Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ τ. ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Τη διενέργεια επείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας διέταξε η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των αθλητικών δοκιμασιών που έφερε στο φως το nextok.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούν στην διενέργεια του διαγωνισμού για την κατάταξη Δόκιμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.


Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων τελούν επίσης υπό την αυστηρή εποπτεία του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων και όπως πληροφορηθήκαμε, η εποπτεία θα ολοκληρωθεί με την βαθμολόγηση των γραπτών.  Η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο είναι δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει καμία παράνομη ενέργεια τόσο από τα μέλη της Επιτροπής Γραπτών Εξετάσεων, όσο και από τους βαθμολογητές και αναβαθμολογητές.

Βιντεοσκόπηση

Ωστόσο όχι μόνον από τα στοιχεία που παρείχε το nextok αναφορικά με την αλλοίωση των αποτελεσμάτων στις αθλητικές διαδικασίες όπως και νωρίτερα για τις "αλχημείες" που έγιναν κατά τη διαδικασία της υψομέτρησης των υποψηφίων και τις "επισκέψεις" υποψηφίων σε γραφεία αξιωματικών του Λ.Σ., αλλά και μόνον από την έντονη φημολογία που "στολίζει" κάθε διαδικασία διαγωνισμού στο Λ.Σ., νομίζουμε ότι είναι καιρός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Λ.Σ., να προωθήσουν άμεσα διαδικασίες ώστε οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται πλέον με τη μέγιστη αδιαφάνεια.

Και αυτό προφανώς δεν μπορεί αλλιώς να επιτευχθεί, παρά μόνον με τη διενέργεια βιντεοσκόπησης κάθε διαδικασίας.

Δεν είναι δυνατόν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα γεγονός που έχει παγκόσμια εμβέλεια να "εποπτεύονται" από τη κάμερα και ο διαγωνισμός για την κατάταξη 60 Δόκιμων Σημαιοφόρων να αφήνει πόρτες και παράθυρα για "αλεξιπτωτιστές" διενεργούμενος μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Θ.Κ. 

2 σχόλια:

  1. kai ta paidia pou kopikan adika ti 8a kanoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω τη γνώμη ότι κανένα από τα παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν κόπηκε. Δηλαδή στην υψομέτρηση πιστεύω ότι δεν κόπηκε κανένα παιδί με το απαραίτητο ελάχιστο ύψος, (άλλωστε και ο Αρχιπλοίαρχος Αθανασόπουλος δεν έκανε καμία ενέργεια για να υποστηρίξει το αντίθετο όταν η κόρη του κόπηκε στην υψομέτρηση) και στη δοκιμασία της κολύμβησης και των άλλων αγωνισμάτων διακριθηκαν - πέρασαν στους επιτυχόντες - όλα τα παιδιά που έδωσαν αποτελέσματα μέσα στους προβλεπόμενους χρονους και μέτρα. Αν ωστόσο έχετε στοιχεία για το αντίθετο, εδώ είμαστε κι εμείς αλλά οποσδήποτε και οι Αρμόδιες Αρχές προφανώς θα σας καθοδηγήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου