Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ: ΣΟΥΖΑ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ

Φουστάνος και Χριστόπουλος επισκέφθηκαν τη Σχολή Ευελπίδων

Τη Σχολή Ευελπίδων επισκέφθηκαν σήμερα ο εκτελών χρέη Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Άγνωστη είναι η μέχρι στιγμής η αντίδραση των δύο ανδρών όταν ενημερώθηκαν - αν ενημερώθηκαν - από την Επιτροπή Εξετάσεων, ότι επί δύο ολόκληρες ώρες, όλοι οι υποψήφιοι περίμεναν συγκεκριμένη κυρία για να δοθούν τα θέματα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που δέχθηκε το nextok, οι εντολές προς τους υποψήφιους, είναι να παρευρίσκονται στη Σχολή Ευελπίδων στις 8.00 το πρωί.

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι γραπτές εξετάσεις, όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να εισέλθουν στις αίθουσες στις 9.00 π.μ. ενώ τα θέματα μοιράζονται στις 9.15 π.μ. ώστε στις 9.30 π.μ. ακριβώς να αρχίσουν οι υποψήφιοι να γράφουν.

Σήμερα, οι υποψήφιοι πέρασαν κανονικά στις αίθουσες στις 9.00 αλλά η ώρα περνούσε και τα θέματα δεν δίδονταν.

Κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλωτάρχης Μπότσης (μέλος της Επιτροπής Γραπτών Εξετάσεων) και πρόεδρος της Επιτροπής Υψομέτρησης, ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι μία υποψήφια είχε καθυστερήσει.

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί και αφού η αδρεναλίνη των υποψηφίων είχε σπάσει ρεκόρ όπως κάποιοι μας ανέφεραν, παρουσιάζεται μία ξανθή κυρία, με το πάσο της να κατευθύνεται προς τη θέση που έπρεπε να καθίσει.

Αν μετρήσουμε τον χρόνο καθυστέρησης από τις 8.00 το πρωί που οφείλουν οι υποψήφιοι να είναι παρόντες, τότε συνολικά η υποψήφια καθυστέρησε σχεδών δύο ώρες.

Αν πάλι μετρήσουμε τον χρόνο από τις 9.00 που εισέρχονται όλοι στις αίθουσες τότε η καθυστέρηση είναι περίπου 60 λεπτά.

Και εάν η καθυστέρηση μετρήσει από τις 9.30 που δίδονται τα θέματα, τότε η καθυστέρηση ήταν 30 λεπτά.  Τα καταθέτουμε όλα αυτά διότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η καθυστέρηση ήταν μικρότερης διάρκειας - λες κι αυτο επιτρέπεται. 

Όμως ο αριθμός του οχήματος που μετέφερε την υποψήφια της οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας, έχει καταγραφεί στην είσοδο του εξεταστικού συγκροτήματος, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων.  Γι αυτό ας μη σπεύσει κάποιος ούτε την καταγραφή να αλλιώσει, αλλά ούτε και να προσπαθήσει να μας διαψεύσει.

Καθυστέρηση σημειώθηκε και από άλλη μία υποψήφια η οποία όμως παρουσιάστηκε σε άλλη αίθουσα.  Για τη συγκεκριμένη δεν διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να διερωτηθεί: 

1.  Πως η πρώτη κυρία ενημέρωσε την επιτροπή για την επικείμενη καθυστέρηση της άφηξής της στην αίθουσα των εξετάσεων;  Έχει μαζί τους επικοινωνία;
2.  Είναι όντως δικαιολογημένη η καθυστέρηση;  Και υπάρχει στους κανονισμούς η πρόβλεψη για "δικαιολογημένη καθυστέρηση δύο ωρών;"
3.  Συμβαίνει και στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να καθυστερεί η έναρξη της διαδικασίας επειδή κάποιος υποψήφιος καθυστέρησε για τον οποιοδήποτε λόγο;
4.  Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι υποψήφιοι να βρίσκονται έγκαιρα στους χώρους των εξετάσεων;
5.  Ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για ορισμένους υποψήφιους;
6.  Μήπως η συγκεκριμένη κυρία τυγχάνει προστασίας; 

Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε μετά το τέλος των Γραπτών Εξετάσεων για μία εντυπωσιακή αποκάλυψη.