Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ


Η καμαριέρα  του Sofitel άνοιξε τον δρόμο και τα... στόματα
Οι δύο γυναίκες είναι πρώην υπάλληλοι του δημαρχείου της πόλης Ντραβέιλ, νοτίως του Παρισιού, επί δημαρχίας του Τρον.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος υπουργού της γαλλικής κυβέρνησης έκαναν δύο Γαλλίδες, αποφασίζοντας να σπάσουν την σιωπή τους μετά το περιστατικό της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος – Καν.

 Ο δικηγόρος των δύο γυναικών, δήλωσε ότι συγκέντρωσε τις
καταγγελίες κατά του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Ζορζ Τρον και τις απέστειλε στον εισαγγελέα, ενώ επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι καταγγελίες είναι για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Τρον απέρριψε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι ο υπουργός του έχει δώσει εντολή να συντάξει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο ίδιος ο Τρον δήλωσε στο Reuters ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι οι ενάγουσες ήταν γυναίκες, οι οποίες είχαν αποπεμφθεί από τις θέσεις τους στο δημαρχείο της πόλης τους.

Οι δύο γυναίκες είναι πρώην υπάλληλοι του δημαρχείου της πόλης Ντραβέιλ, νοτίως του Παρισιού, όπου δήμαρχος ήταν ο Τρον.

Μία από αυτές περιέγραψε τους λόγους για την καταγγελία της σε συνέντευξη που έδωσε με ψευδώνυμο στην εφημερίδα Le Parisien. Δήλωσε ότι πήρε το θάρρος να σπάσει την σιωπή της από το γεγονός της σύλληψης τους πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

«Όταν είδα ότι μία απλή καμαριέρα ήταν άξια να καταγγείλει έναν Στρος Καν τότε είπα στον εαυτό μου, ότι μπορώ να το κάνω κι εγώ», πρόσθεσε η γυναίκα, την οποία η εφημερίδα αποκαλεί «Laura, καθώς θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου