Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η GREEN PEACE ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αλυσοδεμένοι ακτιβιστές εμπόδισαν την είσοδο στις εταιρίες που εμποδίζουν την πράσινη ανάπτυξη


Είναι απίστευτο πόσα πράγματα συνέβησαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες όπου διοργανώνεται η συνάντηση των μεγαλύτερων εταιριών της Ευρώπης !


Μέσα σε μόλις 5 λεπτά περισσότεροι από 170 ακτιβιστές της Greenpeace μεταμφιεσμένοι σε επιχειρηματίες, μπλόκαραν και τις 48 εισόδους του κτιρίου. Σταμάτησαν την είσοδο στους εκπροσώπους των εταιριών που εμποδίζουν την Ευρώπη να πάει μπροστά μειώνοντας τις εκπομπές της κατά 30%, ενώ επέτρεψαν την είσοδο στις εταιρίες που έχουν ταχθεί υπέρ. Παράλληλα, ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, παρουσιάζοντας τις εταιρίες που επιβραδύνουν την πράσινη ανάπτυξη της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί, ωστόσο οι υπόλοιποι παραμένουν εκεί.

Σε απάντηση, οι διοργανωτές κάλεσαν εκπρόσωπο της  Οικολογικής οργάνωσης να μιλήσει για 10 λεπτά σε συνέντευξη τύπου προκειμένου να απαιτηθεί από όλες τις εταιρίες να υποστηρίξουν το στόχο της Ευρώπης για 30%.

Μείνετε συντονισμένοι,  σύντομα θα επανέλθουμε με τις νεότερες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου