Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Νέα σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Πλακιωτάκης κατά του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Με αφορμή τη βεβιασμένη ανακοίνωση του κ. Διαμαντίδη σε ότι αφορά το κρουαζιερόπλοιο "Crystal", o βουλευτής εξέδωσε την ακόλουθη - αρκετά εύστοχη - ανακοίνωση.

«Μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καταργήθηκε, η ελληνική σημαία απαξιώνεται, το εθνικό νηολόγιο συρρικνώνεται, το Λιμενικό Σώμα υποβαθμίζεται, ο Ελληνικός Νηογνώμονας παραμένει στον αέρα, η ακτοπλοΐα βουλιάζει, τα νησιά μας μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι άγονες γραμμές ακόμη δεν έχουν καλυφθεί, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ενώ ουδέποτε υπήρξε πραγματική άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Και, όμως, οι εκπρόσωποι του Μνημονίου αντί να δώσουν έμφαση στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στη ναυτιλία και τον τουρισμό, προτιμούν να κάνουν διακοπές. Ο τουρισμός από προτεραιότητα μετατράπηκε σε αγαπημένη τους απασχόληση, κατά το προσφιλές παράδειγμα του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα οι γκάφες συνεχίζονται. Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, πανηγύρισε εσπευσμένα ότι μαζί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κατέληξαν σε συμφωνία για την επάνδρωση του κρουαζιερόπλοιου «Crystal». Ωστόσο η γιορτή κράτησε μόλις τρεις μέρες, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ, με ανακοίνωση της, τον διέψευσε!

Αν και το πρώτο θύμα του κ. Διαμαντίδη είναι, λοιπόν, η αξιοπιστία του, την οποία έχει, πλέον, απολέσει σε τέτοιο βαθμό που να κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο, οφείλει να μας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στο τι συμβαίνει τελικά στο υπουργείο του, αν φυσικά ξέρει και αν βεβαίως καταλαβαίνει. Άλλωστε το μόνο επίτευγμά του, είναι πως κατάφερε να γίνει υπουργός».

ΣΧΟΛΙΑ

1.  Δεν είναι ότι "πανηγύρισε" ο ΥΘΥΝΑΛ... αλλά είναι ότι ο πονηρός... Γιάννης Διαμαντίδης, προσπάθησε να εμφανίσει τετελεσμένο γεγονός, ένα θέμα που μόνο προφορικά συζήτησε και για το οποίο δεν υπάρχει καμία έγγραφη δέσμευσή του.  Και στο τέλος του μήνα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, εάν ...   (ε, εντάξει, δεν θα σας τα πούμε όλα προκαταβολικά!  Περιμένετε λίγες ημέρες και ας ευχηθούμε ότι δεν θα δούμε νέα ανακοίνωση του κ. Διαμαντίδη που θα βρίζει πάλι τον μοναδικό εφοπλιστή ο οποίος παλεύει να κρατήσει στο κατάρτι την ελληνική σημαία).

2.  Κύριε Πλακιωτάκη, μη καταλογίζετε στον κ. Διαμαντίδη το γεγονός ότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας είναι ακόμα στον ...αέρα, όπως αναφέρετε.  Σας διαβεβαιούμε ότι ο σημερινός υπουργός, εάν μπορούσε θα καταργούσε τις Υπηρεσίες της ΕΕ προκειμένου εν μία νυκτί να καταστήσει τον Ε.Ν. νόμιμο.  Ευτυχώς δεν θα του περάσει γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.  Υποθέτουμε ότι κι εσείς θα θέλατε έναν νηογνώμονα που θα αντιπροσωπεύει επάξια τη χώρα, και δεν θα δημιουργεί στόλο στον ...βυθό και κενοτάφια στα νεκροταφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου