Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ: ΣΟΥΖΑ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ

Φουστάνος και Χριστόπουλος επισκέφθηκαν τη Σχολή Ευελπίδων

Τη Σχολή Ευελπίδων επισκέφθηκαν σήμερα ο εκτελών χρέη Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Άγνωστη είναι η μέχρι στιγμής η αντίδραση των δύο ανδρών όταν ενημερώθηκαν - αν ενημερώθηκαν - από την Επιτροπή Εξετάσεων, ότι επί δύο ολόκληρες ώρες, όλοι οι υποψήφιοι περίμεναν συγκεκριμένη κυρία για να δοθούν τα θέματα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που δέχθηκε το nextok, οι εντολές προς τους υποψήφιους, είναι να παρευρίσκονται στη Σχολή Ευελπίδων στις 8.00 το πρωί.

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι γραπτές εξετάσεις, όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να εισέλθουν στις αίθουσες στις 9.00 π.μ. ενώ τα θέματα μοιράζονται στις 9.15 π.μ. ώστε στις 9.30 π.μ. ακριβώς να αρχίσουν οι υποψήφιοι να γράφουν.

Σήμερα, οι υποψήφιοι πέρασαν κανονικά στις αίθουσες στις 9.00 αλλά η ώρα περνούσε και τα θέματα δεν δίδονταν.

Κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλωτάρχης Μπότσης (μέλος της Επιτροπής Γραπτών Εξετάσεων) και πρόεδρος της Επιτροπής Υψομέτρησης, ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι μία υποψήφια είχε καθυστερήσει.

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί και αφού η αδρεναλίνη των υποψηφίων είχε σπάσει ρεκόρ όπως κάποιοι μας ανέφεραν, παρουσιάζεται μία ξανθή κυρία, με το πάσο της να κατευθύνεται προς τη θέση που έπρεπε να καθίσει.

Αν μετρήσουμε τον χρόνο καθυστέρησης από τις 8.00 το πρωί που οφείλουν οι υποψήφιοι να είναι παρόντες, τότε συνολικά η υποψήφια καθυστέρησε σχεδών δύο ώρες.

Αν πάλι μετρήσουμε τον χρόνο από τις 9.00 που εισέρχονται όλοι στις αίθουσες τότε η καθυστέρηση είναι περίπου 60 λεπτά.

Και εάν η καθυστέρηση μετρήσει από τις 9.30 που δίδονται τα θέματα, τότε η καθυστέρηση ήταν 30 λεπτά.  Τα καταθέτουμε όλα αυτά διότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η καθυστέρηση ήταν μικρότερης διάρκειας - λες κι αυτο επιτρέπεται. 

Όμως ο αριθμός του οχήματος που μετέφερε την υποψήφια της οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας, έχει καταγραφεί στην είσοδο του εξεταστικού συγκροτήματος, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων.  Γι αυτό ας μη σπεύσει κάποιος ούτε την καταγραφή να αλλιώσει, αλλά ούτε και να προσπαθήσει να μας διαψεύσει.

Καθυστέρηση σημειώθηκε και από άλλη μία υποψήφια η οποία όμως παρουσιάστηκε σε άλλη αίθουσα.  Για τη συγκεκριμένη δεν διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να διερωτηθεί: 

1.  Πως η πρώτη κυρία ενημέρωσε την επιτροπή για την επικείμενη καθυστέρηση της άφηξής της στην αίθουσα των εξετάσεων;  Έχει μαζί τους επικοινωνία;
2.  Είναι όντως δικαιολογημένη η καθυστέρηση;  Και υπάρχει στους κανονισμούς η πρόβλεψη για "δικαιολογημένη καθυστέρηση δύο ωρών;"
3.  Συμβαίνει και στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να καθυστερεί η έναρξη της διαδικασίας επειδή κάποιος υποψήφιος καθυστέρησε για τον οποιοδήποτε λόγο;
4.  Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι υποψήφιοι να βρίσκονται έγκαιρα στους χώρους των εξετάσεων;
5.  Ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για ορισμένους υποψήφιους;
6.  Μήπως η συγκεκριμένη κυρία τυγχάνει προστασίας; 

Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε μετά το τέλος των Γραπτών Εξετάσεων για μία εντυπωσιακή αποκάλυψη.

5 σχόλια:

  1. Να επισημανω οπως αναφερει η ανακοινωση της επιτροπης
    "Οι υποψήφιοι, να προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον τριάντα λεπτά (30΄) πριν την ώρα έναρξης των
    εξετάσεων"

    Δηλαδη πρεπει να ειμαστε εκει στις 7:30 και οχι στις 8:00.

    Επισης οπως αναφερει ρητα η προκυρηξη
    "
    Υποψηφιος που δεν προσερχεται στους συγκεκριμενους χωρους και χρονους που καθοριζονται με ανακοινωσεις για να συμμετασχει στις γραπτες εξετασεις ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΑ (ακομη και για λογους ασθενειας), αποκλειεται της περαιτερω διαδικασιας των εξετασεων."

    Σας παρακαλω να δωσετε το ονοματεπωνυμο της υποψηφιας στην δημοσιοτητα για να απαιτησουμε και μεις με τη σειρα μας τον αποκλεισμο της.

    Υποψηφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όνομά της το γνωρίζουν όλοι οι συνυποψήφιοί σας οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα. Μπορείτε να το μάθετε από αυτούς και να ενεργήσετε ανάλογα. Προσωπικά θα ενημερώσω σχετικά τον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου που ήδη έδωσε εντολή για Επείγουσα Προκαταρκτική Έρευνα.
    Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Κοντζόγλου,
    το περιστατικό μας θυμίζει περιπτώσεις όπου ένα ακτοπλοϊκό καθυστερεί να αποπλεύσει. Εάν η πλοιοκτήτρια ανήκει στην "ελίτ" της ακτοπλοΐας δεν βεβαιώνεται παράβαση, ή βεβαιώνεται για τα όμματα του πόπολου!!!!
    Εάν όμως δεν ανήκει, τότε.........
    Όπως κατ' επανάληψη γράψαμε, για τους αδυνάμους ψηφίστηκαν & εφαρμόζονται οι νόμοι.

    Με τις υγείες σας & ..
    τους θαλασσινούς χαιρετισμούς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη σας έχω γράψει κάποιες φορές αλλά μετά από αυτό που μόλις διάβασα.....κατάλαβα ότι θα είναι μάταιο να σας πω τι πραγματικά συνέβη...χωρίς αποδείξεις εκθέτεται ανθρώπους και θεσμούς...τελικά σαν το peiratiko και εσείς...πλήρης ελευθερία..όχι λόγου...αλλά παραπληροφόρησης....Συγνώμη πίστεψα ότι θα κάνατε την διαφορά στην ενημέρωση και στο αντικειμενικό ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε (μάλλον ξανθιά ανώνυμη) 18:43...

    Διαβάζεις τι γράφεις?
    Χωρίς αποδείξεις?
    Δεκάδες οι μάρτυρες του συμβάντος, όσοι και οι συνυποψήφιοι της εν λόγω ξανθιάς κυρίας..
    Έπαιξε δεν έπαιξε τηλεφώνημα (από Στέλεχος του Λ.Σ.), η αναμονή όλων των υπολοίπων μέχρι να προσέλθει στην αίθουσα η δεσποινίς ήταν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου