Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ...ΔΡΟΥΤΣΑ

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24, και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας διατύπωσε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί σύντομα λύση και διευθέτηση ''αν η πολιτική βούληση είναι παρούσα εκ μέρους όλων των ενδιαφερομένων πλευρών''. (ΚΥΠΕ - 01/07/2010)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, κάλεσε την Τουρκία να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24, και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας διατύπωσε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί σύντομα λύση και διευθέτηση ''αν η πολιτική βούληση είναι παρούσα εκ μέρους όλων των ενδιαφερομένων πλευρών''.

Ο κ. Δρούτσας απηύθυνε έκκληση ''προς την Αγκυρα και τους Τούρκους φίλους μας να κάνουν ότι είναι αναγκαίο, ώστε να επιτευχθεί ένας διακανονισμός στην Κύπρο, που θα είναι βιώσιμος και θα αποτελεί εγγύηση, τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους, ότι θα έχουν ένα κοινό μέλλον εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

Κληθείς να διατυπώσει την άποψή του για τη στάση της Τουρκίας έναντι της κρίσης στη Γάζα και εναντίον του Ισραήλ, ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε πως ''είναι φυσιολογικό και λογικό ότι ένα κράτος σαν την Τουρκία, με τη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση να είναι στραμμένο προς Ανατολάς και προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής''.

Δήλωσε, ωστόσο, ''πεπεισμένος, ότι το πραγματικό μέλλον της Τουρκίας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εντός της Ευρώπης'' και πρόσθεσε πως ''βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας, το να κάνει τις απαραίτητες επιλογές και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις''.

Από πλευράς όμως, Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνέχισε, ''επιτρέψτε μου να πω, ότι είναι και πάλι η στιγμή να στείλουμε στην Τουρκία το σαφές μήνυμα, που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει στείλει και στο παρελθόν, όταν ξεκίνησαν οι ευρω-τουρκικές σχέσεις, το οποίο είναι: εάν αναλάβετε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, εάν αλλάξετε και γίνεται πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος, τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ανοιχτή για να σας δεχτεί ως μέλος της''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου