Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΚΡΥΨΕ 5 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποκρύπτει σοβαρά περιστατικά με μετανάστες στην Ηγουμενίτσα -  Δέκα έγκυες στο Λιμεναρχείο

Μέσα στο ντεπόζιτο των καυσίμων φορτηγού οχήματος, εντοπίστηκαν πέντε παράνομοι μετανάστες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 11 Φεβρουαρίου 2011.
Το γεγονός δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προφανώς σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το περιστατικό, δημοσιεύει το Ράδιο Ηγουμενίτσα:   http://892fm.blogspot.com/2011/02/5-43.html

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του blog, οδηγός ήταν ένας Έλληνας Ρωσσικής καταγωγής 43 ετών ο οποίος και συνελήφθη.  Επίσης κατασχέθηκε το φορτηγό του που έφερε πινακίδες Βουλγαρίας.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι μετανάστες που προβάλλουν μέσα από το σιδερένιο ντεπόζιτο στο οποίο ο οδηγός είχε ανοίξει εφτά τρυπούλες για να έχουν οι άνθρωποι αέρα.  Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, όλοι θα ήσαν νεκροί μέχρι να φθάσει το πλοίο στην Ιταλία, εξ' αιτίας των αναθυμιάσεων.

Στα πρόσφατα περιστατικά περιλαμβάνεται και η σύλληψη εννέα αλλοδαπών οι οποίοι ήσαν επίσης
κρυμμένοι εντός του φορτίου φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο.


Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στις 12  Φεβρουαρίου και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη οι οκτώ (08) συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ένας εξ’ αυτών κατείχε δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.


Επίσης, σε άλλη επιχείρηση στο ίδιο λιμάνι, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, τέσσερις (04) αλλοδαποί, διότι εντοπίστηκαν κρυμμένοι εντός του φορτίου φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτοί από τον οδηγό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Το λιμεναρχείο αυτό παρουσιάζει έξαρση περιστατικών εδώ και περίπου τρία χρόνια και ιδιαίτερα από τότε που "νοικοκυρεύτηκε" κάπως το λιμάνι της Πάτρας - μετά την εξάρθρωση κυκλώματος λιμενικών που προωθούσαν τους μετανάστες προς την Ιταλία έναντι αμοιβής.

Ούτε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά δεν παρουσιάζει τέτοιας  συχνότητας περιστατικών ενώ οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί στην Ηγουμενίτσα γίνονται συχνά στόχος των μεταναστών.

Καθημερινό σχεδόν φαινόμενο αποτελούν οι οδομαχίες μεταξύ των ένστολων και των μεταναστών οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρυπώσουν στο λιμάνι, σε φορτηγά οχήματα και σε πλοία που θα αναχωρήσουν για Ιταλία.

Δέκα έγκυες στο Λιμεναρχείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αύξηση των περιστατικών που σημειώνονται στο λιμεναρχείο αυτό αλλά και την αύξηση της κίνησης πλοίων και οχημάτων, μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο, δεν προχώρησε στην αύξηση της οργανικής σύνθεσης του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εξακολουθούν να μένουν κενές πέντε θέσεις αξιωματικών ενώ στο δυναμικό της Υπηρεσίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκεί δέκα γυναίκες λιμενικοί που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. 

Αξίζει να τονιστεί επίσης  ότι η Οργανική σύνθεση του Λιμεναρχείου, είναι η ίδια που ίσχυε προ ...προπατορικού αμαρτήματος, όταν από την Ηγουμενίτσα, η πιο έντονη κινητικότητα παρατηρείτο την ώρα που κατέπλεαν ή απέπλεαν τα πλοιάρια προς Κέρκυρα και Ζάκυνθο.  Από τότε όμως τα καΐκια έγιναν πλοία και τα πλοία έγιναν δεκάδες και σ' αυτά προστέθηκαν και τα μεγάλα πλοία που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.  Αν αυτό δεν συνιστά αδιαφορία της Ηγεσίας του Λιμενικού και της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, τότε τι άλλο μπορεί να αποτελεί;

Είναι γνωστό ότι ο Λιμενάρχης Σταμάτης Ράπτης, ζήτησε επίμονα και κατ' επανάληψη την ενίσχυση του Λιμεναρχείου, καθώς η ασφάλεια των επιβατών και των συναλλασσόμενων με το λιμάνι αλλά και των λιμενικών, απειλούνται καθημερινά από τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες. 

Είναι επίσης γνωστό ότι κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις μοιράζουν περιοδικά τρόφιμα στους μετανάστες που έκαναν γκέτο σε συγκεκριμένη περιοχή της Ηγουμενίτσας, απαγορεύοντας τη διέλευση κατοίκων.  Συχνά οι πολίτες δέχονται επιθέσεις από τους πεινασμένους μετανάστες, ενώ και οδηγοί οχημάτων γίνονται στόχος επιθεσης με πέτρες και ρόπαλα. (σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=roaZ3Nsopo0&feature=player_embedded )
Εικόνες σχεδόν καθημερινές στην
Ηγουμενίτσα

Επίσης από το Ράδιο Ηγουμενίτσα αντιγράφουμε: 

<<Ρουτίνα πια έχουν καταστεί οι αιματηρές, πλέον, συμπλοκές των λαθρομεταναστών, μεταξύ τους. Αν και οι εικόνες αυτές κυκλοφορούν καθημερινά, κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η πεποίθηση – ας μην μιλάμε πια για …εντύπωση, είναι πως η Πολιτεία αδιαφορεί, αφού έχει πειστεί πως είναι αδύναμη να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.


Κι όμως!


Οι επιθέσεις μεταξύ τους, που όμως, όπως είναι φυσικό, καταλήγουν εναντίον των Οργάνων του Κράτους, Λιμενικοί – Αστυνομικοί, καθημερινά πολλαπλασιάζονται, έχοντας πια πάρει διαστάσεις εξέγερσης, με ό, τι συνεπάγεται αυτό.


Τα ίδια αυτά τα όργανα, διαπιστώνοντας αυτή την αδιαφορία της Πολιτείας και όντας εκτεθειμένα στη λαϊκίστικη μανία των Αθηναϊκών κυρίως ΜΜΕ και των διαφόρων αριστεριστικών ομάδων, κυριολεκτικά κρύβονται πίσω από τις κολώνες, είτε για να αποφύγουν τα χτυπήματα των συμπλεκόμενων ομάδων είτε να προστατευτούν από τις φωτό των ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα Μονταρίσματά τους για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους, όπως τους επιβάλει η ανάγκη της μέτρησης της θεαματικότητας.


Η πραγματικότητα όμως στην Ηγουμενίτσα γίνεται αντιληπτή μόνο εάν ζεις στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες, κυρίως στο Λαδοχώρι.


Δείτε τα Βίντεο από τις αναμεταξύ τους (Κούρδοι & Σομαλοί) συμπλοκές σήμερα το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.  http://892fm.blogspot.com/2011/01/blog-post_8289.html

Οι κάτοικοι τις περιοχής είναι ανάστατοι και απειλούν πλέον να πάρουν την κατάσταση και τον νόμο στα χέρια τους, αφού βλέπουν ότι ούτε η ίδια η Αστυνομία δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τον όλο και αυξανόμενο όγκο τον λαθρομεταναστών που κατακλύζουν κατά 100άδες την πόλη της Ηγουμενίτσας!>>

Σε άλλο δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα διαβάζουμε:

 <<Με τον τραυματισμό ενός Αστυνομικού, ευτυχώς ελαφρά στο μάγουλο, σημαδεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης.



Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από οδηγούς φορτηγών ότι 200 μέτρα πριν την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, μεγάλες ομάδες μεταναστών, σταματούσαν τα φορτηγά, κλείνοντας τους τον δρόμο, με σκοπό να επιβιβαστούν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία.


Άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους μετανάστες.


Διαφεύγοντας οι μετανάστες προς το βουνό, μικρή ομάδα από νεαρούς, άρχισαν να πετροβολούν τα διερχόμενα φορτηγά και τα περιπολικά.

Αποτέλεσμα όπως προείπαμε ήταν να τραυματιστεί από πέτρα στο πρόσωπο ένας Αστυνόμος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου και του έγιναν 2 ράμματα στο μάγουλο.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, επανέρχεται σε παλαιότερο έγγραφό της, καταγγέλλοντας, όπως σχετικά αναφέρεται, «την ανευθυνότητα και την υποκρισία των όσων έχουν οριστεί από την πολιτεία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της τοπικής Αστυνομίας, αποδεικνύεται περίτρανα η αναποτελεσματικότητα των αποφάσεων και η αδυναμία επιβολής ουσιαστικών λύσεων.


Και αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται, τονίζει η Ένωση, είναι και το συγκεκριμένο, με τον τραυματισμό αστυνομικού από επίθεση μεταναστών.


Εκείνο που κατά λεγόμενα των συνδικαλιστών της Αστυνομίας προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι η απόφαση φυσικής και πολιτικής ηγεσίας να αναπτύξουν Αστυνομικές Δυνάμεις στον εξωτερικό χώρο του λιμανιού, προκειμένου να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες.


Και όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση που αποστέλλεται προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, «απόφαση τις συνέπειες της οποίας είχαμε προβλέψει, καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί το Αστυνομικό προσωπικό να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπαιγμού, εξαιτίας των ημίμετρων που αποφασίζονται».


Και καταλήγοντας η Ένωση των Αστυνομικών, ζητά να σταματήσουν οι γενικευμένες τοποθετήσεις του κάθε πολιτικάντη, τις οποίες ακολουθεί η πολιτική ηγεσία.


«Διότι δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική χώρα να ατονούν οι θεσμοί και να τίθεται σε αμφισβήτηση η ασφάλεια των συναδέλφων.


Κύριοι δεν θέλουμε να θρηνήσουμε συναδέλφους θύματα και καταδικάζουμε την απραξία», καταλήγει>>.

Στο kalodio.blogspot.com επίσης διαβάσαμε σε ανάρτηση του Ιανουαρίου: 

Πάτρα και Ηγουμενίτσα επισκέφτηκαν
Γενικοί Γραμματείς και Υπουργοί
χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την
ασφάλεια των Λιμανιών
Εκτραχύνεται η κατάσταση στο λιμάνι Ηγουμενίτσας!


<<Σε αρκετά κρίσιμο σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τους συγκεντρωμένους στις γύρω περιοχές παράνομους μετανάστες, να συγκρούονται καθημερινά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα να είναι οι συνεχείς τραυματισμοί.
Την ίδια ώρα η πίεση προς τις νταλίκες αυξάνεται και καθημερινά γίνονται μάχες σώμα με σώμα από τους αλλοδαπούς που επιχειρούν να εισέλθουν στα φορτηγά, με απώτερο σκοπό να καταφέρουν να ταξιδέψουν με αρχικό προορισμό την Ιταλία. Οι κάτοικοι κοντά στο λιμάνι, στο Δ.Δ Λαδοχωρίου, αλλά ακόμη και προς το κέντρο της Ηγουμενίτσας, γίνονται μάρτυς συμπλοκών, νοιώθοντας τον κίνδυνο, αφού αν και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίθεση κατά συμπατριωτών μας, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο να...


συμβεί. Όσο για τους επαγγελματίες που διατηρούν ταξιδιωτικά γραφεία και άλλα καταστήματα απέναντι από το λιμάνι και κατά μήκος της παραλιακής οδού, βλέπουν πλέον μπροστά τους μεγάλες ομάδες 250-300 ατόμων και η ανασφάλεια έχει χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο.
Νέα αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ λαθρομεταναστών στην λιμενική ζώνη της πόλης το βράδυ της Πέμπτης. Η συμπλοκή ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:00 με απολογισμό έναν 22χρονου Αλγερινό μαχαιρωμένο. Όλα άρχισαν όταν ομάδα Κούρδων λαθρομεταναστών συνεπλάκη με ομάδα Αλγερινών λαθρομεταναστών και ένας εκ των πρώτων έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον νεαρό στο πρόσωπο, κοντά στον αυχένα.


Στη συμπλοκή επενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη και διέλυσε τους συγκεντρωμένους, που κρύφτηκαν στο δάσος, κοντά στο λιμάνι, όπου και έχουν στημένα τα πρόχειρα καταλύματα τους, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες και ενδεχόμενη νοσηλεία στο νοσοκομείο Φιλιατών.
Η αστυνομία παραμένει στο σημείο για αποφυγή νέας συμπλοκής.


Είναι ο τρίτος κατά σειρά τραυματισμός το τελευταίο τριήμερο σε συμπλοκές λαθρομεταναστών, καθώς προηγήθηκε ο τραυματισμός ενός με μαχαίρι στο πρόσωπο, και ενός άλλου από σφαιρίδια αεροβόλου όπλου, επίσης, στο πρόσωπο. Οι συγκρούσεις είναι πλέον στην καθημερινή βάση, φέρνοντας σε πολλούς στο νου την κατάσταση της Πάτρας, η οποία δεν απέχει πλέον και πολύ από την πραγματικότητα της Ηγουμενίτσας.
Οι οδηγοί των φορτηγών υφίστανται τις... συνέπειες


Τα φορτηγά που μέσω της Εγνατίας Οδού φτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, γίνονται στόχος των ομάδων των αλλοδαπών, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εισέλθουν σε αυτά. Αυτό συμβαίνει κυρίως απογευματινές προς βραδινές ώρες, όταν πέφτει το σκοτάδι, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί τον κανόνα. Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούν κάθε είδους μέσο, από κατσαβίδια, λοστούς ή ακόμη και σιδεροπρίονα. Αποτέλεσμα αυτού οι οδηγοί να έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα όριά τους και μην μπορώντας να αντιδράσουν όταν τα οχήματά τους γίνονται στόχοι ομάδες δεκάδων και πλέον ανθρώπων. Δεν έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα κάποιο σοβαρά περιστατικό επίθεσης εναντίον των οδηγών, αλλά η απογοήτευση που επικρατεί μεταξύ των μεταναστών, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να φέρει.
Όπως έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει, ο κίνδυνος να θεωρηθεί ο εκάστοτε οδηγός φορτηγού ως συνυπεύθυνος και κατηγορούμενος για την είσοδο των μεταναστών στο όχημά του ελλοχεύει και αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλά το αντίδοτο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Η αιτία των συγκρούσεων


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Νομού, μεταξύ των άλλων, έχουν επιφορτισθεί κατά ένα μεγάλο μέρος με το νούμερο ένα αυτό ζήτημα αυτή τη στιγμή στο Νομό. Ο κ. Γεώργιος Παναγιώτου, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή, ζώντας καθημερινά το πρόβλημα, να μιλήσει για τις διαστάσεις του. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, οι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της περιοχής, συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, οφείλονται κατά κύριο λόγο στη συγκέντρωση πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων (Σομαλοί, Κούρδοι, Αλγερινοί, Τυνήσιοι, Μαροκινοί κλπ), έχοντας αναπτυχθεί αντιπαλότητα για αρκετά ζητήματα.
Πως προκύπτουν οι συγκρούσεις; Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων, οι ομάδες των μεταναστών πλέον έχουν κατά κάποιο τρόπο ή θέλουν τουλάχιστον να είναι οι...κύριοι περιοχών κοντά στο λιμάνι, ώστε αν κάποιος «αντίπαλης» ομάδας επιχειρήσει να βρεθεί στα εν λόγω σημεία, να προκύπτουν πολύ εύκολα οι συγκρούσεις. Έχουν δημιουργηθεί δηλαδή «άβατα» κατά κάποιο τρόπο για τους μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων. Κατ' αυτόν τρόπο, όπως λέει ο κ. Παναγιώτου, προέκυψε και το προχθεσινό επεισόδιο, αφού μετανάστης βρέθηκε στην περιοχή του άλλου.
Εξίσου οδυνηρό είναι το γεγονός, όπως συνεχίζει, ότι υπάρχουν συγκρούσεις για θέματα διατροφής μέσω κάδων. Δηλαδή δεν γίνεται μάχη μόνο για τις προσβάσεις στο λιμάνι, όπως γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αλλά και για το ποιος θα...διευθύνει τον καλύτερο κάδο. Επίσης, ο κ. Παναγιώτου, θεωρεί ότι η τοπική κοινωνία οφείλει να δει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να μην εκμεταλλεύεται την κατάσταση, αφού έχουν υπάρξει περιπτώσεις ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς.
Εφιαλτικό σενάριο από τη FRONTEX


Σύμφωνα με σενάριο της FRONTEX, που μοιάζει εφιαλτικό, αν δεν σταματήσει η εισροή τους στη χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο, το προσεχές καλοκαίρι η Ηγουμενίτσα μπορεί να αριθμεί και περισσότερους από 3000 μετανάστες. Αριθμός εφιαλτικός από κάθε άποψη, αν αναλογιστούμε ότι σήμερα αριθμούμε περί τους 1000 αλλοδαπούς, με τη συγκεκριμένη κατάσταση που επικρατεί.


Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι για πρώτη φορά προχθές, τοποθετήθηκαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, μπροστά στο λιμάνι και στο σημείο ελέγχων, αφού οι ομάδες των μεταναστών είναι αρκετά μεγάλος και η πιθανότητα ομαδικού ντου είναι πάντα πιθανή>>.

Αδιαφορία για το ...ρουσφέτι
Χωρίς το απαραίτητο σκάνερ ερευνούν
τα φορτηγά τα στελέχη του Λιμενικού
Όπως σημειώνουμε και σε προηγούμενη ανάρτηση,  ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, με ενέργειές του αποψίλωσε το Λιμεναρχείο, αποσπώντας με βεβιασμένες κινήσεις τον Υπολιμενάρχη Βαρελλά τον οποίο και τοποθέτησε στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διαμαντίδης είχε προσπαθήσει να μετακινήσει τον κ. Βαρελλά πριν ακόμα αναλάβει ως Υπουργός και κανείς μέχρι σήμερα δεν κατανόησε "προς τι τόση βιασύνη".  Γεγονός όμως αποτελεί ότι μέχρι σήμερα δεν αναπληρώθηκε το κενό της θέσης Υπολιμενάρχη ενώ υπάρχουν ακόμα τέσσερις κενές θέσεις αξιωματικών.

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης

Τοπικός παράγοντας της Ηγουμενίτσας, μας δήλωσε ότι σήμερα στο λιμεναρχείο βρίσκονται περισσότεροι από 60 κρατούμενοι σε έναν χώρο που με δυσκολία θα μπορούσε να "φιλοξενήσει" 25 άτομα.  Όπως τονίζεται, οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες αλλά οι Λιμενικοί δεν έχουν περιθώρια διαφορετικής αντίδρασης καθώς πρόκειται για άτομα εναντίον των οποίων έχουν συλληφθεί για διάφορες παράνομες δραστηριότητες.  Αντίθετα μάλιστα, τα στελέχη του Λιμεναρχείου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο για να διατηρήσουν την τάξη μέσα στον χώρο κράτησης όσο και για να εξασφαλίζουν τη καθημερινή σίτιση των κρατουμένων.

Ιδιαίτερο πρόβλημα σίτισης όμως αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες των μεταναστών που "κατέλαβαν" την πόλη.  Πολύ συχνά, οι κάτοικοι γίνονται μάρτυρες μεταναστών που αναζητούν τρόφιμα μέσα στους σκουπιδοντενεκέδες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει  σκάνερ στην Ηγουμενίτσα ώστε να διευκολύνονται οι έρευνες των λιμενικών στον εντοπισμό ατόμων που κρύβονται σε οχήματα για να ταξιδέψουν ως λαθρεπιβάτες προς την Ιταλία.  Η ευθύνη πέφτει ολοκληρωτικά στην αποδυναμωμένη δύναμη του Λιμενικού αν και ο κώδικας ISPS - που έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από το 2004 - προβλέπει ότι την ευθύνη για την ασφάλεια του λιμένα έχουν οι κατά τόπου Οργανισμοί Λιμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου