Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ;

Πότε θα διαψεύσει και αυτά ο Ντάνουερ;

Γράφει ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης

Για το ρόλο του Ντάουνερ στις διαπραγματεύσεις έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Επανερχόμαστε όμως με αφορμή την επικαιρότητα. Πρόσφατα, ο Ντάουνερ έδωσε συνεντεύξεις σε δύο εφημερίδες στις ελεύθερες περιοχές. Από τους δημοσιογράφους, του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ορισμένα δημοσιεύματα, ΤΙΠΟΤΑ όμως από όσα τον αφορούν προσωπικά.

Από την άλλη, από τον Πρόεδρο μέχρι τους εκπροσώπους κομμάτων εκφράζεται δικαίως δυσαρέσκεια στα ΜΜΕ για την προώθηση από τον Ντάουνερ τουρκικών ιδεών για πενταμερή διάσκεψη. Ορισμένοι μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξή τους διότι ο Ντάουνερ «έχει χάσει την αξιοπιστία του ως ειδικός απεσταλμένος των Η.Ε. και ενεργεί εκτός των πλαισίων του ρόλου του» και δηλώνουν ότι η «πρόταση Ντάουνερ» για πενταμερή διάσκεψη είναι αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Τούρκο Υπ.Εξ. Νταβούτογλου. Οι επικρίσεις αυτές, όσο κι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι γενικές και με πολιτικό περιεχόμενο, πράγμα που παρέχει την ευκαιρία στον Ντάουνερ να δίνει διαφορετική εκδοχή από αυτήν που του προσδίδουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ Atticapress.gr :  http://www.atticapress.gr/views/4849-when-would-you-deny-them-and-the-ntanouer.html