Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο "ΑΛΛΕΝ ΝΤΕΛΛΟΝ" ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

«Αλλέν Ντελλόν» δηλαδή (όπως εξηγούν χαριτολογώντας) …«Άλλα ντ’ Άλλων», είναι το προσωνύμιο που …χάρισε ο εφοπλιστικός κόσμος της Ακτής Μιαούλη στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Και είναι η πρώτη φορά που εφοπλιστικοί κύκλοι, δίνουν έναν χαρακτηρισμό σε Υπουργό ο οποίος υποτίθεται ότι υπηρετεί τη Ναυτιλία.

Ρωτήσαμε τρεις από τους σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας εάν όντως γνωρίζουν αυτό το θέμα.

Στέλεχος Ακτοπλοϊκής Εταιρίας: Προσωπικά δεν το γνώριζα αλλά συμφωνώ απόλυτα. Στις μέχρι σήμερα συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι της Ακτοπλοΐας με τον κ. Υπουργό, φάνηκε κατ’ επανάληψη ότι άλλα έλεγαν οι επιχειρηματίες και άλλα απαντούσε ο κ. Υπουργός. Φαίνεται, ότι έχει διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του ο κ. Διαμαντίδης και δεν θέλει να τα μοιραστεί με κανέναν μας μέχρι να …ωριμάσει η κατάσταση.
Εφοπλιστής εταιρίας Ποντοπόρων: Το έχω ακούσει σε μια συνάντηση φίλων. Δεν περιμένουμε τίποτα από τον κ. Διαμαντίδη. Αυτή η κυβέρνηση μάλλον δεν έχει κανένα πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Ναυτιλίας. Αντίθετα μάλιστα όπως βλέπετε κι εσείς, με την απομάκρυνση του Λιμενικού και τη κατάργηση ουσιαστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας, προσπαθεί να διαλύσει ότι καλό υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι δεν αξίζει καν να συζητάμε το θέμα.

Ιδιοκτήτης Ναυτιλιακού Γραφείου: Μας σκότωσε κυριολεκτικά. Η κίνηση στην ακτοπλοΐα εδώ και έξι μήνες είναι σχεδόν μηδενική. Έχουν δίκιο να του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «Άλλαν Ντ’ Άλλων» γιατί μοιάζει να μη θέλει να καταλάβει ότι ακούει, ή δεν καταλαβαίνει.

Δεν ρωτήσαμε Λιμενικούς, δεν ρωτήσαμε ούτε και ναυτικούς.  Προφανώς όμως θα είναι η πρώτη φορά που στο σύνολό τους "πληβείοι" και "πατρίκιοι" θα συμφωνήσουν.  Χαριτωμένο είναι το παρατσούκλι του Υπουργού αν και την εξήγηση μάλλον θα πρέπει σύντομα να καταβάλει προσπάθειες για να την  ακυρώσει.  Λίγη κατανόηση χρειάζεται και περισσότερη ειλικρίνεια.