχρι και σήμερα η Εφορία από τον . Δημήτριο Σάρλα τον οποίο αναγνωρίζει ως τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ πλοιοκτήτριας του πλοίου "ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ" στο οποίο όμως το Υπουργείο Αιγαίου κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές και τα μισθώματα εισπράττουν τρίτοι οι οποίοι προφανώς και δεν αποδίδουν φόρους στο δημόσιο. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Κουρούσης, με έγγραφό του βεβαιώνει ότι αποδέχθηκε τη δήλωση του Νόμου 105 που υπέβαλαν τρεις φερόμενοι ως πλοιοκτήτες χωρίς προφανώς να δώσει εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τα αναγραφόμενα στη δήλωση. Βεβαίως για τους "τρεις" υπάρχει πλέον η απειλή της φυλάκισης έως δύο ετών λόγω της ψευδούς βεβαίωσης εκτός κι αν κάτι μας διαφεύγει. Παρακαλείται ο Γ.Γ. του Υπουργείου να μας ενημερώσει καθώς και ο ίδιος φαίνεται να έχει ευθύνη αλλά και οι τρεις άνθρωποι μπορεί να είναι αθώοι। Είναι όμως; Σύμφωνα με τον Δημήτριο Σάρλα, ο ίδιος όπως και άλλα τέσσερα άτομα, ήσαν συμπλοιοκτήτες του προαναφερόμενου πλοίο। Κάποια στιγμή όμως, οι τρεις συμφώνησαν και μεταβίβασαν το πλοίο στον έναν εξ αυτών, ερήμην των άλλων δύο, Το Υπουργείο όμως κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές στους "τρεις" χωρίς να έχει γίνει νόμιμη μεταβίβαση του "ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ"। Γι αυτό προφανώς και η ΔΟΥ αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα ως νόμιμο εκπρόσωπο του πλοίου τον άνθρωπο που οι "τρεις" φρόντισαν να βγάλουν με περίεργο τρόπο από την εταιρία. Αυτά τα περίεργα συμβαίνουν εν μέσω άλλων σκανδάλων.
Το έγγραφο της ΔΟΥ αποκάλυψε ο Γιάννης Νέγρης του aegaio.blogspot।com γράφοντας και τα ακόλουθα:
Κύριε Κουρούση Γενικέ Γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου είχατε ελέγξει τη νομιμότητα της μεταβίβασης; Να γιατί κύριε γενικέ γραμματέα του υπουργείου αιγαίου σας τα λέμε όλα αυτά ΔΟΥ Σάμου ,και προς τιμήν της ,βεβαιώνει στις 5 Μαΐου του 2008 , μετά από 4 μήνες από την δική σας απάντηση, πρώτον ότι ο καταγγέλλων είναι νόμιμος εκπρόσωπος , αρα εσείς τι έγγραφα δεχτήκατε; και δεύτερον το ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ δεν έχει υποβάλει δήλωση φόρου μεταβίβασης। Έτσι είναι κύριε γενικέ ,με υπεύθυνες δηλώσεις και χωρίς έγγραφα, δεν προχωράτε στην υπογραφή ανάθεσης σύμβασης με την νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Πατήστε να δείτε το έγγραφο της ΔΟΥ ΣΑΜΟΥ ।
Τι έχετε να πείτε κύριε Γενικέ;
Α) Κατά τη προεκλογική περίοδο του 2007 οι υπηρεσίες του υπό την ευθύνη, του τότε Υπουργού ήλεγξαν τη νομιμότητα μεταβίβασης του εν λόγω πλοίου που εκτελούσε τη συγκεκριμένη άγονη γραμμή δυνάμει της σύμβασης 13-14/01-03-2007; Β) Κατά την ίδια προεκλογική περίοδο οι ίδιες υπηρεσίες υπό την ευθύνη του τότε Υπουργού ήλεγξαν την νομιμότητα της μετάβασης της συμβάσεως της άγονης γραμμής στη καινούργια ιδιοκτησία;
Γ) Την ίδια προεκλογική περίοδο ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε το πρώην υπουργείου Αιγαίου να προστατεύσει την ορθή εκτέλεση της συμβάσεως ενόψει της εμπλοκής στην μεταβίβαση του πλοίου υποψήφιου με τη ΝΔ βουλευτή σε εκείνες εκλογές;
Δ) Βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής ποια από τις εταιρείες εισέπραττε τα τιμήματα της συγκεκριμένης άγονης γραμμής από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και το Μάρτιο του 2008 και με εντολή ποίου;Παρουσιάζουμε το έγγραφο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την υπογραφή του γενικού γραμματέα κυρίου Κουρούση.
Όπως προκύπτει το λιμεναρχείο Σάμου χωρίς ΟΛΑ τα απαραίτητα έγγραφα μεταβίβασε το πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ και ενώ ρητά απαιτείται από τον Νόμο1.μητρώα ναυτικών εταιρειών που αποδεικνύει τους δεσμεύοντες και υπογράφοντες για να πουληθεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας . Στη περίπτωση αυτή κύριε γενικέ δεχτήκατε υπεύθυνες δηλώσεις του Νόμου 105;2.Βεβαίωση από την οικία ΔΟΥ περί βεβαίωσης μεταβίβασης και φόρου. Στη περίπτωση αυτή το πλοίο με βεβαίωση της ΔΟΥ Σάμου σχεδόν ένα χρόνο μετά από την ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ πώληση ανήκει στη παλιά εταιρεία. Αυτά τα έγγραφα τα είχατε κύριε γενικέ; γιατί μάλλον δεν τα είχατε από ότι αποδεικνύεται από το έγγραφο της ΔΟΥ Σάμου.
Αναδημοσίευση από : aegaio.blogspot.com