Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Μαρίνα: Το πλοίο των απελπισμένων...

Χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα
Μόνον...1308 επιβάτες μεταφέρει το Μαρίνα
Μόνον 1308 που δεν βρήκαν θέση σήμερα σε κάποιο πιο σύγχρονο και πιο γρήγορο πλοίο
Αλλά και να έβρισκαν θέση σε κάποιο ...spead ή ...jet το ίδιο φρικτό ταξίδι θα είχαν
Με τις νάιλον σακούλες στα πρόσωπα
Με το στομάχι τους φραπέ από το κούνημα κι ας πνέουν άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ μόνον
Όμως στο Μαρίνα γίνονται κι άλλα αυτή την ώρα
Όπως μας μετέφερε ο κ. Απόστολος Βλ... (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση κάθε Αρχής) ενώ η αρχική ώρα κατάπλου είναι για τις 8.00 μμ, λόγω μηχανικής βλάβης έγινε ανακοίνωση περί τις 6.25 μμ ότι το πλοίο θα φθάσει στον Πειραιά στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ωστόσο, πριν λίγα λεπτά 10.00 μμ έγινε νέα ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι το πλοίο θα καταπλεύσει στον Πειραιά στις 3.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αυτό ήταν μία από τις αιτίες που προκάλεσε την δεύτερη μεγάλη ένταση στο πλοίο αλλά και την τρίτη και την τέταρτη... Γιατί η πρώτη ένταση έγινε όταν οι επιβάτες διαπίστωσαν ότι μέχρι να έρθουν στον Πειραιά θα χάσουν αναγκαστικά κάθε περιττό και επιπλέον κιλό που προσέλαβαν περνώντας διακοπές χαρισάμενες.
Πως θα γίνει αυτό; Μα απλά με υποχρεωτική ακτοπλοϊκή πείνα μα και δίψα.
Μάλιστα κ. Υπουργέ. Το πλοίο με τους 1308 "καταραμένους" πλέει με μισή μηχανή και μηδέν τρόφιμα και μηδέν νερό.
Αλλά όπως μας είπε ο κ. Απόστολος Βλ. στο πλοίο υπάρχει και μηδέν καθαριότητα γιατί όπως τους εξήγησε το πλήρωμα δεν προλαβαίνει να καθαρίζει τις τουαλέτες και τους εμετούς.
Μόνον που δεν πιάστηκαν στα χέρια στο Λογιστήριο πριν λίγα λεπτά και Κύριος οίδε τι θα γίνει μέχρι το πρωί που θα καταπλεύσει το πλοίο. Θα υπάρχουν μέσα...ζωντανοί;