Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΝΕΧΤΟΚ: ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ... ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ "ROMBES"!

Αν υπήρχε Υπουργείο Ναυτιλίας…
δεν θα υπήρχαν «RO(M)PEX»!



Κάποιος επιμένει να τα κάνει …ρόιδο εκεί στο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας, υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί με αφορμή την εμπλοκή που σημειώθηκε με τα πλοία «ROPAX 1» KAI «ROPAX 2».


Σάββατο μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο της Μεσογείων έκτακτη σύσκεψη υπό την υπουργό Λούκα Κατσέλη. Παρόντες ήσαν ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βλάχος, ένας Σύμβουλος της Υπουργού που διαρκώς βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Γενικό, αλλά και κάποιοι – μόνον κάποιοι - υπηρεσιακοί παράγοντες.


Αλήθεια, γνωρίζει η Υπουργός ποίοι Υπηρεσιακοί παράγοντες θα έπρεπε να βρίσκονται δίπλα της ώστε να συγκεραστούν οι απόψεις, να βγουν όλα τα θετικά και τα αρνητικά της υπόθεσης και να συγκροτηθεί ένα πλάνο δράσης, άρτιο και αδιάβλητο, όταν μάλιστα η Adriatic Lines καταβάλλει προσπάθεια να αναγάγει το θέμα σε ενδοκοινοτικό και όχι θέμα εσωτερικής συνδικαλιστικής δράσης;


Γιατί δεν ανακοινώθηκε η σύσκεψη; Ποίοι παρευρέθηκαν; Ποίοι ΔΕΝ κλήθηκαν; Γιατί δεν κλήθηκαν; Ποιος υποσκάπτει τη θέση της υπουργού, στη προσπάθειά του να «χαλιναγωγήσει» τους ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους του πρώην ΥΕΝ; Και τι νομίζει ο εν λόγω – παρά την Υπουργό παράγοντας; Ότι απούσης της Υπουργού από το πρώην ΥΕΝ, θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη;


Αποσπασματική συρραφή


Αυτό που αρκετοί στο πρώην ΥΕΝ συζητούν, είναι ό,τι το μόνο που καταφέρνει το εν λόγω πρόσωπο, είναι να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αφού αποφεύγει ακόμα και να επιδώσει αυτούσια τα έγγραφα των Υπηρεσιών στην κ. Κατσέλη.


Αντίθετα, προσπαθεί να συρράψει αποσπασματικά στοιχεία από κάθε υπηρεσιακό έγγραφο και τελικά παρουσιάζει «εκτρώματα» στην Υπουργό, η οποία με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να χάσει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

Για παράδειγμα: Τι λέει η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων για τα δύο υπό Βρετανική σημαία πλοία, Ιταλικών – ίσως και Ελληνικών – συμφερόντων;


Τι λένε οι ΔΛΠ, ΔΛΥ, ΔΟΛΕΛ, ΔΛΑ, ΔΘΣ, ΔΕΔΑΠΛΕ και φυσικά ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος;


Τέλος, αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Θανάση Χριστόπουλου, έσωσε την κ. Κατσέλη από γρήγορη πανωλεθρία καθώς η φωνή του ηχεί πάντα τη θέση της λογικής.


Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα ROPAX – ή «ρόμπα-χ» όπως την αποκαλούν οι λιμενικοί, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι εάν υπήρχε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το θέμα αυτό θα είχε λυθεί ακόμα και πριν γεννηθεί. Ενώ τώρα που το ΥΕΝ κατακερματίστηκε, και οι Λιμενικοί πραγματοποιούν λευκή απεργία διαρκείας, στην ουσία δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό που άλλοτε ανοίγει την πόρτα στα «Ζενίθ» και άλλοτε στα «ROPAX» προκαλώντας τραγέλαφους και ένστολους που αισθάνονται «ρόμπες» όπως οι ίδιοι ομολογούν.


Με άλλα λόγια, λείπει ο «γάτος» και τα ποντίκια χορεύουν ολόγυρα κτυπώντας το ναυτιλιακό κύρος της χώρας από κάθε πλευρά. Τα μεμονωμένα συμφέροντα κάνουν χορό σε βάρος όλων των ναυτικών, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου