Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ COSCO

Απολύθηκαν οι 8μηνίτες συμβασιούχοι της κινεζικής εταιρίας

Ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκπαιδευόμενου χειριστή ΟΣΜΕ σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι  στο τμήμα του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά που διαχειρίζεται η ΣΕΠ (COSCO).

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ δύο ΟΣΜΕ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τραυματίστηκε ένας εκπαιδευόμενος χειριστής ο οποίος στεκόταν όρθιος πλάι στο χειριστή του ενός από τα δύο.


Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο. Από τις μέχρι τώρα διασταυρωμένες πληροφορίες έχει σίγουρα κάταγμα στο χέρι.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι αιτίες του ατυχήματος εντοπίζονται στα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, στις επισφαλής συνθήκες εργασίας που δημιουργούν πρόσθετη πίεση και στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι υποχρεώνονται χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της εκπαίδευσής τους να δουλεύουν στην παραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η πολλά υποσχόμενη COSCO - νωπές ακόμα οι αναφορές περί δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας- λειτουργεί με εργαζόμενους που προσλαμβάνει με 8μηνες συμβάσεις.  Έτσι δημιουργούνται συχνά προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια όλων των εργαζόμενων καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νέων, αυτο΄απολύονται και κάποιοι άλλοι προσλαμβάνονται αρχίζοντας την εκπαίδευση από την αρχή.

Το Υπουργείο

Για το θέμα από το πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Σήμερα στις 15:01 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι στον προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ Ικονίου σε χώρο εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων, συνέβη τροχαίο ατύχημα κατόπιν σύγκρουσης δύο ανυψωτικών αυτοκινούμενων μηχανημάτων (ΟΣΜΕ).


Συγκεκριμένα, τροχοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα με χειριστή 36χρονο, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με τροχοφόρο όμοιου τύπου, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος χειριστής του, με συνεπιβάτη 27χρονο εκπαιδευόμενο χειριστή, ο οποίος τραυματίστηκε.

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου