Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΚΑΙ ...ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ 47 ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Aπο τον/την Θεοδοσία Κοντζόγλου

Αποκλειστικά στη Video Galery του nautilia.gr παρακολουθείστε όλες τις δηλώσεις – ακριβώς όπως διατυπώθηκαν - του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας. Πρόκειται για τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ναυτιλιακούς συντάκτες την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, 2011.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: στη κρουαζιέρα, το cabotage, την ακτοπλοΐα, την αναμενόμενη υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για την ακτοπλοΐα και στις άγονες γραμμές.

Επίσης ρωτήθηκε από τους ναυτιλιακούς συντάκτες για το θέμα που προέκυψε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στην απαίτηση της Ελλάδας να έχουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας οι ξένοι ναυτικοί και σε σχετική διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ρωτήθηκε επίσης για την έλλειψη θέσεων εργασίας για τους δόκιμους ναυτικούς όπως και για την άρση της επιστράτευσης των ναυτικών.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα απορρόφησης του Οίκου Ναύτου από το ΙΚΑ βάση του Νόμου Λοβέρδου.

Απάντησε επίσης και σε ερώτηση που αφορούσε στον Απόστολο Βεντούρη και τις εικονικές ναυτολογήσεις.

Μίλησε και για τα λιμάνια, στον τρόπο λειτουργίας του Πιλοτικού Αττικού Λιμενικού Συστήματος αλλά και στις επιφυλάξεις που αφορούν στο λιμενικό «Καλλικράτη».

Αναφέρθηκε και στα έργα αφαλάτωσης στα νησιά, την Υγειονομική περίθαλψη των νησιωτών αλλά και σε άλλα νησιωτικά έργα ενώ μίλησε γενικά για «εγκατάλειψη» των νησιών.

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που αφορούσαν:

- Στο Λιμενικό Σώμα και στις επιπτώσεις που προκαλεί η μείωση του στελεχιακού δυναμικού.

- Στην Cosco, τις Κινεζικές επενδύσεις ύψους 5 δις ευρώ αλλά και για τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

- Στη συρρίκνωση Ελληνικού νηολογίου, στο πρόβλημα που εξακολουθεί εδώ και έξι χρόνια να υπάρχει μεταξύ ΝΑΤ ΚΑΙ εταιρίας LOUIS, και στις μετατάξεις δημόσιων υπαλλήλων στο ΥΘΥΝΑΛ.

Τέλος ρωτήθηκε και απάντησε για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την υποθαλάσσια σύνδεση Πειραιά - Σχιστού, τις Ιχθυοκαλλιέργειες και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία 2007 – 2013», ενώ ο ίδιος μίλησε και για «Ξεπερασμένη νομοθεσία για την αλιεία, τα Σκάφη αναψυχής τα Πλοία και το περιβάλλον»

Επισημαίνεται ότι η συνέντευξη, παρουσιάζεται με περισσότερα από σαράντα (40) βίντεο μικρής χρονικής διάρκειας, αφού απομονώσαμε ξεχωριστά κάθε θέμα, προκειμένου να διευκολύνονται οι αναγνώστες μας στην αναζήτηση του θέματος που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον καθένα.

Δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί τα βίντεο που σας ενδιαφέρουν.  Μελετείστε τον ήχο της φωνής και το ύφος, εξερευνείστε τη γλώσσα του σώματος για να διαπιστώσετε αλήθειες ή και... ψέματα της στιγμής: 

Και επειδή κάποτε θα έρθει η ώρα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, καλό είναι να θυμόμαστε κατά λέξη τι είπε, τι υποσχέθηκε, τι ...οραματίστηκε ένας υπουργός, για να του αποδώσουμε τα του έργου του στην κάλπη.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα δεν έχει σχέση με αλήθειες ή ψέματα. Το πρόβλημα είναι η άγνοια και η ημιμάθεια που η δεύτερη είναι πιο επικίνδυνη από όλα τα προηγούμενα.

    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου