Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Η "ΜΕΤΕΨΥΧΩΣΗ" ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2011

Έκθεση εικαστικών έργων του Σάκη ΠαπαγιάννηΤη Δευτέρα (23 Μαΐου) στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ξεκινάει να «εκτίθεται» ένας καλλιτέχνης, ο Σάκης Παπαγιάννης, που νομίζω πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον η δουλειά του. Στο συνημμένο δελτίο τύπου θα δείτε λεπτομέρειες γι’ αυτόν και για την Έκθεσή του με τίτλο «Μετεμψύχωσις». Διαρκεί ως τις 15 Ιουνίου.


Ξέρω πως γενικώς και ειδικώς δεν είναι εποχή για κοινωνικότητες κι ότι αν η διάθεση ήταν πίεση θα ήμασταν όλοι υποτασικοί, όμως επειδή η Τέχνη έχει τη δύναμη να ανυψώνει τον άνθρωπο, πήρα την πρωτοβουλία να σας ενημερώσω και να σας την προτείνω.


Τρία έργα του μπορείτε να δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες , για να πάρετε μια ιδέα τι καλό μας περιμένει.

Τα πιο πάνω μας έστειλε η συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ της οποίας το πολιτιστικό αισθητήριο βαθμολογείται με άριστα.    Έτσι λοιπόν σας ενημερώουμε αναλυτικότερα ότι:
Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», (Πειραιώς 206, Τ: 210 34 18 550), εγκαινιάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 20.00, τη νέα έκθεση εικαστικών έργων του Σάκη Παπαγιάννη, με τίτλο «Μετεμψύχωσις».

Η έκθεση περιλαμβάνει επιτοίχια τρισδιάστατα εικαστικά έργα, κατασκευασμένα από σκληρές επιφάνειες, όπου το εικονικό εξωτερικό περίβλημα τους αυτοκαταστρέφεται για να αποκαλύψει το πραγματικό εσωτερικό περιεχόμενο. Υλικά, αντικείμενα, συναισθήματα που άφησαν την τελευταία τους ανάσα, όμως δεν έχουν πεθάνει. Αποκτούν μια νέα ζωή και η ψυχή τους δε χάνεται. Αφήνονται ελεύθερα στο ταξίδι της δημιουργίας, αλλάζουν μορφή και χρήση και μετοικούν σε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Ο Σάκης Παπαγιάννης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργικός διευθυντής (art director) στο χώρο της διαφήμισης. Από το 1994 συνθέτει εικόνες και οπτικοποιεί μηνύματα.

Ζωγραφίζει, φωτογραφίζει και δημιουργεί εικαστικά έργα με υλικά που ο ίδιος αναζητά και βρίσκει στο φυσικό τους χώρο: εργοτάξια, ναυπηγεία, εργοστάσια, εγκαταλελειμμένους οικισμούς. Μεταμορφώνει τα υλικά, δίνοντας τους μια δεύτερη ζωή, αναζητώντας μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία και την προσωπική του μεταμόρφωση.

Διάρκεια Έκθεσης: 23 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2011
Ώρες λειτουργίας: 18.00 – 22.00
Τόπος εκδήλωσης: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Φουαγιέ, ισόγειο, Πειραιώς 206
Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579