Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ ΠΡΟΠΟ


"Βόμβα" το μεταναστευτικό για την Ελλάδα"

Ο Χρήστος Παπουτσής, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι “είναι μεγάλο βήμα η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επανεισδοχή, κάτι το οποίο επετεύχθη πριν από μια εβδομάδα” Σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί -ελπίζω να εγκριθεί χωρίς προβλήματα- από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Οφείλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε τον κ. Υπουργό, εάν έχει να δηλώσει κάτι, σχετικά με την συνδιαλλαγή που προωθεί η γείτονα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να καταργηθεί η βίζα Schengen για τους Τούρκους πολίτες, όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινήσει σύντομα διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, για να ταξιδεύουν οι Τούρκοι πολίτες στην ΕΕ χωρίς βίζα, αν επιθυμεί να σταματήσει η Άγκυρα να διοχετεύει μετανάστες από την Ασία και την Αφρική μέσω των συνόρων της».

Τα παραπάνω σημειώνουν βουλγαρικές εφημερίδες που επισημαίνουν ότι ειπώθηκαν από τον Τούρκο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγκίς.
Σύμφωνα με την ΕΕ, η Τουρκία έχει γίνει μια σημαντική δίοδος διέλευσης για τους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία που προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας.
Ο Μπαγκίς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταργήσει την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες ξένων χωρών όπως η Παραγουάη και η Ουρουγουάη ενώ δεν έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή για τους Τούρκους.
Οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν την Τουρκία ότι επιδιώκει ‘συνδιαλλαγή’ του ζητήματος της θεώρησης εισόδου στην ΕΕ για τους πολίτες της, με τους παράνομους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία καθώς απειλεί ότι, αυτοί, θα κατακλύσουν την Ευρώπη από το έδαφός της."

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ : Έχετε να πείτε ή να διαψεύσετε κάτι ?????

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου