Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Απεργία 24 ωρών αποφάσισε η Διοίκηση της ΠΝΟ για  την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011.  Η απεργία  θα είναι Πανελλαδική και αφορά στα πληρώματα  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Οι κινητοποιήσεις

Αναστολή απεργίας της 18ης Μαΐου
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Διοίκηση της ΠΝΟ, μετά την επιστολή του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με την οποία γνωστοποιείται η κύρωση από τον Υπουργό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 2010 και 2011 πληρωμάτων Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών πλοίων και την προώθησή τους για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απεφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της 18 Μαΐου 2011.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί ούτε αγνοεί στο ελάχιστο τα υπόλοιπα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας ναυτεργάτης για τα οποία και θα συνεχίσει τις ενέργειες και παρεμβάσεις της με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο, δρομολογώντας παράλληλα την πραγματοποίηση και νέων κινητοποιήσεων, την χρονική στιγμή που θα κρίνει σαν την πλέον κατάλληλη.

Τα ...Ropax και τα πρώην "Ropax"

Επίσης η Διοίκηση επαναβεβαίωσε την απόφαση της για άμεση ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος των πλοίων “Ruzgar” υπό σημαία Μάλτας, Ε/Γ-Ο/Γ “Sea Trade” υπό σημαία Κύπρου και για τα υπό σημαία Μεγάλης Βρετανίας “Olympus” και “Hercules” (πρώην Ropax) στα λιμάνια της Κορίνθου και της Ηγουμενίτσας προκειμένου οι πλοιοκτήτες τους να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν τους όρους των συμφωνιών που έχουν υπογράψει με την ΠΝΟ. Σημειώνουμε ότι η συνδικαλιστική δράση θα συνεχιστεί μέχρις ότου οι πλοιοκτήτες συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Η Ομοσπονδία διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση την αμετάκλητη απόφασή της να συνεχίσει τον αγώνα για την άμεση άρση του επαίσχυντου μέτρου της επιστράτευσης, για την υπεράσπιση κυρίαρχων δικαιωμάτων, με πρώτο και κορυφαίο ζήτημα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας Αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων, την απορρόφηση των ανέργων, την διατήρηση του θεσμού των ΣΣΕ και την διασφάλιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων
Παρά τις διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις της ΠΝΟ τα προβλήματα οξύνονται αφού η ανεργία αυξάνεται, η νομοθεσία, οι όροι της ΣΣΕ, το 10μηνο στελέχωσης στα Α/Κ-Ε/Γ πλοία παραβιάζονται ενώ παράλληλα το ΓΕΝΕ μόνο για τον σκοπό που ιδρύθηκε δεν δικαιολογεί την λειτουργία του.

Άμεσος είναι ο κίνδυνος και για τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα αφού η οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ είναι τραγική ενώ συγχρόνως τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Οι κυρίαρχοι άξονες της απεργιακής μας κινητοποίησης επικεντρώνονται :

1. Άμεση ανάκληση και κατάργηση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών.

2. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και απορρόφηση των ανέργων ναυτεργατών.

3. Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

4. Αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.

5. Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης – Δημιουργία Σχολών για κάθε κλάδο.
6. Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.
7. Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κυρίων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.

8. Άμεση καταβολή των χορηγουμένων εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων.

9. Το καθεστώς φορολόγησης των εν ενεργεία να ισχύει και για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης σε θεμελιώδη δικαιώματα των ναυτεργατών, για την διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της εργασίας, για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.
στα πλοία θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και θα λήξει 24 ώρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου