Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΥΛΗ

Π. Αγγελόπουλος: Το Λ.Σ. πρέπει να διοικεί τη Ναυτιλία


Μια λιτή και απέριττη βραδιά ετοιμάζει για την Παρασκευή 27 Μαΐου,  η Λέσχη του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τιμήσει τον Αρχηγό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Αρχηγείου Λ.Σ., Κωνσταντίνο Σούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρατεθεί δείπνο μέσα στη Λέσχη – πρώτη φορά – αν και σε καλύτερους καιρούς το δείπνο αυτό παρατίθετο σε κοσμικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο θεσμός αυτός, στόχο έχει την σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των Μελών της Λέσχης και την ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αγάπης ανάμεσα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Όπως άλλωστε επεσήμανε και κατά προηγούμενη εκδήλωση της Λέσχης, ο πρόεδρός της ναύαρχος ε.α. Πελοπίδας Αγγελόπουλος,
ένας ακόμα στόχος είναι η διάδοση της αγάπης προς την θάλασσα και τον ναυταθλητισμό ως και η σωστή ενημέρωση του κοινού για την σημασία που έχει για την χώρα μας η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία. Επίσης η Λέσχη στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού για την συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας και για τον ρόλο του Λ.Σ. σαν διοικητικού φορέα αυτής.

Ακόμη δε,  και την ανάπτυξη πνεύματος καλής συνεργασίας, μεταξύ των τριών παραγόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας, πλοιοκτητών – ναυτικών – κρατικού φορέα.

Ο ναύαρχος Αγγελόπουλος πάντως, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Λ.Σ., τάσσεται εναντίον του διαχωρισμού το Υπουργείου Ναυτιλίας από το Λιμενικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για τη κοπή της πίτας της Λέσχης ο κ. Αγγελόπουλος είχε αναφέρει: Τα ιδανικά και οι οραματισμοί για το Λ.Σ. βαίνουν προς ανατροπή, διότι το όλο μεγαλείο που συντελείτο με τις δραστηριότητες του Λ.Σ. σε επίπεδο διοικητικού φορέα της Εμπορικής Ναυτιλίας, και της αστυνόμευσης των τομέων αρμοδιότητας, καταρίφθηκαν , αφού επιδιώκεται ουσιαστικά διαζύγιο του Λ.Σ. από την εμπλοκή του ως διοικητικού φορέα της Εμπορικής Ναυτιλίας, και σημείο αναφοράς περιοριστικά είναι , η αστυνόμευση θάλασσας, ακτών, λιμένων και η ασφάλεια ναυσιπλοίας των πλοίων,καταπολεμώντας το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.

Εμείς ως ΛΕΣΧΗ Λ.Σ. μόνον ρεαλιστικά μπορούμε να βλέπουμε την πορεία του Λ.Σ. αφού οι μηχανισμοί μας δεν επιτρέπουν παρεμβάσεις με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε δεν επιδιώκουμε την ¨κόντρα¨ή την ¨φράξια¨των Κυβερνητικών αποφάσεων, εφόσον αυτές κινούνται σε ορθολογικές αντιλήψεις.
Δηλαδή, οι τεχνοκράτες εφόσον συμβουλεύονται, στελέχη του Λ.Σ. πρώην και νύν, μπορούν να διαμορφώνουν σκέψεις θεμελίωσης ενός οικοδομήματος, όπως εκείνο του Λ.Σ. που πορεύθηκε επιτυχώς για ενενήντα χρόνια (90) και όχι εν μία νυκτί, απεντάσονται κυριαρχικές αρμοδιότητες του Λ.Σ. για να εκχωρηθούν σε στελέχη αδαή των οποίων οι εμπειρίες μπορεί να διαιωνησθούν για δεκατίες, αλλά το τραίνο του Λ.Σ. θα έχει αλλάξει κατευθύνσεις και θα έχει πορευθεί εκεί που του επιτάσσουν, καθόσον είναι συντεταγμένος φορέας.
Οι κυβερνώντες, οι διοικούντες και κρατούντες, όσον είναι καιρός να σκεφθούν ώριμα και δεν βλάπτει να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, που θέλει μια υγιή Εμπορική Ναυτιλία , να διοικείται χωρίς ελλειματικές πολιτικές, σε μία περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει πολύπλευρη οικονομική και πολιτική κρίση.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη , δηλαδή θέλουμε ένα Λ.Σ. να διοικεί την Εμπορική Ναυτιλία , και να ασκεί τα αστυνομικά καθήκοντα όπως αυτά υπαγορεύονται από τις νέες διαμορφούμενες συνθήκες κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Σας καλούμε όλους σε συστράτευση για την τύχη του Λ.Σ. , διότι κάθε εκτροπή της αποστολής του, και της φυσιογνωμίας του, θα σημαίνει και λόγους περαιτέρω ύπαρξης της ΛΕΣΧΗΣ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου