Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναφορικά με τα ρεπορτάζ του nextok 

http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_8884.html

2.  ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...    http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_04.html  κλπ,  όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το nextok πήραν τον δρόμο τους για τις αρμόδιες Αρχές. 
Για το θέμα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε στις 5.40 σήμερα το απόγευμα η ακόλουθη ανακοίνωση:  

<<Σχετικά με τις αναφορές-καταγγελίες που αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα του διαδικτύου για τις διαδικασίες της αθλητικής δοκιμασίας του Διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων 2011 του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπέβαλε το συγκεκριμένο έντυπο υλικό στην Εισαγγελία  του Ναυτοδικείου Πειραιά, η οποία έχει επιληφθεί της υποθέσεως>>.

Να προσθέσουμε ότι ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου επικοινώνησε μαζί μας καθώς και άλλοι αρμόδιοι.  Στη διάθεσή τους είναι κάθε πληροφορία και στοιχείο που διαθέτει το nextok ώστε οι αρμόδιες Αρχές να έχουν την πρώτη συνδρομή που θα τις βοηθήσει να σπάσουν  το απόστημα, αλλά και επιτέλους να τερματιστούν οι αδιαφανείς διαδικασίες υψομέτρησης και αθλητικών δοκιμασιών που ακολουθούνταν μέχρι χθες.

Άποψή μας, και ελπίζουμε και του αρμόδιου Υπουργού, είναι ότι τόσο η υψομέτρηση όσο και οι αθλητικές διαδικασίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται δημοσίως και όχι κεκλεισμένων των θυρών.  Επίσης πρέπει να βιντεοσκοπούνται προκειμένου κανένας υποψήφιος να μην έχει την αίσθηση ότι αδικήθηκε ή ότι κάποιος υμέτερος έχει ευνοηθεί.