Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ...ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ

Απειλεί να δικόψει τη λειτουργία του...

Τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία της ιδιοτικής εταιρίας η οποία υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί την ελληνική ναυτιλιακή υποδομή.

Τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν θέμα  παύσης της λειτουργίας του Νηογνώμονας απειλώντας κατά κάποιο τρόπο τον Υπουργο, με το επιχείρημα ότι "αν δεν ληφθεί άμεσα πολιτική πρωτοβουλία ώστε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ, που υπηρετεί την ελληνική ναυτιλία από το 1919, να έχει τη δυνατότητα να επιθεωρεί τα πλοία εθνικής νομοθεσίας και να τα πιστοποιεί, αυτός θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του".  Τόνισαν μάλιστα ότι "θα  είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ενδεικτικό των πολλαπλών αγκυλώσεων και αδυναμιών μας, η χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο ν’ αδυνατεί να στηρίξει το δικό της Νηογνώμονα".


Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον ναύαρχο ε.α. Νίκο Παππά – Πρόεδρο και Επίτιμο Αρχηγό Ναυτικού, Βασίλη Παπαγεωργίου - Αντιπρόεδρο, Γιώργο Βερνίκο - Αντιπρόεδρο και Γεώργιο Γράτσο - Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρο Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρίας η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι έχει νομικές εκκρεμότητες έναντι του δημοσίου, υποστήριξαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προσαρμοστεί η εταιρία τους στις αυξημένες ποιοτικές απαιτήσεις της οδηγίας 391/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρχει η πλήρης εναρμόνιση.  Πρόσθεσαν επίσης  ότι οι σχετικές διαδικασίες  , για να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, απαιτούν αντίστοιχη πολιτική βούληση και την υποστήριξη των αρμοδίων Υπηρεσιών των εμπλεκόμενων Υπουργείων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον Νηογνώμονα, δήλωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα περίπου, θα έχει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα του ελληνικού νηογνώμονα.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Διαμαντίδης, απαξίωσε να εκδόσει ανακοίνωση επί του θέματος, αν και με μέλη της διοίκησης του νηονγώμονα διατηρεί εξαιρετικές κομματικές σχέσεις.
Είναι άλλωστε γνωστό, ότι η ιδιοτικοποιημένη από το 1990 -επι εποχής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εταιρία-  είχε γενικά πολύ καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. 

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας μπήκε στο στόχαστρο της Ευρωπαίκής Ένωσης λόγω διαφόρων προβλημάτων που παρουσίαζε στη λειτουργία του τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τόσο τα πλοία όσο και τις ζωές των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου