Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταίο ταξίδι για δύο Έλληνες ναυτικούς του Μ/Τ «AEGEAN ANGEL»

Στη θάλασσα άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο Έλληνες ναυτικοί όταν σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων παρασύρθηκαν στη θάλασσα από το κατάστρωμα λόγω θαλασσοταραχής.  

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στις 2.00 μ.μ.  ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου Έλληνα Πλοιάρχου και του 33χρονου Έλληνα Α΄ Μηχανικού καθώς και τον τραυματισμό του 34χρονου Κύπριου Υποπλοιάρχου, μέλη πληρώματος του Μ/Τ «AEGEAN ANGEL» Ν.Π.11328, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από Ταλίν Εσθονίας με προορισμό το Χιούστον Αμερικής.
Οι ανωτέρω ναυτικοί, σύμφωνα με επιστολή της διαχειρίστριας εταιρείας όπως αυτή ενημέρωσε, τραυματίστηκαν όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, παρασύρθηκαν από κύμα και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων.
Το πλοίο κατευθύνεται στις Βερμούδες προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του 34χρονου τραυματία.
Από το ΥΘΥΝΑΛ/ ΔΝΕΡ 3ο - ΔΑΝ 1ο ζητήθηκε η συνδρομή του ΥΠ.ΕΞ., μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματισθέντα, καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.