Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

<<Έτσι λοιπόν το υλικό θα αναρτηθεί εφόσον κριθεί σκόπιμο, δεδομένου ότι κανείς από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ δεν θα ενδιαφερθεί να μας το ζητήσει, και φυσικά να το αξιολογήσει με ζήλο και καθαρή καρδιά. Όποιος ενδιαφέρεται, ξέρει πως θα επικοινωνήσει μαζί μας και εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας>>.

Εκατοντάδες αναγνώσεις διάβασαν μέσα σε λίγες ώρες τα ρεπορτάζ του nextok τα οποία αφορούν στις αδιάβλητες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών για την κατάταξη Δόκιμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.

Δύο σχόλια έστειλαν αναγνώστες μας για το θέμα: http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_8884.html#comments   ΑΤΡΑΝΤΑΚΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ



1.  Ανώνυμος είπε...



ΚΑΛΑ....  ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ....???   Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΩΡΩΝ Λ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ...!!!  ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ".  ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠ΄ΕΞΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ...!!!  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ... 03 Σεπτέμβριος, 2011 23:56

2.  Ανώνυμος είπε...


Γιατι δε δημοσιευετε σημερα τα στοιχεια που εχετε?? Αυριο ξεκινουν οι γραπτες εξετασεις, και οσοι εχουν ηδη ευνοηθει θα συνεχισουν κανονικοτατα μεχρι τελος... και μετα θα ξεχαστουν ολα..


04 Σεπτέμβριος, 2011 11:03

Απαντώ δημοσίως και στους δύο.

1. Στον Α΄ Αναγνώστη:   Σ' εσάς που γνωρίζετε τις αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται εδώ και χρόνια, θα πρέπει να σας δώσω συλλυπητήρια.  Συλλυπητήρια γιατί ενώ βρίσκεστε προφανώς χρόνια μέσα στο Λ.Σ.  και ίσως είστε και αξιωματικός, δεν φροντίσατε ποτέ για την αποκατάσταση των αδικιών.  Δεν έχω τίποτε άλλο να σας πω.  Καλημέρα.

2.  Στον Β΄ Αναγνώστη:  Όπως έγραψα και στα ρεπορτάζ μου, στόχος μου δεν είναι να καταγράψω μια δημοσιογραφική επιτυχία.  Δεν έχω ανάγκη να νιώσω τέτοια ικανοποίηση.  Είμαι πολύ ευτυχισμένη και ικανοποιημένη για το γεγονός ότι όλα τα παιδιά μου είναι έντιμα και ακολουθούν το δρόμο που τους έδειξα. 

Φαντάζομαι όμως τα παιδιά και άλλων "ρομαντικών"  της εποχής που επίσης είναι έντιμα και κοπιάζουν κάθε μέρα με το σταυρό στο χέρι και τα οποία συμμετείχαν στις διαδικασίες των τελευταίων ημερών.  Βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται επειδή  μερικοί υποψήφιοι προέρχονται από ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ και χρησιμοποιούν τις υψηλές τους γνωριμίες για να καταλάβουν με υπόγειους και βρόμικους τρόπους μια θέση στο Δημόσιο.  Έτσι αυτοί θα δέσουν τον γάιδαρό τους και εμείς θα πληρώνουμε ανίκανους και αδίστακτους Δημόσιους Υπαλλήλους - μέχρι πότε; -  με τους φόρους μας.

Γνωρίζετε σίγουρα δημοσιογράφους που χωρίς κανένα δισταγμό θα αναρτούσαν πρώτα το αποδεικτικό υλικό και μετά θα περίμεναν τα χειροκροτήματα από τον ντόρο.

Δεν ανήκω σ' αυτούς τους δημοσιογράφους.  Δεν ανήκω σ' εκείνους που τους αρέσει να ξεμπροστιάζουν την Ελλάδα.

Στόχος μου το επαναλαμβάνω, είναι να μην αδικηθεί κανένας από τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις διαδικασίες για τις 60 θέσεις Δόκιμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού αλλά παράλληλα και να τερματιστεί αυτή η ευκολία με την οποίαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γραμματείς, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Οργανισμών κλπ, κάνουν ότι μπορούν για να τσαλαπατήσουν τον δίκαιο αγώνα των παιδιών του μόχθου και των έντιμων οικογενειών.

Έτσι λοιπόν το υλικό θα αναρτηθεί εφόσον κριθεί σκόπιμο, δεδομένου ότι κανείς από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ δεν θα ενδιαφερθεί να μας το ζητήσει, και φυσικά να το αξιολογήσει με ζήλο και καθαρή καρδιά.  Όποιος ενδιαφέρεται, ξέρει πως θα επικοινωνήσει μαζί μας και εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας.

ΌΣΟ  για το γεγονός ότι αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις, ας γίνουν.  Το θέμα είναι το αποτέλεσμα.  Αυτό μετράει.  Και θέλω να ελπίζω, μαζί με όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, - και τους ευχαριστώ πολύ - ότι... όλες οι νύχτες έχουν τις ημέρες τους.  Το ξημέρωμα, - είναι νόμος -  θα φωτίσει τον γκρίζο ουρανό μας.





6 σχόλια:

  1. To θεμα κυρια Κοντζογλου ειναι οτι μια δημοσιευση των ονοματων των "προστατευομενων" συμμετεχοντων
    ισως τους δυσκολεψει αρκετα να κατέβουν στα γραπτα απο αυριο...
    Βεβαια, θα μου πειτε, οτι τοσα χρονια οι συγκεκριμενοι δεν εχουν στοιχειώδη αξιοπρεπεια, τωρα θα την αποκτησουν...
    Τι να πω, ευχαριστω οπως και να χει για την προσπαθεια σας

    Ενας υποψηφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ξαναδιάβασα, κυρίως την απάντηση στόν ανώνυμο. Γι αυτό μου φαίνεται ότι σ αγαπάω. Βέβαια διαφωνώ λίγο μαζί σου στην απόδωση των ευθυνών. Δεν φταίνε τόσο όσοι ασχολούνται με την πολιτική γιατί έτσι μάθανε. Χωρίς πελατειακή σχέση δέν έχουν μέλλον. Αυτοί που διαφωνούσαν καί διαφωνούν με την κατάντια τού Λιμενικού και κάποιοι παραιτηθηκαν μη θέλοντας τάχα να συμμετέχουν στό "ονειδος", τώρα άλλαξαν γνώμη; Στο ονειδος τρέχουν να βάλλουν τα παιδιά τους; Αλλά τι ασχολούμαστε; Μανίκια με γαλόνια όπως λέει κάποιος φίλος. Και δεν έχει άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Υποψήφιε,
    Στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν νόμοι που οφείλουν τα μέλη τους να εφαρμόζουν. Προσωπικά θεωρώ ότι έκανα και κάνω το καθήκον μου σε ότι αφορά στο πιο πάνω θέμα. Κάποιοι καλούνται τώρα να κάνουν το δικό τους καθήκον.
    Αλήθεια όμως, έχει κανένα νόημα να κοινοποιήσω τα ονόματα 22 και 24 χρονών παιδιών που ακόμα δεν έχουν δοκιμαστεί στις δυσκολίες της ζούγκλας που ζούμε; Έχει νόημα να κυλιδώσω το όνομά τους για όλη την υπόλοιπη ζωή τους; Φυσικά, αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν οι γονείς τους θα μου πεις. Αφού όμως οι γονείς τους και εκείνοι που συνηγόρησαν στην καταπάτηση του δίκαιου και της αξιοκρατίας δεν το σκέφτηκαν - προφανώς γιατί θεωρούν 10 εκ. Έλληνες χαχόλους και χαζούς, ας τους σκεφτούμε εμείς. Είμαι σίγουρη - ή έστω, θέλω να πιστεύω - ότι κανείς "αλεξιπτωτιστής" δεν θα καταλάβει θέση στο Λιμενικό μετά από αυτές τις παρεμβάσεις και οι συνυποψήφιοί σου που τόλμησαν να ακουμπήσουν στο "δόντι" αντί στις δυνάμεις τους, δεν θα το επιχειρήσουν ξανά. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.
    Θ. Κοντζόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή κ. Κοντζόγλου,
    Αναρωτιέστε, εσείς & οι αναγνώστες σας (το κάνατε άλλωστε & γκάλοπ), ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τις αδιάβλητες δοκιμασίες, εξετάσεις & διαγωνισμούς στο Λ.Σ. Στα ζητήματα αυτά υπάρχει μοίρασμα των "ελίτ" υποψηφίων. Αφήνουν & κάτι για τους ταπεινούς πάντως.
    Οφείλουμε φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι ο σύντροφος Υπουργός από τις πρώτες ώρες του στο τιμόνι του Λ.Σ έδειξε τις προθέσεις του για αξιοκρατία, διαφάνεια & έννοια δικαίου. Μην απορείτε λοιπόν για την αξιοκρατία των διαγωνισμών που "τρέχουν".
    Φυσικά θα ευνοηθούν & ολίγα από τα τέκνα των υμετέρων για να συναντήσουν "το πνεύμα της συναίνεσης".
    Στον τόπο μας θεωρείται αυτονόητη η πέραν του νόμου αμοιβαία «εξυπηρέτηση» μελών των ελίτ που διοικούν τους θεσμούς της χώρας.
    Οι ναυμαχίες (τέκνων) Ναυάρχων .... καλά κρατούν!!!

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού έχετε στοιχεία γιατί δε τα πάτε στον εισαγγελέα; Μην περιμένετε να ευαισθητοπιηθεί κανείς! Αν δε τα δημοσιεύσετε η δε τα πάτε στον εισαγγελέα θα είναι σα να συναινείτε στη κατάσταση. Κανείς άλλος δε μπορεί να τα πάει στον εισαγγελέα γιατί απλά κανείς δε τα έχει. Αν θέλετε όντως να βοηθήσετε κάντε κάτι για αυτούς που προσπαθούν τίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι καιροί χαλεποί...Το φαινόμενο των "εξετάσεων" των Δ.Σ.Λ. οξύνθηκε όταν οι "ευσεβείς" βαθμοφόροι Λ.Σ. ξεκίνησαν να ανησυχούν για το μέλλον των υιών και κορών τους, που έχοντας τελειώσει σχολές άσχετες με το αντικείμενο του Λ.Σ. (βλ. φιλόλογοι, γυμναστές, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κ.ά.) δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, ή απλώς λόγω της μαθησιακής ανεπάρκειάς τους τους έστελναν στις ακαδημίες του Ε.Ν. για να τους "βάλουν" μετά στο Λ.Σ.. Έτσι, αρχικά εγκρίθηκαν όλες σχεδόν οι σχολές Α.Ε.Ι. (!!!!) να δύνανται να συμμετέχουν στις εξετάσεις και βέβαια άρχισαν οι εξώφθαλμες παρεμβάσεις, καθότι συχνότατα και ειδικά τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές. Μια απλή θεώρηση του επιπέδου πολλών αξιωματικών Λ.Σ. αξίζει για να δείτε το αποτέλεσμα.Και φυσικά, ποτέ αυτές οι προκυρήξεις (των α/ξ εννοώ) δεν έγιναν με μόρια.
    Βέβαια, και το Λ.Σ. στην Ελλάδα ανήκει, άρα σε τίποτα -δυστυχώς- δεν μπόρεσε να μην ακολουθήσει το γενικότερο κλίμα της...

    ΥΓ: ελπίζω πραγματικά ο αναγνώστης 1 να μην είναι στις τάξεις του Λ.Σ., γιατί κρίνοντας από την ορθογραφία του, μάλλον με τον υπό συζήτηση τρόπο θα μπήκε και αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου