Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΕΞΙΩΣΗ 600 ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟς ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΕΝ

Ασυγχώρητη αμέλεια τέως Υπουργού και τέως Αρχηγού Λ.Σ.

Με το ανώτατο μετάλλιο τιμής των Special
Olympics, τίμησε η πρόεδρος του φορέα
Ιωάννα Δεσποτοπούλου, το τότε υπουργό
Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και
Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη μετά την
υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας
Άμεσος κίνδυνος θα απειλούσε ίσως τη ζωή δεκάδων υψηλών προσώπων του εξωτερικού και του εσωτερικού, εάν σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρενέβαινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ακυρωθεί προγραμματισμένη από τον ΥΘΥΝΑΛ Γιάννη Διαμαντίδη δεξίωση 600 ατόμων στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη. Όπως είναι γνωστό, το κτίριο έχει περιορισμένη στατικότητα και η συγκέντρωση τόσων ανθρώπων σε συγκεκριμένους χώρους, εγκυμονεί κινδύνους κατάρρευσης…

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο τέως – πλέον – υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, είχε υποσχεθεί στην πρόεδρο των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου, ότι θα παραχωρούσε τα μπαλκόνια του Υπουργείου, προκειμένου εκεί να πραγματοποιηθεί δεξίωση εξακοσίων ατόμων, με αφορμή τη λήξη των αγώνων του 2011. Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες Special Olympics 2011 (αγώνες για άτομα με διανοητική καθυστέρηση) θα αρχίσουν στις 25 Ιουνίου και θα λήξουν στις 4 Ιουλίου.

Εξερράγη... ο Παπουτσής


"Τούρκος" έγινε ο Υπουργός
Προστασίας του Πολίτη, όταν έμαθε
ότι ο συνάδελφός του Γιάννης ΄
Διαμαντίδης θα έθετε σε κίνδυνο
τόσο την ασφάλεια του Υπουργείου
όσο και την ασφάλεια των
φιλοξενουμένων στο ΥΘΥΝΑΛ
Το γεγονός πληροφορήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος καθώς είχε διατελέσει Υπουργός Ναυτιλίας από τον Απρίλη του 2000 έως και τον Μάρτη του 2001, γνώριζε το σημαντικό κτηριολογικό πρόβλημα, έστω κι αν ο κ. Παπουτσής είχε ασκήσει τα καθήκοντά του στο κτίριο της Μαρίνας Ζέας. Ένα πρόβλημα το οποίο τόσο ο κ. Διαμαντίδης όσο και ο τότε Αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Μπούσιος δεν φρόντισαν να ενημερωθούν πριν δώσουν τον λόγο τους και ουσιαστικά να εκθέσουν τη χώρα.

Εξ’ ίσου σημαντικό όμως για τον κ. Παπουτσή ήταν και το θέμα της Ασφάλειας των 600 προσκεκλημένων μέσα στο κτήριο ενός υπουργείου όπου από μόνο του αποτελεί ζώνη περιορισμένης προσβασιμότητας.  Πως είναι δυνατόν, σ' έναν χώρο ασφαλείας, να γίνεται διοργάνωση δεξίωσης εκατοντάδων ατόμων, διερωτήθηκε ο Υπουργός, αναλογιζόμενος και τους δεκάδες παρατρεχάμενους που θα έπρεπε να βρίσκονται στον χώρο για την ασφάλεια των  προσκεκλημένων!

Άνω κάτω το Υπουργείο

Στον "αέρα" βρίσκεται η συμφωνημένη
μεταξύ ΥΘΥΝΑΛ και Δεσποτοπούλου
δεξίωση, μετά το "ΟΧΙ" του Χρήστου
Παπουτσή λόγω ασφάλειας αλλά και
στατικότητας του κτιρίου
Πιθανολογείται ότι η κ. Δεσποτοπούλου εντυπωσιάστηκε από τη θέα που έχει στο λιμάνι, το γραφείο του Υπουργού από τον  5ο όροφο του πρώην ΥΕΝ, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε τον κ. Διαμαντίδη στις 20 Οκτωβρίου 2011. Εκεί φαίνεται να έπεσε και η ιδέα προκειμένου να πραγματοποιηθεί στα μπαλκόνια του κτιρίου η πολυάνθρωπη δεξίωση των υψηλών προσκεκλημένων και φυσικά ο κ. Διαμαντίδης προφανώς από καλή πρόθεση, δεν αρνήθηκε να παρέχει αυτή την εξυπηρέτηση.  Κανείς όμως δεν τον είχε πληροφορήσει αλλά ούτε και ο ίδιος είχε σκεφτεί να διερευνήσει την στατικότητα ενός τόσο παλιού κτιρίου, θέμα που είχαν θέσει οι ναυτιλιακοί συντάκτες από τις πρώτες ημέρες της ανακατασκευής του.

Το τι έγινε στο ΥΘΥΝΑΛ πριν από περίπου 15 ημέρες δεν περιγράφετε,  μας πληροφόρησαν δημοσιογραφικές πηγές, όταν έξαλλος ο κ. Παπουτσής τα "έψαλλε" στον κ. Διαμαντίδη ενώ παράλληλα του ανακοίνωσε ότι «τέτοια δεξίωση στο κτίριο αυτό δεν μπορεί να γίνει»!

Εννοείται ότι τα χρειάστηκε ο τότε ΥΘΥΝΑΛ, αλλά πολύ περισσότερο τα χρειάστηκε όταν άκουσε τις φωνές της κ. Δεσποτοπούλου από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, όταν της γνωστοποίησε το "απρόβλεπτο" πρόβλημα που είχε ανακύψει.
Έξαλλη με τη σειρά της η πρόεδρος των Special Olympics έκανε λόγο στην αρχή για ασυνέπεια και για έκθεση της χώρας στο εξωτερικό και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε …ανευθυνότητα.

Τον είχε …παρασημοφορήσει

Στα μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα του κτιρίου
του 1850 το οποίο ανακαταασκευάστηκε
πρόσφατα, θα γινόταν η δεξίωση για τους
διακεκριμένους φιλοξενούμενους
των special Olympics
Σημειώνεται ότι προκειμένου να διασφαλίσει την αμέριστη συνεργασία του κ. Διαμαντίδη, η κ. Δεσποτοπούλου φρόντισε ώστε τον περασμένο Δεκέμβρη, αμέσως μετά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας», να παρασημοφορήσει τον Υπουργό με το ανώτατο μετάλλιο τιμής των Special Olympics, γιατί όπως είπε «πρώτα από όλα ο κ. Διαμαντίδης είναι άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο». Μάλιστα,  το σχετικό απόσπασμα αναφέρεται και στις επίσημες ανακοινώσεις των δύο φορέων με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες επίσημες - παράλληλες ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει ο κ. Διαμαντίδης και η κ. Δεσποτοπούλου κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία, τονίζεται ότι στη χώρα μας αυτές τις μέρες αναμένονται πολλοί επίσημοι όπως π.χ. κυβερνητικοί εκπρόσωποι, από τις 185 χώρες, των οποίων αθλητές θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Μάλιστα από τον Δεκέμβρη, ήδη δύο αρχηγοί χωρών είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την Αθήνα κατά το διάστημα αυτό, ενώ αναμένονται ακόμα Υπουργοί, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και του αθλητισμού.  Είναι προφανές ότι αρκετοί από αυτούς τους υψηλούς προσκεκλημένους είχαν προσκληθεί στην δεξίωση.

Κλίντον, Αλβέρτος, Έλτον Τζον και αστέρια του Χόλιγουντ

Όπως μάλιστα είπε η ίδια η κ. Δεσποτοπούλου: «Μεταξύ των επισκεπτών μας αναμένεται ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο οποίος δήλωσε ότι  θα έρθουν και μέλη διαφόρων άλλων οίκων της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά αυτό που θα είναι το αλατοπίπερο στους αγώνες μας, είναι τα αστέρια του Χόλιγουντ. Μάλιστα πολλά από τα αστέρια του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Χανκς με τη Ρίτα Ουίλσον,  θα λάβουν μέρος και στην τελετή έναρξης.  Επίσης ο Ελτον Τζόν θα παίξει στο πιάνο μαζί με τον Κορκολή ενώ θα έρθει και ο Πωλ Μακαρτνευ. Ακόμα θα είναι η Beyonce ή η Sacira (αναμένεται ότι μία από τις δύο θα τραγουδήσει) και πάρα πολλοί άλλοι".

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την κ. Δεσποτοπούλου, στην Ελλάδα αναμένεται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton ο οποίος ανέλαβε να μιλήσει στην τελετή έναρξης των Special Olympics στη θέση της Γιούνις Κένεντυ, αδελφής του Τζόν Κένεντυ, ιδρύτριας των αγώνων η οποία απεβίωσε πρόσφατα.

Όλοι αυτοί λοιπόν και μερικές εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι, είχαν προσκληθεί σ’ αυτή τη δεξίωση η οποία θα μπορούσε να εκθέσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα, σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Κτίστηκε το 1850

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο του πρώην ΥΕΝ προήλθε από ανακατασκευή παλαιών αποθηκών του λιμανιού που κτίστηκαν περίπου το 1850.
Η ανακατασκευή τους έγινε έτσι ώστε να στεγάσει με ασφάλεια τους εργαζόμενους του χώρου αλλά και να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν υπήρξε μέριμνα για συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων ατόμων μόνον στα μπαλκόνια του κτιρίου. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να οδηγήσει κάποιο από τα μπαλκόνια σε κατάρρευση.

Έτσι οι αγώνες των ατόμων με νοητική στέρηση, έγιναν αιτία για να μπει η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι που οδήγησε τον κ. Γιάννη Διαμαντίδη εκτός Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου