Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ" - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δυομιση χιλιάδες τουρίστες δύο κρουαζιεροπλοίων της LOUIS έζησαν την εφιαλτική ταλαιπωρία

Σβήνει και η τελευταία ανάσα της χώρας από τα διαδοχικά μπλόκα των οδηγών ταξί οι οποίοι αντιδρούν με τον πιο σκληρό τρόπο μπροστά στην εμμονή της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμά τους χωρίς διάλογο.

Το γεγονός ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί κινδυνεύουν να χάσουν όλα όσα διέθεσαν για την αγορά της άδειας του ταξί, έφερε τους επαγγελματίες του κλάδου στο «αμήν» με αποτέλεσμα πάλι να πληρώνει τη «νύφη» ο τουρισμός.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε το μπλοκάρισμα του λιμένα Ηρακλείου όπου οι οδηγοί ταξί, εμπόδισαν την ομαλή αποβίβαση και διακίνηση περίπου 2.500 επιβατών των πλοίων LOUIS MAJESTY και LOUIS CRISTAL.  Αρκετοί επιβάτες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες εκδρομές ενώ άλλοι χρειάστηκε να περπατήσουν χιλιόμετρα για να επισκεφθούν τα μέρη που είχαν προγραμματίσει. 

Δυστυχώς από το «ριγκ» του χερσαίου λιμένα δεν έλειψαν οι προπηλακισμοί και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και οδηγούς λεωφορείων και μάλιστα μπροστά στα μάτια των ξένων επισκεπτών πράγμα που τραυμάτισε για πολλοστή φορά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, τα Τέμπη έκλεισαν οδηγοί ταξί από τη Θεσσαλία από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το απόγευμα.

Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξαγόταν από παρακαμπτήριους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί από τις 9 το πρωί στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σηκώνοντας τις μπάρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τον Ισθμό της Κορίνθου, για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους στην Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλονίκη, τρεις εξόδους της πόλης απέκλεισαν με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.

Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας. Ταυτόχρονα, έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, στο Δερβένι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα, αρκετά ταξί της Τρίπολης κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης και έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται και από τα διόδια Ισθμού, αφού έχουν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας, ενώ περιμένουν ενισχύσεις από περίπου 2.000 ταξί της Αθήνας.

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου απέκλεισαν ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου. Η διακίνηση των επιβατών γίνεται μετ' εμποδίων. Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν και μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Και το λιμάνι του Ηρακλείου απέκλεισαν σήμερα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, ενώ σε κλοιό βρίσκεται και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών αλλά και διαπληκτισμούς και εντάσεις μεταξύ των ταξιτζήδων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι σκοπός της κινητοποίησης τους εκεί, είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, από και προς το χώρο του λιμανιού και δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στα Χανιά, οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο, έχουν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητά τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δύο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δύο υπηρεσιών.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Σάμου.

Στην Κέρκυρα οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία.

Στη Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες από τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα απέκλεισαν την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

Στην Κεφαλονιά, οι αυτοκινητιστές ταξί απεργούν, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε άλλη μορφή κινητοποίησης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τετάρτης, o πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επιτέθηκε στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ευχαριστώντας ακόμα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις για τις κινήσεις του υπουργού.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου