Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΩΡΟΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η γιορτή Χορωδιακής Μουσικής του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο θεατράκι του Πάρκου «Σελεπίτσαρι», αφήνοντας όσους την παρακολούθησαν να σιγοτραγουδούν, γεμάτοι γλυκές αναμνήσεις. Το ενδιαφέρον των θεατών επικεντρώθηκε για μια ακόμα φορά στις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου χορωδίες,
Η γιορτή Χορωδιακής Μουσικής αποτελεί μια καταξιωμένη εκδήλωση, σταθμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη ΔΗΚΕΠΟΚ. Η εν λόγω διοργάνωση τιμά την πολιτιστική παράδοση και ταυτόχρονα ευνοεί συναντήσεις και ανταλλαγές ανάμεσα σε χορωδιακά σύνολα που συμβάλλουν στην καλλιέργεια σχέσεων καλής φιλίας και συνεργασίας με άλλους Δήμους της πατρίδας μας.


Οι συμμετοχές του διήμερου προγράμματος ήταν οι ακόλουθες:

Αντρική Βυζαντινή Χορωδία «Υμνωδοί»
Χορωδία Μουσικού Ομίλου Νικαίας
Χορωδία Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Χορωδία Ψυχαγωγικού ομίλου Σιδηροδρομικών
Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος»
Το πρόγραμμα έκλεισε με τη Σύμπραξη Χορωδίας Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας με την «Εύγερο», με μια υπέροχη συλλογή από γνωστά και αγαπημένα ποιοτικά τραγούδια.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής έδωσε έμφαση στις λαϊκές χορωδίες και στο χορωδιακό κίνημα και υποσχέθηκε ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει το χορωδιακό φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, πόλεις συνυφασμένες με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, καλωσορίζουν το χορωδιακό τραγούδι και τους χορωδούς. Η Γαλλίδα ελληνολάτρης και ακαδημαϊκός Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, αναρωτιέται στα συγγράμματά της πως έγινε το ελληνικό θαύμα. Η άποψή της είναι ότι οφείλεται κυρίως σε τρεις λόγους: Στον άνθρωπο, στο λόγο και στο όλον, δηλαδή στο σύνολο. Θα μείνω σήμερα στο όλον δηλαδή στη χορωδία που είναι ένα σύνολο που απευθύνει το λόγο στους θεατές και ζητάει το χειροκρότημά τους.

Ο δε στρατηγός Μακρυγιάννης είπε ότι αγωνιζόμαστε για το εμείς όχι για το εγώ. Αυτό το «εμείς» είναι η πεμπτουσία του πολιτικού μας λόγου, καθώς και οι συμμετοχικές διαδικασίες στα κοινά. Όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής, πόλη δεν είναι τα κτίρια αλλά η ψυχή μας που τρέφεται με τον πολιτισμό.

Απόψε που τελειώνει το Φεστιβάλ θέλω να σας ανακοινώσω ότι έχουμε στην κατοχή μας χειροποίητα Μικρασιάτικα κιούπια τα οποία θα τα παραχωρήσουμε στους Συλλόγους, σε σχολεία, για να σχεδιάσουν, και να βάψουν την επιφάνειά τους με τη θάλασσα. Διότι το Κερατσίνι, η κώμη των Θυμαιτάδων, είχε θάλασσα και είχε ταυτιστεί με αυτήν. Σήμερα που μια σειρά φορέων όπως ο ΟΛΠ , η ΒΡ κ.α. μας έχουν αποκλείσει από αυτήν, αγωνιζόμαστε μετά από πολλά χρόνια ρύπανσης, όχλησης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος μας για να την κερδίσουμε πίσω.»
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής ολοκλήρωσε λέγοντας: «Αγαπητοί χορωδοί, είμαι βέβαιος ότι το φεστιβάλ θα γίνει θεσμός και εμείς θα το στηρίξουμε για να αναβαθμίσουμε τη πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή της πόλης. Είναι τιμή και χαρά για μας που σας φιλοξενούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΟΚ κ. Τσούτσας Γιάννης καλωσόρισε τους χορωδούς και τόνισε τη σπουδαιότητα του χορωδιακού θεσμού ο οποίος συμβάλλει στη δικτύωση μεταξύ των χορωδών και την πολιτιστική ανταλλαγή με φορείς από όλη την επικράτεια. Ακόμα, αναφέρθηκε στη δεκαπενταετή παρουσία της Μεικτής Χορωδίας της ΔΗΚΕΠΟΚ, η οποία τιμά την πόλη και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και νησίδα στο χάρτη της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιά είχε η μαέστρος κ. Χριστίνα Ρόκκου και την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η ηθοποιός κ. Θεοφανία Παπαθωμά.

*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

*** *** *** *** *** ***
AQUARELA CREPA CAFFE
 Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια Τηλ: 2110.145.211
Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου