Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


Πάλι εμποδίστηκε η ξενάγηση των τουριστών από τους ταξιτζήδες

Περισσότεροι από 1500 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου
LOUIS MAJESTY εμποδίστηκαν από δεκάδες ιδιοκτήτες
ταξί, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να ξεναγηθούν
στο Ηράκλειο.  Ανυπολόγιστες οι ζημιές.
Την πλέον αλγεινή εντύπωση μεταφέρουν στις χώρες τους περισσότεροι από 1500 τουρίστες – επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου LOUIS MAJESTY καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους εκδρομές στα αξιοθέατα του Ηρακλείου Κρήτης.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να χαθεί πολύτιμο συνάλλαγμα για την τοπική κοινωνία, αλλά το χειρότερο, ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι οι οποίοι θα μεταφέρουν την αρνητική τους εμπειρία στις χώρες τους. Με άλλα λόγια, με την αψυχολόγητη στάση της κυβέρνησης και με τον άδικο τρόπο που οι ιδιοκτήτες ταξί διεκδικούν το δίκιο τους, οδηγείται ξανά και ξανά η χώρα στην επίσπευση της ολικής καταστροφής.

Είναι προφανές ότι οι ζημιές από τις ενέργειες αυτές, δεν περιορίζονται στις οικονομικές επιπτώσεις της Κυριακής, αλλά θα είναι μακροπρόθεσμες. Ήδη όπως ανέφερε τόσο ο διευθυντής της LOUIS CRUISES στην Ελλάδα, Αρχιπλοίαρχος Γιώργος Κουμπενάς, καθώς και διάφοροι τουριστικοί πράκτορες, οι tour operators ανά τον κόσμο, σχεδιάζουν τα προγράμματα των επόμενων ετών, αφήνοντας έξω από τα πλάνα τους τα ελληνικά λιμάνια.

Αυτό είναι βέβαια αποτέλεσμα του διασυρμού που δέχθηκε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με τις στημένες κομματικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια με αφορμή διάφορες διεκδικήσεις.

Υποχείρια των λεγόμενων «Αριστερών» κομμάτων, οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως στο παρελθόν και οι αγρότες, και άλλοι κλάδοι τα μέλη των οποίων στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλής μόρφωσης, αντιδρούν στις διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις με τάσεις αυτοκαταστροφικές. Και βεβαίως εάν κάποιος σκεφτεί ότι ο Τουρισμός είναι η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας για ανάκαμψη, τότε εύκολα γίνεται κατανοητό ή ο καθένας οδηγείται στο συμπέρασμα ότι κάποιοι δεν θέλουν τη χώρα αυτοδιαχειριζόμενη, ελεύθερη και με προοπτικές ανάπτυξης.
Με τα πιο πάνω φυσικά, το nextok δεν υποστηρίζει ότι άδικα ξεσηκώθηκαν οι ιδιοκτήτες των ταξί. Ωστόσο, η παρεμπόδιση των τουριστών να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της χώρας, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως επιδίωξη μαζικής αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου