Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΜΑΖΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

...Και  με πριμοδότηση των τρομοκρατών της ΤΜΤ

 Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αναξιοπιστία των Τούρκων ως συνομιλητών αφού το κατοχικό καθεστώς του Dervis Eroglu ετοιμάζεται να αλλοιώσει περαιτέρω τον πληθυσμό του βορείου τμήματος της Κύπρου, την ίδια ώρα που στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο τραπέζι βρίσκεται το θέμα αποχώρησης μέρους των Τούρκων εποίκων!

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του τουρκοκύπριου ηγέτη προωθεί πρόγραμμα για παραχώρηση «λευκής ταυτότητας» σε χιλιάδες άτομα που
«εργάζονται νόμιμα» στα κατεχόμα για διάστημα οκτώ ετών. Αρχικά σχεδιάζεται να δοθούν 10.000 «λευκές ταυτότητες» και περίπου 5.000 «υπηκοότητες», ενώ σε βάθος τριμήνου «υπηκοότητα» θα πάρουν όσοι «έχουν το δικαίωμα» να την αποκτήσουν.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά κλιμακώνοντας τις προκλήσεις της, περιλαμβάνει στους δικαιούχους όσους συμμετείχαν και ανέπτυξαν δράση με την τουρκοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ (Turk Mukavement Teskilati/Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης) την περίοδο πριν από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΤΜΤ ιδρύθηκε με από την OHD (Ozel Harp Daiseri/Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου) με σκοπό τη χειραγώγηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας και είναι υπεύθυνη για σωρεία τρομοκρατικών πράξεων και δολοφονιών Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων, που είχαν διακηρύξει την επιθυμία τους για ειρηνική συμβίωση.

Αναλυτικά, το δικαίωμα απόκτησης «λευκής ταυτότητας» θεμελιώνεται με έναν από τους εξής τρόπους:

*  διαμονή στα κατεχόμενα για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την ενηλικίωση

*  «νόμιμη» διαμονή των γονέων στα κατεχόμενα

*  σχέση συζύγου για τρία τουλάχιστον χρόνια με τουρκοκύπριο

*  καταβολή εισφορών στα Ταμεία για 15 ή 25 χρόνια κατά περίπτωση

*  επένδυση στη βιομηχανία, το εμπόριο, τον τουρισμό και τον κοινονικοοικονομικό τομέα

*  προσφορά στην επιστήμη και την πολιτική ζωή στα κατεχόμενα

*  θάνατος συζύγου ή γονέα κατά την εισβολή του 1974,

*  συμμετοχή στην τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ την περίοδο πριν από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δημογραφική αλλοίωση των Κατεχομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Άγκυρα αφού θα της επιτρέψει τη de facto παγίωση του σημερινού καθεστώτος. Η αντίδραση της Λευκωσίας έχει χαθεί κάπου μεταξύ των κατάπτυστων δηλώσεων του Άντρου Κυπριανού και της υπενθύμισης του προδοτικού ρόλου του ΑΚΕΛ.

Πηγή:  Strategy Report

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου