Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ Λ.Σ. - ΕΛΑΚ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ


Βλέπει παντού ... προβοκάτορες

Δουλειά δεν είχε ο διάολος…. και ξέρετε τι έκανε στα παιδιά του! Κάπως έτσι φαίνεται να λειτούργησε πρόσφατα και ο Επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.

Ο πολύς κύριος Βαλεργάκης, αναμένοντας να συμπεθεριάσει με υπουργό του ΠΑΣΟΚ καθότι ο υιός του συνδέεται με την ανιψιά στελέχους της κυβέρνησης, νομίζει ότι έτσι αποκτάει και άφεση «αμαρτιών» και πολύ περισσότερο ότι έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ως …σύγχρονος Louis XIV of France και με περισσή αφέλεια διατρανώνει… με κάθε ευκαιρία: "L'État, c'est moi" – που λέει ο λόγος.

Από που να πιάσει κάποιος τον αυτόν κύριο και να μην χαλάσει το στομάχι του;


Από το γεγονός ότι για ψήλου πήδημα τα έβαλε με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρώην ΥΕΝ, κάνοντάς του κλήση προς απολογία;

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν- για να μη πούμε το καλύτερο πως εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Βαλεργάκης….τρώγεται με τα ρούχα του! ( Χμ, όχι δεν κάνω λάθος. Ξέρω πολύ καλά πως ολοκληρώνεται η σοφή παροιμία, αλλά προτίμησα να το γράψω πιο …κομψά μια που ουκ ολίγοι λιμενικοί τον στολίζουν καθημερινά, έτσι κι αλλιώς για τα καμώματά του.

Μα είναι δυνατόν να εγκαλεί ένα αξιολογότατο στέλεχος του Λιμενικού, έναν εντιμότατο άνθρωπο, έναν Κύριο με Κάπα ΚΕΦΑΛΑΙΟ, να απολογηθεί για κάτι που δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει, αλλά το έκανε γιατί ήθελε να προβάλει το Σώμα; Αντί να κοιτάξει την καμπούρα του και τα δικά του λάθη, φετινά και παλαιότερων ετών, κάνει σαν να έπεσε το μέλι μες το γάλα.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Επιτελάρχης καλεί τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σε απολογία, γιατί καθυστέρησε μερικές ημέρες να κοινοποιήσει στα ΜΜΕ την οδηγία του προς τα Λιμεναρχεία η οποία αφορούσε μέτρα για τη προστασία των τουριστών. (Σημείωση: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καθυστέρηση οφείλεται σε σειρά τυχαίων και  απρόοπτων προσκομμάτων όπως ασθένεια, άδειες κλπ και άλλωστε αυτή η εγκύκλιος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ).

Και πότε έστειλε ο κ. Επιτελάρχης την εγκύκλιο; Στις 11 Ιουλίου!

Μα καημένε, εκείνη τη μέρα ξύπνησες και είδες ότι έχουμε καλοκαίρι; Λιμενικός δεν είμαι, αλλά και λιμενοφύλακας να ήμουνα, θα ήξερα ότι αυτή η εγκύκλιος φεύγει λίγο πριν ή με την εφαρμογή του θερινού πρωτοκόλλου στην Ακτοπλοΐα. Δηλαδή τέλη Μαρτίου, άντε πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Και δεν έστειλες την εγκύκλιο τον Απρίλη. Στείλε την τον Μάη. Στείλε την έστω αρχές Ιουνίου! Την έστειλες 11 Ιουλίου; Και δεν περίμενες ακόμα λίγες ημέρες να έρθει ο 15Αύγουστος;

Φταίω τώρα που …σαχλαμαρίζω και γελάω με τις ανοησίες του εν δυνάμει Αρχηγού του Λ.Σ.
Ααα, αυτό που να το βάλουμε; Άγεται και φέρεται ο κύριος Επιτελάρχης, διατυμπανίζοντας ότι θα είναι ο επόμενος Αρχηγός του Λιμενικού. Πού το στηρίζει άραγε; Στο συμπεθεριό μήπως; Στο γεγονός ότι ο «συμπέθερος» πήρε τον υιό Βαλεργάκη στο Γραφείο του στην Κατεχάκη; Στο γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι είναι ο μοναδικός ΠΑΣΟΚος στην ηγεσία του Λιμενικού; Αλήθεια ποιος σκοτίστηκε αν είναι ΠΑΣΟΚος ο κύριος Βαλεργάκης. Και πόσοι τον εκτιμούν σήμερα γι αυτό που δηλώνει; Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Και το ότι είναι ΠΑΣΟΚ δηλαδή – ακόμα και να μας ένοιαζε – από πού προκύπτει;

Γιατί άλλα έλεγε πριν μερικά χρόνια ο κ. Φιλιππακόπουλος! Ξέρετε ντε! Ο Διευθυντής του Υπουργού Ναυτιλίας που άφησε ιστορία μιλώντας για το «παλαμάρι του Βαρκάρη» που θα έφτιαχνε στον χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας και για το γεγονός ότι οι νέοι σήμερα δεν επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα γιατί φοβούνται το κεράτωμα από τις γυναίκες τους, και για το «είμαστε όλοι καραγκιόζηδες»…!

Και θυμάστε εκείνο το περιβόητο: «Μή μου τον Βαλεργάκη τάραττε, γιατί δεν θα έχω μούτρα να κατεβαίνω στο Ηράκλειο»; Ποιός το είπε; Ο πρώην ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Γι αυτό και η πρώην ιδιαιτέρα του κ. Χαμηλάκη (το αυτί και το μάτι του κ. Φιλιπακόπουλου – Διευθυντή του Κεφαλογιάννη) κατάφερε να μετατεθεί για τρία χρόνια στις Βρυξέλες. Κι όταν γύρισε που τοποθετήθηκε; Μα στο Γραφείο του κ. Βαλεργάκη φυσικά γιατί τα Λιμεναρχεία έχουν στις καρέκλες τους …αγκάθια!

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Χρονάκη, μετακλητή υπάλληλος που βρίσκεται στο Γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη, έχει ανοικτή γραμμή με τον κ. Βαλεργάκη περνώντας τα ρουσφέτια του πρώην Υπουργού όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αλλά και ο κ. Γαλανόπουλος, το μάτι και το αυτί του τέως ΥΕΝ Βαγγέλη Βουλγαράκη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, μίλησε για τη μέρα που ο κ. Βαλεργάκης, τον κάλεσε μαζί με όλους τους ΝεοΔημοκράτες του τότε ΥΕΝ (νομίζω ήταν 2008) σε γεύμα στο Πειραϊκό ταβερνάκι «Ρεβαΐζι». Ήθελε με μυζιθροπιτάκια, γαμοπίλαφο, σταμναγκάθι, χοχλιούς πουμπουριστούς και ρακί, να γιορτάσει ο άνθρωπος την προαγωγή του σε Αρχιπλοίαρχο - αν σωστά θυμάμαι. Και δεν άφησε ΝεοΔημοκράτη χρυσοκλαράτο που να μην τον κάλεσε όπως και τους επίσης ΝεοΔημοκράτες Γενικούς Γραμματείς: Τζοάνο, Βλάχο και Κουρούση.

ΠΑΣΟΚο, όσο και να «έψαξε» στο ΥΕΝ, φαίνεται ότι δεν… βρήκε! Τότε… δεν γνώριζε τον κ. Παπουτσή, τον κ. Όθωνα, τον κ. Καχριμάκη…;

Και σαν να μην έφθανε αυτό. Πριν μερικούς μήνες σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πηγές, πήγε σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για να του δώσει τα «διαπιστευτήριά» του. Και πως νομίζετε ότι τα έδωσε; Όπως ο ίδιος διαφήμισε…- εμ δεν κρατάει και το στόμα του κλειστό - κατήγγειλε τους δύο ανώτερούς του, δηλαδή τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Λιμενικού, ως «υβριστές της κυβέρνησης». Που εδώ που τα λέμε και οι δύο αξιωματικοί χαρακτηρίζονται από εργατικότητα, σοβαρότητα, οργανωτικότητα και υπευθυνότητα.

- Παντρευόταν ο Υπαρχηγός και μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν στο Γραφείο του, εκτελώντας το καθήκον του.

- Χειρουργήθηκε για σοβαρό πρόβλημα ο Αρχηγός, και ενώ έπρεπε να παραμείνει στο κρεβάτι του, πήγε στο Γραφείο του με πόνους, αντιβιωτικά και παυσίπονα.

- Ενώ ο κ. Βαλεργάκης τι έκανε; Μόλις πήρε την προαγωγή σε Επιτελάρχη, έσπευσε να κάνει μια μικροεπέμβαση στη μύτη και πήρε 20 ημέρες άδεια. Και μην τον είδατε τον «Παναή». Τα φόρτωσε στον Υπαρχηγό και ουσιαστικά πήγε διακοπές. Και θες να μου γίνεις και Αρχηγός!

Υστερόγραφο: Δεν ξέρω - και δεν θέλω κανείς να μου πει - ποιό σαΐνι... κίνησε το θέμα της καθυστερημένης γνωστοποίησης της εγκυκλίου στα ΜΜΕ. Έχω αγανακτήσει με αυτές τις διαδοχικές βολές εναντίον ανθρώπων που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους λόγω υπηρεσιακού κωλύματος.

Αν είναι συνάδελφος, όφειλε να κάνει ρεπορτάζ πριν πετάξει τη χολή του. Όποιος και να είναι, είναι σίγουρα αργόσχολος. Γιατί προφανώς δεν περίμεναν οι Λιμενάρχες να ενημερωθούν από τον Τύπο για την εγκύκλιο, ούτε και κόστισε στη Βενετιά βελόνι, η καθυστέρηση της δημοσίευσης. Ας σοβαρευτούμε καμιά φορά, ιδιαίτερα όταν η χώρα μας βουλιάζει.

Το Γραφείο Τύπου είναι το δεξί χέρι του Δημοσιογράφου. Του παραγωγικού δημοσιογράφου. Και το έμψυχο υλικό αυτού του Γραφείου τα τελευταία χρόνια, αποτελείται από διαμάντια. Ας εκτιμήσουμε και μια φορά τον κόπο και το κτυποκάρδι τους καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τον κάθε «Βαλεργάκη» και τον κάθε «Παπαληγούρα» (σ.σ.: αναφέρω τις δύο ακραίες περιπτώσεις).

Ας εκτιμήσουμε το γεγονός ότι εμείς οι δημοσιογράφοι, είμαστε πενήντα και έχουμε απαίτηση από τον ένα ή τους δύο που κάνουν βάρδια να μας εξυπηρετήσουν πέντε και έξι φορές τη μέρα.

Ας εκτιμήσουμε το γεγονός ότι είναι κι εκείνοι εργαζόμενοι και ας μη γινόμαστε «εργατοπατέρες» μόνον όπου κομματικά μας συμφέρει.

Ας θυμόμαστε ότι δεν είναι μηχανές οι άνθρωποι του Γραφείου Τύπου. Είναι άνθρωποι. Άνθρωποι που μοχθούν, που αγωνιούν, που προσπαθούν, που κάνουν και λάθη γιατί μόνον όσοι είναι στα νεκροταφεία είναι αλάθητοι, άνθρωποι που πονούν και άνθρωποι με συναισθήματα. Άνθρωποι που θέλουν να μας βοηθήσουν και όχι να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι άνθρωποι. Επιτέλους ας το καταλάβουμε όλοι! Ένα απλό τηλεφώνημα, θα έλυνε στο «τσακάλι» την απορία του, για την καθυστέρηση της δημοσίευσης και δεν θα χρειαζόταν να σπαταλάμε εργατοώρες και μελάνη για το ΤΙΠΟΤΑ!

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

*** *** *** *** *** ***
 *** *** *** *** *** ***
AQUARELA CREPA CAFFE

Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια Τηλ: 2110.145.211

3 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ!!!
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ Ο ... ΡΑΚχχχχχ!!!
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως συνηθίζει ο κ. Βαλεργάκης κινητοποίησε τους κολλητούς του για να χαρακτηρίσουν το πιο πάνω θέμα "αστείο". Και προφανώς είναι ...αστείο αφού αναφέρεται στα καμώματά του.
    Καλά να είναι ο άνθρωπος να διασκεδάζει τους υφιστάμενούς του με ...αστεία. Υγεία να έχουμε κι όλοι εμείς να τον αντέξουμε για όσο κρατήσει. Αύγουστο, Σεπτέμβη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο.
    Θ. Κοντζόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ισως ο πιο βολεψιματιας ανωτατος εδω και πολλα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου