Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & Ν.Π ΤΗΣ Ν.Δ

 Το Λιμενικό δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα
από τις πρόσφατες κρίσεις
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Το Λιμενικό Σώμα δυστυχώς δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα μέσω του σήριαλ των πρόσφατων κρίσεων.
Τα βασικά κριτήριά υλοποίησής τους υπήρξαν καθαρά η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, καθώς και μικροκομματικών ισορροπιών και όχι το συμφέρον του Λιμενικού Σώματος, οι ανάγκες της ναυτιλίας μας και οι ικανότητες των κριθέντων στελεχών.
Προφανώς το όραμα της Κυβέρνησης είναι ένα αδύναμο χωρίς μέσα και προσωπικό, απαξιωμένο, με περιορισμένα καθήκοντα και κομματικά καθοδηγούμενο Λιμενικό Σώμα. Σε μια περίοδο, όπου απαιτείται φρόνηση και συναίνεση, τελικά το μόνο που ενδιαφέρει το Πα.Σο.Κ είναι να βολέψει τα δικά του παιδιά».Πηγή 

Σχόλιο Exantas

Παραθέτουμε αποσπάσματα από παλαιότερη "παρέμβαση" μας σε δηλώσεις του κ.Πλακιωτάκη.
"Αξιότιμε κ. Πλακιωτάκη. Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση σας στο Λιμενικό Σώμα.
Αναρωτηθήκατε όμως προηγουμένως, μήπως αυτή η απαξίωση & διάλυση επήλθε ως συνέχεια & συνέπεια εκείνης, που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία στηρίζατε, με την διόγκωση των προβλημάτων, των αναγκών & της διασπάθισης των οικονομικών του υπουργείου & του Σώματος?
Στηριχτήκατε σε άδειους & βρώμικους συμβούλους, ιδιαίτερα ένστολους, που περισσότερο κακό έκαναν σε όλους.
Εξασφαλίσατε καθηλωμένα επιχειρησιακά μέσα, υπερχρεωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαξίωση υποδομών.
Άγνοια των όρων "ίσες ευκαιρίες", "αξιοκρατία" & "ισονομία-ισοπολιτεία". Δεν παραδειγματιστήκατε από λάθη, επιλογές & αποφάσεις του παρελθόντος σας, που έκαναν να αισχύνονται & να ερυθριούν όσοι σας στήριζαν & καταδίκαζαν προηγούμενες πολιτικές επιλογές & ηγεσίες, για οικογενειοκρατία, νεποτισμό, αδιαφορία & αδικίες.
Οι ασφαλέστερες συγκρίσεις, είναι εκείνες που γίνονται με τις πράξεις του παρελθόντος & όχι με τις υποσχέσεις του μέλλοντος." 


Και συμπληρώνουμε: "Απλά, η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές" ή αν επιθυμείτε "και τα δυο κόμματα αποτελείτε όψεις του ιδίου νομίσματος"


ΜΘΧ