Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το άμεσο ενδιαφέρον του τομεάρχη Ναυτιλίας, βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης να  μειώσει τις συντάξεις των ναυτικών αλλά και να παραχωρήσει μέρος της περιουσίας των ναυτικών (ΝΙΕΝ) στην Αστυνομία.  Από τις 10.30 το πρωί, ο κ. Πλακιωτάκης - μέχρι και αυτή την ώρα: 12.50 μμ) βρίσκεται στα γραφεία της ΠΝΟ στην Ακτή Μιαούλη και ενημερώνεται για το σύνολο των ναυτεργατικών θεμάτων από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.


Στη συνάντηση ενημέρωσης παρευρίσκονται όλοι οι εκπρόσωποι των δεκατεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων και ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κπτ. Γιάννης Χαλάς.

Όπως είναι γνωστό και από την τελευταία επίσημη ενημέρωση που έδωσε στα ΜΜΕ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία:

1. Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ και τις Υπηρεσίες του διάθεση των εγκαταστάσεων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού στην Ελληνική Αστυνομία, πράγμα που αντίκειται προς την κείμενη νομοθεσία - με ισχύ περισσότερο από μισό αιώνα - σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η κατά χρήση παραχώρηση του χώρου του Ν.Ι.Ε.Ν. προκειμένου να επαναλειτουργήσει «για τον σκοπό για τον οποίο συνεστήθη». Κάθε άλλη διάθεσή του για σκοπούς αλλότριους είναι παράνομη, επισημαίνοντας τις ευθύνες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και όχι μόνο.


Απαίτηση της Διοίκησης της ΠΝΟ παραμένει η επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. για τους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και η αξιοποίησή του αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

2. Επαναλαμβάνει και επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στις απάνθρωπες, ανάλγητες και άδικες μεθοδεύσεις των αλλεπάλληλων περικοπών συνταξιοδοτικών και κοινωνικοασφαλιστικών κεκτημένων στα πλαίσια του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο (Ν.3968/2011) και ειδικότερα του άρθρου 44

3. Θεωρεί απαράδεκτη και εξωπραγματική την ένταξη του ασφαλιστικού φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού θεσμού στη χώρα μας, με διάρκεια ζωής 150 χρόνων, στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ, με έναρξη εφαρμογής την 01-01-2013 (Ν. 3863/2010, άρθρο 27).
Ακόμη, καταγγέλλει απερίφραστα την προωθούμενη υπαγωγή του Οίκου Ναύτου σε άλλο υπό σύσταση φορέα, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες και την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος τις οποίες ανεγνώρισε η κείμενη νομοθεσία με ξεχωριστές νομοθετικές ρυθμίσεις που το διαφοροποιούν ουσιαστικά από εκείνες της χερσαίας εργασίας.
4. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη ενδυνάμωσης όλων των μορφών αγώνων και κινητοποιήσεων, που απεφάσισε η Διοίκηση της ΠΝΟ στην συνεδρίασή της την 30-08-2011 ενάντια στα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης, που κατεδαφίζουν εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ελάχιστα που αποκτήθηκαν με την εισαγωγή πολύτιμου ναυτιλιακού συναλλάγματος, σε αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα ναυτεργάτη – εν ενεργεία και συνταξιούχου – στην δημιουργία της άλλοτε μεγάλης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.



*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου