Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Στο έλεος των εμπόρων του λευκού θανάτου 6.000 εξαρτημένοι από ναρκωτικά

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά & Νησιών, με θέμα τις ανακοινώσεις Λοβέρδου για την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά.

« Με επικίνδυνη επικοινωνιακή ελαφρότητα χειρίστηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα της απομάκρυνσης των υποδομών του ΟΚΑΝΑ από τα κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από το κέντρο του Πειραιά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και προσθέτει:


Κατ’ αρχάς επιχείρησε να μετατρέψει τη Σύσκεψη στην οποία είχαμε κληθεί να συμμετάσχουμε οι Βουλευτές του Πειραιά σε προσωπική συνέντευξη τύπου. Μετά από τις δικές μου διαμαρτυρίες, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των παριστάμενων Βουλευτών.

Επί της ουσίας εξήγγειλε την πρόθεση απομάκρυνσης του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά προς τα Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής (Αττικό, Λοιμωδών, Θριάσιο) με μόνο στόχο να δημαγωγήσει απέναντι στην δικαιολογημένη αγωνία των εμπόρων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών που λειτουργούν στην περιοχή της Τρούμπας, όπου στεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.

Αυτά που απέκρυψε έντεχνα ο κ. Λοβέρδος, είναι ότι ούτε μισό βήμα δεν έχει κάνει προς το παρόν για τη δημιουργία υποδομών υποδοχής των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία, ούτε κανένα πρόγραμμα έχει εκπονήσει για την κάλυψη των περίπου 6.000 αιτήσεων ουσιοεξαρτημένων ατόμων που εκκρεμούν, ούτε στοιχειωδώς επαρκές πλαίσιο για τη στελέχωση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ έχει σχεδιάσει. Ταυτόχρονα, με πολιτική έπαρση, αγνόησε τις διεθνώς παραδεκτές επιστημονικές προσεγγίσεις που βεβαιώνουν ότι για να υπάρχουν αποτελέσματα οι μονάδες αυτές πρέπει να προσεγγίζουν τους ουσιοεξαρτημένους κι όχι να τους… περιμένουν από μακριά.

Η μόνη έγνοια του κ. Υπουργού, ήταν να υποσχεθεί ακόμα και αβάσιμα την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ όχι μόνο από την Τρούμπα, αλλά από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Δυστυχώς, σε αυτή την ανεύθυνη επικοινωνιακή πρωτοβουλία του τον στήριξαν και ταυτίστηκαν μαζί του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας και όσοι μίλησαν από τους παριστάμενους Βουλευτές Α΄ & Β΄ Πειραιά, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Φωτεινές εξαιρέσεις η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, όπως επίσης στο βαθμό που τις επέτρεπαν οι υπηρεσιακές δεσμεύσεις της, η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μ. Μαλλιώρη.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί, ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με σκοπιμότητες και με τόσο ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο. Μόνο ένα σχέδιο διάσπαρτων σε όλη την Ελλάδα μονάδων με στόχο την κάλυψη και των 6.000 αιτήσεων ένταξης μπορεί να είναι η βάση για ένα σοβαρό διάλογο.»AQUARELA CREPA CAFFE

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK ειδικές προσφορές.

Η Aquarela Crepa Café είναι ένας χώρος που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά αλλά και από την πρώτη ματιά. Το οφείλει στο ζεστό περιβάλλον του, στη φωτεινή του διακόσμηση, στην καλή και ατμοσφαιρική μουσική της, στο happy προαύλιο που θυμίζει μικρή παιδική χαρά.Ένας τόσο όμορφος χώρος θα ήταν κρίμα να μην εξυπηρετεί κι άλλους σκοπούς. Γι αυτό, προσφέρεται για διάφορες εκδηλώσεις ενώ μπορείτε αν θέλετε να διοργανώσετε ακόμα και παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χειροτεχνίας, κ.α.


Γιατί το Aquarela αγαπά την τέχνη και το δείχνει έμπρακτα. Εξάλλου, και την ετοιμασία της κρέπας την αντιλαμβάνεται σαν τέχνη, γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο.


Λαοδικείας και Τσαλδάρη
στη Νίκαια
Ο χώρος προσφέρει και άλλα facilities όπως δωρεάν wi-fi σύνδεση και μεγάλη οθόνη τηλεόρασης για να απολαμβάνετε την κρέπα σας παρακολουθώντας τις πιο σημαντικές αθλητικές συναντήσεις.
• Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Σάββατο από τις 11:00 έως τις 22:00 και Κυριακή από τις 17:00 έως τις 22:00.

Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html