Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΕΡΟΥΚΕΡΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΙΒΑΛΤΙΝ - της Ευτέρπης Αραούζου

Το βιβλίο της Ευτέρπης Αραούζου "Η Περουκέρισσα του Βιβάλτι", θα παρουσιάσει το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τη τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στις 8.00 το βράδυ.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Εταιρίας Συγγραφέων και κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας και η φιλόλογος και συγγραφέας Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.


Το βιβλίο

Από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ αντλήσαμε τις πληροφορίες για το μυθιστόρημα που κινείται στην ατμόσφαιρα της Βενετίας του 18ου αιώνα:  Μάντοβα 1725. Μετά το θάνατο του πατέρα της Ανσέλμο, φημισμένου περουκέρη στη Μάντοβα, η δεκαπεντάχρονη Υπατία ανοίγει τα φτερά της για τη Βενετία, όπου αναζητεί στέγη και εργασία στο κατάστημα του διάσημου Έλληνα περουκοποιού Χρυσόστομου Βραχίμη.

Υπό την καθοδήγησή του, η νεαρή κοπέλα κατακτά τους κοσμικούς κύκλους της πόλης και γνωρίζει μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων της εποχής το συνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι, ο οποίος διδάσκει μουσική στα ορφανά κορίτσια στην εκκλησία της Πιετά.

Τόσο πολύ εντυπωσιάζεται ο μαέστρος από το ταλέντο της, ώστε ζητά την άδεια από το δάσκαλό της να του φτιάχνει εκείνη τις περούκες για τις όπερες που ανεβάζει στα διάφορα θέατρα.

Αρχίζει έτσι ένα περίεργο ταξίδι μεταξύ του Κόκκινου Παπά και της Υπατίας, με τη μοίρα που τους φέρνει κοντά να παίζει τα δικά της απρόβλεπτα παιχνίδια, με φόντο το ζοφερό σκηνικό μιας Βενετίας γεμάτης μυστήριο και ίντριγκες.


Η συγγραφέας
 
Ας σημειωθεί ότι η Ευτέρπη Αραούζου γεννήθηκε στην Κύπρο.  Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκε ως υπεύθυνη Τύπου.  Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Αιχμάλωτος", εκδόθηκε το 1993.  Το δεύτερο της βιβλίο το "Μπλου" που αφορούσε το πρώτο από μία τριλογία κυκλοφόρησε το 1997.  Ακολούθησε το 2002 το δεύτερο μέρος της τριλογίας: "Τζίντζερ" το οποίο μάλιστα τιμήθηκε την επόμενη χρονιά με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου.

"Η περουκέρισσα του Βιβάλτι", είναι το τέταρτο βιβλίο της Ελληνοκύπριας λογοτέχνιδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Υπηρε4σιών του ΥΠουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Την εκδήλωση επιμελείται η κ. Ελευθερία Θεοχάρους -Καυκιά η οποία εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την προώθηση και προβολή του Κυπριακού πολιτισμού ως στέλεχος της Κυπριακής Πρεσβείας.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου