Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Η  δήλωση έγινε σε αξιωματούχο του Λιμενικού Σώματος

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

 "Ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει πρωθυπουργός και θα μείνει στην εξουσία τρία έως τέσσερα χρόνια.  Μετά θα κερδίσει τις εκλογές ο Άντονι.  Διότι αυτό θέλουν οι ΗΠΑ.... " 

Αυτά φέρεται να δήλωσε σε αξιωματούχο του Λιμενικού Σώματος λίγες εβδομάδες πριν αναγγελθούν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2009    - όταν κανείς ακόμα στην Ελλάδα δεν είχε κάνει λόγο για διενέργεια εκλογών  - ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ  George Bush. 

Στο μεταξύ χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης σύμφωνα με την οποία:  Κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες προσδιορίζει η έρευνα της GPO για λογαριασμό του MEGA, την διαφορά ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, το κοινό τους ποσοστό μετά βίας ξεπερνά το... 42%.


Με την πιο πάνω περιγραφή να αποτυπώνεται σε όλες τις αναδημοσιεύσεις, blogs και ιστοσελίδες παρουσιάζεται η τελευταία σφυγμομέτρηση που έκανε η GPO.  Κανένα όμως δημοσίευμα δεν τολμά να δει ότι παρά τη γκρίνια και τις διαμαρτυρίες των πολιτών, στο μοίρασμα της "πίτας" της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται έστω και κατά σχεδόν δύο μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό και μόνον ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει πολύ όσους κάνουν λόγο για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες, για τον απλούστατο λόγο ότι είτε είναι σωστό είτε είναι λάθος η επιλογή του ΔΝΤ, η κυβέρνηση αυτή έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τρελή είσαι;  θα μου πουν  ίσως πολλοί.

Ίσως, ποιος ξέρει;  Προσωπικά όμως θυμάμαι ότι από τους πρώτους μήνες της εγκατάστασης της Ν.Δ. στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή άρχισε να φυλλορροεί, όχι γιατί οι υπουργοί ή οι βουλευτές της είχαν αντίθετη άποψη από τις κυβερνητικές αποφάσεις επιλογές, - όπως καλή ώρα συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ - και αλλά γιατί δυο - δυο, τρεις - τρεις, τα μέλη της κυβέρνησης διώχθηκαν, παύθηκαν, διεγράφησαν από το κόμμα, λόγω της ασυμβίβαστης συμπεριφοράς τους, που κατά κύριο λόγο είχε να κάνει με αιτίες εντιμότητας, σοβαρότητας κλπ.

Τέτοια κρούσματα δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ή εάν υπήρξαν είναι σε αμελητέα ποσότητα με αποτέλεσμα προσωπικά να μη θυμάμαι εάν υπήρξε τέτοιο περιστατικό.

Άρα εκ των πραγμάτων, αυτή η κυβέρνηση, με εξαίρεση βέβαια κάποιων που είτε δεν ελέγχουν τη γλώσσα τους (Πάγκαλος) είτε ξεχνούν ότι είναι υπουργοί (Διαμαντίδης) δημιουργούν κακές εντυπώσεις.  Ανεντιμότητα όμως μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν βρέθηκε κανείς να χρεώσει κανένα μέλος της σημερινής κυβέρνησης η οποία ας παραδεχτούμε, κυβερνά κάτω από τις πλέον αντίξοες οικονομικές συνθήκες από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πάντως και αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:  Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει, ειδικότερα, το 21,9%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3% ενώ την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου συμπληρώνουν τα ποσοστά των μικρότερων κομματικών σχηματισμών με τη Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών να έχουν 2,5% και τους Οικολόγους Πράσινους με τη Δημοκρατική Αριστερά 2,4%.

Πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει στη δημοσκόπηση το 10,2% ενώ 18,6% θα ψήφιζε άλλο κόμμα. 

Με άλλα λόγια το 28,6% των πολιτών, θα καθόριζε σήμερα εάν γίνονταν εκλογές, την νέα κυβέρνηση χωρίς φυσικά να υπογράφει κάποιος ότι στο σύνολό τους θα ψήφιζαν ένα και μόνο κόμμα.  Αλλά με την ίδια λογική, ακόμα και όσοι στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το ένα ή το άλλο κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, δεν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν αυτό που δήλωσαν στη δημοσκόπηση.  Με άλλα λόγια, η δημοσκόπηση - της οποιασδήποτε εταιρίας - απλά αποτυπώνει τη στιγμιαία προτίμηση των πολιτών και όχι την πραγματική τους πρόθεση και αυτή είναι πάντα της υπογράφουσας η άποψη. 

Ας αναλογιστεί ο κάθε αναγνώστης, εάν βρισκόταν μπροστά από ένα ερωτηματολόγιο αυτή τη στιγμή, πόσο εύκολα θα δήλωνε υποστηριχτής της κυβέρνησης Παπανδρέου κάτω από τις σημερινές συνθήκες, με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων να έχουν κατακρεουργηθεί, με την ανεργία να καλπάζει (μεταξύ μας μόνον οι επαγγελματίες τεμπέληδες δεν βρίσκουν δουλειά και σήμερα και ανέκαθεν) με τα καταστήματα να κλείνουν κατά δεκάδες, με τις τράπεζες να θυμούνται τους τηλεφωνικούς μας αριθμούς σε καθημερινή βάση κλπ κλπ κλπ.  Προφανώς ακόμα κι όσοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση που μας ταλαιπωρεί, κάνει βήματα βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας με σοβαρότητα, ακόμα και αυτοί λοιπόν θα δήλωναν εντελώς διαφορετική πρόθεση ψήφου, μήπως και καταφέρουν με τον τρόπο αυτό, να μειώσουν κάπως τις αρνητικές σε βάρος των πολιτών επιπτώσεις.  Πίσω από την κάλπη όμως, με τα σημερινά δεδομένα, προσωπικά προβλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την υπεροχή του, αν και φυσικά δεν θα έχει τη διαφορά των 10+ μονάδων που κατέγραψε - αιφνιδιάζοντας τους πάντες - κατά τις προηγούμενες εκλογές.

Για την ιστορία όμως σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τόσο το έργο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευση κρίνεται στην συντριπτική του πλειοψηφία αρνητικά ή μάλλον αρνητικά από τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, το 71,4% δεν έχει θετική γνώμη για το κυβερνητικό έργο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση φθάνει το 73,1%. Αντίθετα, θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση έχει το 27,1% ενώ το ποσοστό αυτό για την αντιπολίτευση είναι ακόμη μικρότερο και φθάνει το 24,3%.

Δεν θα γίνουν εκλογές
Ας δώσουμε τώρα σημασία στη πιο κάτω λεπτομέρεια: 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τον κόσμο που συμμετείχε στην έρευνα ο Γιώργος Παπανδρέου που συγκεντρώνει το 31,3% των προτιμήσεων. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προτιμήθηκε για πρωθυπουργός από το 24,1% των ερωτηθέντων ενώ το 44,6% αυτών δεν προτίμησε κανέναν από τους δύο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί - προσωπική εκτίμηση και πάλι - ότι και ένας μεγάλος αριθμός από το 44,6% θα υποχρεωθεί  όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, να επιλέξει ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Με άλλα λόγια:  Εκλογές προφανώς ΔΕΝ  θα γίνουν.  Κι αν η Νέα Δημοκρατία οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, άμεσα, είναι σίγουρο πως γνωρίζει,  ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν περάσουν τρία ή τέσσερα χρόνια.  Αυτό τουλάχιστον ανέφερε πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε αξιωματούχο του Λιμενικού Σώματος πριν μερικούς μήνες.  Και ως γνωστόν, αυτόν τον πλανήτη, οι ΗΠΑ τον  κυβερνούν.

1 σχόλιο:

  1. κ. Κοντζόγλου,
    αποσβολωμένοι διαβάσαμε για την νέα αποκάλυψη, όχι τόσο για τα λεγόμενα του τ. Προέδρου των ΗΠΑ, όσο για το γεγονός ότι αυτή εκμυστηρεύτηκε σε αξιωματούχο του Λ.Σ.
    Μα τέλος πάντων τι στελέχη συγκροτούν αυτό το Σώμα, το οποίο οι σύγχρονοι κυβερνητικοί ταγοί ορέγονται να το τελματώσουν, που ακόμη & οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, έστω & τέως τους εμπιστεύονται πολιτικά ζητήματα!
    Έλεος!!

    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου