Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΚΥΠΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Μ. ΟΘΩΝΑ

«Έχω σταματήσει να ονειρεύομαι εδώ και πολλά χρόνια. Μας έχει απαγορευτεί να ονειρευόμαστε».

Αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου η δίκη

Σε δίκη παραπέμφθηκε η 33χρονη Μαρίνα Δημητριάδου (υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), που πέταξε την Κυριακή το πρωί ένα αυγό εξ επαφής στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα. Η κ. Μαρίνα Δημητριάδου κατηγορείται για εξύβριση, καθώς ο υφυπουργός κατέθεσε μήνυση σε βάρος της.



Ο Μανώλης Όθωνας, βασικός μάρτυρας του επεισοδίου, δεν παρέστη στο δικαστήριο, το οποίο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 33χρονης, αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση στις 10 Οκτωβρίου, ώστε να παρίσταται και ο υφυπουργός, ως ο μηνυτής και βασικός μάρτυρας στη υπόθεση.

Ποια είναι η κ. Δημητριάδου

Υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με πολλά καλά σχόλια για την επιστημονική της δραστηριότητααπό τους καθηγητές της, δραστήρια, με κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, χωρίς να ανήκει σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα, είναι η Μαρίνα Δημητριάδου που αιφνιδίασε τους ρεθυμνιώτες, ρίχνοντας το αυγό στον υφυπουργό.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, η κ. Δημητριάδου δεν προτείνει την «αυγοβολή» ως λύση στα προβλήματα αφού τονίζει ότι η κίνηση της ήταν συμβολική, θεωρεί όμως πως λύση είναι η αλληλεγγύη απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία, με συλλογικές αποφάσεις και πράξεις.

"Σαστισμένοι αλλά επαρμένοι και κομπορρημονούντες, στην αρχή προσπάθησαν να απαξιώσουν την κ. Δημητριάδου που πέταξε το αυγό στον υφυπουργό "Προστασίας (!) του πολίτη" κ. Μανώλη Όθωνα, λες και για να πετάξει κανείς αυγό στον Όθωνα πρέπει να είναι από πρύτανης Πανεπιστημίου και πάνω, και το αυγό να έχει περάσει από διατροφικό έλεγχο. Τώρα, ελπίζω να καταλάβουν, ότι η δίκη στις 10 του Οκτώβρη έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, και ελπίζω να μην προκαλέσουν επεισόδια τη μέρα εκείνη" γράφει πολίτης στο facebook. 


Να σημειωθεί ότι η κ. Δημητριάδη κατάγεται από την Κύπρο, έχει γεννηθεί στην Αθήνα και ζει  στο Ρέθυμνο τα τελευταία επτά χρόνια. Δηλώνει, δε, πως αισθάνεται Ρεθυμνιώτισσα και όπως λέει χαρακτηριστικά «μπορεί ο καθένας να ρωτήσει τους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τον πολιτισμό για να μάθουν τι έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο Ρέθυμνο. Από συναυλίες και εκθέσεις μέχρι φεστιβάλ. Ζω κι εργάζομαι στην Ελλάδα, και κανένας άνθρωπος που εργάζεται, δημιουργεί και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια σ’ έναν τόπο δεν μπορεί να θεωρείται ξένος. Αυτοί είναι τεχνητοί διαχωρισμοί που μόνο κακό μπορούν να μας προξενήσουν και κανένα καλό».

Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό όλων είναι πως πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια.

«Ήταν μία πράξη αγανάκτησης στις προκλήσεις που αισθάνομαι ότι υφίσταμαι εδώ και πολύ καιρό από τον κ. Όθωνα. Ψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε το μεσοπρόσθεσμο, ψήφισε το νόμο για την Παιδεία που καταδικάζει τα Πανεπιστήμια. Υφίσταμαι ψυχική και σωματική βλάβη από τον κ. Όθωνα για τις πράξεις της κυβέρνησης στην οποία ενεργά συμμετέχει και έχει νευραλγική θέση. Για όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή εναντίον μας είναι υπόλογοι και θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτοί, κι όχι εγώ, επειδή ήμουν αυγοβόλος χθες».

Η ίδια αναφέρει πως έχει τύχει να βρεθεί σε τραπέζι με τον Μανώλη Όθωνα, «αλλά αυτό δεν έχει σημασία» και προσθέτει:

«Στην προσωπική του ζωή μπορεί ο κ. Όθωνας να είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αυτό δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που βλέπω είναι η προσωπική βλάβη και τις κατ’ εξακολούθηση προκλήσεις που υφίσταμαι από τη δράση του και σε αυτή ακριβώς την πρόκληση αντέδρασα».

Η ίδια μεταξύ των σπουδών της (πρώτο πτυχίο- μεταπτυχιακό- διδακτορικό), έκανε διαλείμματα εργασίας.

«Έχω προσπαθήσει να μείνω όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αντικείμενο μου και για αυτό το λόγο η προσωπική μου οικονομική κρίση, όπως και όλων όσων ρομαντικά επιμένουν να ασχολούνται με επαγγέλματα που παράγουν πολιτισμό και δεν εντάσσονται στη λογική της οικονομίας της αγοράς, προηγείται κατά πολύ της υπάρχουσας κρίσης. Έχω μάθει να ζω πολύ λιτά και με αξιοπρέπεια εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που δε συμβαίνει με αυτούς που ψηφίζουν τα μέτρα».


Σε ό,τι αφορά το γεγονός της μήνυσης σε βάρος της από τον υφυπουργό, το χαρακτηρίζει «αστείο».

«Τη στιγμή που εκείνοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάνει σε εμένα μήνυση, επειδή δήθεν προσέβαλα την τιμή του και την αξιοπρέπειά του, πετώντας του ένα αυγό. Το ότι προσβάλλεται καθημερινά η παραγωγική βάση αυτής της χώρας, η τιμή και η αξιοπρέπειά μας, δεν το στάθμισε ο κ. Όθωνας».

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη στάση της αστυνομίας, τονίζοντας πως με ελάχιστες εξαιρέσεις η συμπεριφορά τους απέναντί της ήταν πολύ καλή στη διάρκεια της κράτησής της και μάλιστα «μοιράστηκαν μαζί μου τις ανησυχίες τους, για την επίθεση που υφίσταται το σώμα της ΕΛΑΣ».

Τρέχει... το καζανάκι στο αστυνομικό τμήμα

«Ήμουν στο κρατητήριο και υπήρχε ένας σωλήνας που λειτουργεί ως καζανάκι κι έτρεχε νερό με πολύ μεγάλη πίεση. Τους είπα ότι είναι αμαρτία να μην έχουμε νερό να πιούμε και να τρέχει έτσι το νερό και μου είπαν ότι ψάχνουν να βρουν υδραυλικό να μην πάρει λεφτά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να τον πληρώσουν».

Η 33χρονη, που με μια συμβολική κίνηση κατέληξε στο αυτόφωρο, με μια πρόταση της συμπυκνώνει τη σκέψη και τα αισθήματα πολλών που ζουν σε αυτόν τον τόπο και κυρίως των νέων. «Έχω σταματήσει να ονειρεύομαι εδώ και πολλά χρόνια. Μας έχει απαγορευτεί να ονειρευόμαστε».

Με προσθήκη στοιχείων από: goodnet.gr

*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου