Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Δένουν πάλι τα πλοία, τα δύο ναυτεργατικά σωματεία

Νέα ακινητοποίηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, θα επιχειρήσουν δύο από τα δεκατέσσερα σωματεία της ΠΝΟ την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου, καθώς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ. Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και το Σωματείο κατώτερων πληρωμάτων «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τα οποία είχαν κρατήσει τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά και την προηγούμενη Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων, τάχθηκε κατά της απεργιακής κινητοποίησης με γνώμονα την αρνητική επίδραση που θα έχει η απεργία τους στον τουρισμό.

2 σχόλια:

  1. Αληθεύει άραγε, καταγγελία ναυτικών, ότι οι πύλες του κεντρικού λιμανιού, σε αντίθεση με άλλες φορές, ήταν ανοιχτές όλη τη νύχτα, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου?
    Ας προσέχουν, για να έχουν, "γνώση οι φύλακες"
    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια είναια αλήθεια. Προσωπικά μπήκα στο λιμάνι στις 1.00 τα ξημερώματα, όπως και στις 4.00 το πρωί, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Στόχος μου ήταν να διαπιστώσω ότι είχαν ληφθεί μέτρα, όπως είχε προαναγγείλει ο Αρχηγός του Λ.Σ. Ψυχή Θεού δεν υπήρχε στο λιμάνι ενώ οι πρώτοι και λιγοστοί λιμενικοί, έκαναν την εμφάνισή τους στις 5.30 το πρωί, σαν να επρόκειτο για μια ημέρα ...ρουτίνας. Όσο για τις "αυξημένες δυνάμεις" εμφανίστηκαν στις 10.00 το πρωί, όταν πλέον οι επιβάτες άρχισαν να αντιδρούν, βλέποντας τα πλοία τους να μην αναχωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου