Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΚΡΙΣΗΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση με σπασμένο κεφάλι

Σε κρίσημη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένας άνδρας 31 ετών.  Πρόκειται για τον Ιωάννη Καυκά ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην πορεία διαδηλωτών στην Αθήνα.

Αυτόπτες μάρτυρες, ισχυρίζονται ότι ο διαδηλωτής τραυματίστηκε απο αστυνομικούς.  Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο έσπευσαν βουλευτές του κόμματος  Θ. Δρίτσας, Ηρ. Διώτη, Π. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο διακομίστηκαν συνολικά 30 τραυματίες.

Για τον τραυματισμό του Ι. Καυκά, εκδόθηκε Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στις 9.10 το βράδυ το ακόλουθο ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.

Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Το ανακοινωθέν υπογράφουν:

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης

Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου
 
Επεισόδια στ
Σύμφωνα με το blog fimes, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία έφτασε έξω από την βουλή.  Άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την πορεία πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα. Τα επεισόδια γρήγορα πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί αλλά και προσαγωγές.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή 12 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα κατά τόπους νοσοκομεία με τραύματα από γκλοπ αλλά και αναπνευστικά προβλήματα. Ανάμεσα τους ένας φοιτητής που μεταφέρθ
ηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος πολύ σοβαρά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν μπροστά σε πολυκατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου.
 
Ο νεαρός διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο στο οποίο παρέμεινε τουλάχιστον επί δύο ώρες και στη συνέχεια εισήχθη στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας φέρει επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, ύστερα από χτύπημα που υπέστη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 
Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά τις 16:00 εισήχθη στο χειρουργείο, αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Δειτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Αθήνα στις 11 Μαΐου, όπως μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα ξένα πρακτορεία ειδήσεων: 

































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου