Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ: ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΣΕ...

ΕΝΑ αγωνιώδες τηλεφώνημα πραγματοποίησε στέλεχος του Λ.Σ. το πρωί της Τετάρτης όταν για πρώτη φορά καθυστέρησε πολύ περισσότερο από τον συνήθη χρόνο η έναρξη των γραπτών εξετάσεων.

Αποδέκτης ήταν υποψήφια η οποία αφελέστατα, εμπιστεύθηκε το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο με αποτέλεσμα αυτό να διαρρεύσει.  Έτσι το "μυστικό" τηλεφώνημα έφθασε ως το nextok και αποδεικνύει - προφανώς και με τις ενέργειες του εισαγγελέα - ότι πίσω από την υποψήφια που τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης υπάρχει στέλεχος του Λιμενικού.


Όπως η ίδια διηγήθηκε,  ο Λιμενικός τον οποίο στόλισε και με κοσμητικό επίθετο, προσπάθησε να μάθει γιατί αργούσε να προσέλθει στην Σχολή Ευελπίδων δεδομένου ότι από στιγμή σε στιγμή έπρεπε να δοθούν τα θέματα.  Τελικά η κυρία εμφανίστηκε με το πάσο της και παρουσία όλων των υποψηφίων που ήδη βρίσκονταν στις θέσεις τους, προχώρησε στη δική της θέση.  Είναι αυτό ένα σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του nextok http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_9394.html  αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν.

Επίσης ορισμένοι υποψήφιοι που βρίσκονταν στην αίθουσα με τα επώνυμα από ΔΕΛΤΑ επιμένουν ότι αξιωματικός τους ανακοίνωσε πριν φθάσει η καθυστερημένη κυρία:  "Συγνώμη για τη καθυστέρηση.  Έχουμε τα θέματα αλλά περιμένουμε κάποιους που καθυστέρησαν να προσέλθουν".

"Περίπου με τα λόγια αυτά μας μίλησε στην αίθουσα ο αξιωματικός που έφερε δύο ή τρία γαλόνια" μας είπε χαρακτηριστικά η πηγή μας που βεβαίως δεν γνωρίζει τους βαθμούς των ενστόλων. 

Προφανώς εναπόκειται πλέον στους αρμόδιους να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους για να βεβαιώσουν τα παρα πάνω ενώ στη διάθεση των Αρχών είναι τα ονόματα των εμπλεκόμενων δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέληξη η επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά Γιώργος Δουβλέκας.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η νεαρή υποψήφια, υποστηρίζει ότι η Κέρκυρα θα είναι το νησί που θα υπηρετήσει μόλις ολοκληρώσει την εννιάμηνη εκπαίδευσή της στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.  Ποιος ή ποίοι άραγε της έδωσαν αυτή την υπόσχεση και τι είναι αυτό που την συνδέει με την Κέρκυρα;

Τέλος επιμένουμε ότι πατέρας υποψ. Δόκιμου Σημαιοφόρου, βρίσκεται διαρκώς μέσα  στη Σχολή Ευελπίδων και μπαινοβγαίνει άνετα σε αίθουσα των γραπτών εξετάσεων  ως μη όφειλε! 

Για το θέμα αυτό εύλογα καθένας διερωτάται: 

1. Ειναι στις υποχρεώσεις των ενστόλων να τηλεφωνούν σε όλους τους υποψήφιους που αργούν;  Το προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού;
2. Έχουν οι ένστολοι καταχωρημένα τα τηλέφωνα όλων των υποψηφίων στα κινητά τους τηλέφωνα για λόγους έκτακτης ...ανάγκης;
3.  Με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της επιτροπής έγινε το τηλεφώνημα;
4.  Ειδοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο και άλλοι υποψήφιοι που καθυστέρησαν;
5.  Συνέβη αυτό και στο παρελθόν;

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους περί του δήθεν αδιάβλητου διαγωνισμού.  Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι γνωρίζουν και καλύπτουν.

Πάντως από τη πλευρά του nextok η μάχη για την διαφάνεια των συγκεκριμένων διαδικασιών  συνεχίζεται και οι έντιμοι υποψήφιοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι, οφείλουν και έχουν υποχρέωση  να δώσουν τη μάχη τους ως το τέλος.  Καμιά φορά υπάρχει και Θεός...


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το ευπρεπές σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 *** *** *** *** *** ***