Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πήγε, είδε και ...απήλθε και σε δυο - τρεις- πέντε- δέκα
μήνες, κάτι θα κάνει... ίσως!
Αδιαφορεί το ΥΘΥΝΑΛ για το ενδεχόμενο να χάσουν οι σπουδαστές το 6μηνό τους λόγω έλλειψης καθηγητών

Πνίγονται στη βρωμιά το Υπουργείο και οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού

Επίδομα βαρύ και ανθυγιεινό πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι εργαζόμενοι στα κτήρια του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων όσο βέβαια και οι Υπουργοί
και οι ΤΡΕΙΣ γενικοί γραμματείς.  Και ο λόγος φυσικά είναι ότι όλοι οι διάδρομοι και τα γραφεία άρχισαν να μαζεύουν οκάδες από σκουπίδια και σκόνες καθώς  και πάλι έληξε η σύμβαση του συνεργείου καθαριότητας.

"Θα σκάσουμε χωρίς τουαλέτες", ακούστηκε αγανακτισμένος αξιωματικός, ο οποίος συζητώντας το θέμα, δεν δυσκολεύτηκε να πει ότι περιμένει πως και πως να σκολάσει για να πάει σπίτι του να ...αδειάσει τη κύστη του!

Μήπως όμως είναι καλύτερη η κατάσταση στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού;  Εκεί που είπαν "Δόξα τω Θεώ", πάλι άρχισαν τα "Βοήθα Παναγιά μου" οι σπουδαστές και οι καθηγητές π.χ. των σχολών Ασπροπύργου.

Οι 8 καθαρίστριες που ασχολούνταν με τη καθαριότητα των ...ατελείωτων κτηρίων που στεγάζουν τις Σχολές Εμποροπλοιάρχων και Μηχανικών, έγιναν ξαφνικά τρεις.  Και πως αυτές οι γυναίκες να προλάβουν να συμαζέψουν τις αίθουσες διδασκαλίας και πως να ξεβρομίσουν τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους;

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες και χωρίς καθηγητές
προσπαθούν να βγάλουν τα εξάμηνά τους
τόσο οι σπουδαστές στις Σχολές Εμπορικού
Ναυτικού, όσο και στο ΚΕΣΕΝ.
Δεν μιλάμε βέβαια για τις τουαλέτες των σχολών, οι οποίες όπως και του Υπουργείου, είναι πλέον απλησίαστες και λόγω των συσσωρευμένων περιττωμάτων αλλά και εξ' αιτίας των μικροβίων που έχουν αναπτυχθεί αναπόφευκτα.

Στις σχολές όμως υπάρχει και ένα ακόμα πρόβλημα.  όπως μας κατήγγειλαν σπουδαστές και δεν διέψευσαν οι καθηγητές, υπάρχει μεγάλη έλλειψη αναλώσιμων υλικών.  Ούτε μία φωτοτυπία δεν μπορούν να έχουν καθώς για παράδειγμα το χαρτί έγινε είδος πολυτελείας.

Χάνουν εξάμηνα

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει σημαντική έλλειψη καθηγητών.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο ΚΕΣΕΝ, όπως μας πληροφόρησαν σπουδαστές και καθηγητές.

Καθυστερούν όμως και οι υπογραφές Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην επαναφορά σπουδαστών οι οποίοι διαγράφησαν λόγω καθυστέρησης, όταν επέστρεψαν από εκπαιδευτικά ταξίδια.

Αυτό που επίσης εξοργίζει τη ναυτική κοινότητα, είναι η κατά περιόδους άρνηση του όποιου υπουργού, να υπογράψει για την επιστροφή των σπουδαστών στα θρανία, όταν λόγω της αδιαφορίας των εφοπλιστών, δεν βρίσκουν έγκαιρα πλοίο για να εκτελέσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.  "Παρακάλαγε γονατιστός ένας σπουδαστής να γίνει δεκτός στη σχολή, όταν κατάφερε μετά από τρία χρόνια να ναυτολογηθεί για το δεύτερό του εκπαιδευτικό ταξίδι", μας ομολόγησε καθηγητής του Ασπρόπυργου.

Τρεις σελίδες με διάφορα αιτήματα έδωσαν στο χέρι του Υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη οι διοικήσεις των Σχολών, παραμονές των Χριστουγέννων, όταν ο Υπουργός πήγε στον Ασπρόπυργο.  Και τι έγινε;  Οι σελίδες προφανώς κρύφτηκαν σε κάποιο συρτάρι, γιατί θυμίζω ότι σε ερώτησή μας αναφορικά με την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - στη πρόσφατη συνέντευξή του -, απάντησε:   "Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης θέλει νομοσχέδιο και δεν είναι κάτι που θα κατατεθεί σε ένα - δυο μήνες". 

Άρα;  Υπομονή.  Ή όπως μας είπε κάποιος που σχετίζεται με το θέμα:  Δυστυχώς πτωχεύσαμε και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου