Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος


Βοηθούσε πάντοτε και με κάθε τρόπο
 τους θαλασσινούς και τους φερότανε σαν αληθινός συνάδελφος!
Ο θάνατος του καπετάν Βασίλη έπληξε σαν κεραυνός τα ήρεμα νερά της ναυτιλιακής κοινότητας κι ιδιαίτερα της τάξης των «συναδέλφων» του πλοιάρχων.Ο θάνατος του καπετάν Βασίλη έπληξε σαν κεραυνός τα ήρεμα νερά της ναυτιλιακής κοινότητας κι ιδιαίτερα της τάξης των «συναδέλφων» του πλοιάρχων.

Ο αείμνηστος καπετάνιος, το αυτοδημιούργητο χωριατόπαιδο από το ορεινό Διαβολίτσι, που εργαζότανε για να σπουδάσει , αφού διήλθε με επιτυχία ολόκληρη τη ναυτική ιεραρχία έφτασε στο βαθμό του πλοιάρχου και διατήρησε, με υπερηφάνεια, τον τίτλο αυτό μέχρι το τελευταίο και χωρίς επιστροφή ταξίδι της ζωής του στην αιωνιότητα.
Ο Πλοίαρχος Κωνστανταντακόπουλος χάρη στην επιμονή, τη διαίσθηση και την τόλμη του εξελίχτηκε σε επιτυχημένο εφοπλιστή, μεγάλο επιχειρηματία της στεριάς και της θάλασσας και συνεπώς σπουδαίο αιμοδότη της χρόνια αιμορραγούσας εθνικής μας οικονομίας!!
Υπογραμμίζεται πως σαν καλός, στην κυριολεξία, Έλληνας έχει σε όλα του τα καράβια υψωμένη τη γαλανόλευκη, τα διατηρεί επανδρωμένα με Έλληνες και είναι από τους ελάχιστους ναυτιλιακούς παράγοντες που ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της καταρρακωμένης ναυτικής μας εκπαίδευσης!!
Παρά το πλήθος των ασχολιών του διέθετε πάντα από τον πολύτιμο χρόνο του στους ναυτικούς και τους συλλόγους τους, παρευρισκότανε με προθυμία σε όλες σχεδόν τις συγκεντρώσεις τους , βοηθούσε πάντοτε και με κάθε τρόπο τους θαλασσινούς και τους φερότανε σαν αληθινός συνάδελφος! Αλλά και οι ναυτικοί του ανταποδίδανε το σεβασμό και την αγάπη τους και αυτό φάνηκε μάλιστα από τη συγκίνηση και το μεγάλο αριθμό των «συναδέλφων» του που τον κατευοδώσανε από τον ‘Αγιο Σώστη.
Και τέλος για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, ο αείμνηστος πλοίαρχος και αληθινός Έλληνας, στο έθνος και που ευελπιστούμε πως θα συνεχίσουν και οι διάδοχοί τους, δεν θα έπρεπε να τύχει ανάλογης ηθικής αμοιβής από την Πολιτεία; Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για το εθνικό έργο του, θα μπορούσε να είναι και η μετονομασία του πλοίου – μουσείου «Λίμπερτυ Ελλάς», για το οποίο πρόσφερε τα πάντα, σε «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»!!

Φρίξος Δήμου, Πλοίαρχος Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου