Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Εκφράζονται φόβοι για εσωτερικές ταραχές
ενώ η Τουρκία καραδοκεί ξανά

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΨΗ

ΕΧΕΙσυνηθίσει η κυπριακή κοινωνία τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, τις άγριες και παρατεταμένες κόντρες μεταξύ των κομματικών ηγεσιών. Οι πολίτες έχουν πολλές φορές αξιολογήσει τις συμπεριφορές αυτές είτε διά των εκλογών είτε διά των ερευνών κοινής γνώμης.

Τις έχουν αξιολογήσει και διά της αποχής τους από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και τις τελευταίες ευρωεκλογές. Κι αυτό το τελευταίο είναι και το πιο ανησυχητικό: Δηλαδή η αντίδραση διά της αποστασιοποίησης, της αποχής. Βρισκόμαστεσε μια κρίσιμη καμπή.


Θεωρούμε πως το κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο δεν μπορούσε να είναι χειρότερο. Παραπέμπει, δυστυχώς, σε παλαιότερες εποχές, οι οποίες προκαλούν τρόμο και ανησυχία.

Ανεξαρτήτως των όσων λέγονται, προβάλλονται, υποστηρίζονται, με ή χωρίς επιχειρήματα, είναι προφανές πως πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτή η κρίση. Γιατί εάν συνεχισθεί, εάν διαιωνισθεί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τόπο, στους πολίτες.

Δεν υπάρχειπρόβλημα που δεν μπορεί να τύχει διαχείρισης. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί, εάν υπάρχει θέληση.

Στη συγκεκριμένηπερίπτωση, υπάρχει το εξής δεδομένο: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά και το πόρισμα Πολυβίου, δεν αποδέχεται τις δικές του προσωπικές ευθύνες. Ως εκ τούτου δεν παραιτείται, υποστηρίζοντας πως μια τέτοιααπόφασή του θα συνιστούσε φυγομαχία. Αυτό, όμως, προκαλεί αντιδράσεις τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και στην κοινωνία. Στους πέραν του ΑΚΕΛ πολίτες. Τι θα γίνει;

Θα συνεχισθεί η ίδια κατάσταση, θα βιώνουμε καθημερινά αυτό το κλίμα; Επαναλαμβάνουμε, διέξοδοι υπάρχουν πολλοί. Μια διέξοδος είναι διά πρόωρων εκλογών και διαμόρφωσης μιας συναινετικής εν πολλοίς συνταγής μέχρι και το τέλος της παρούσας θητείας ( Φεβρουάριος 2013).

Αυτό εάν γίνει θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι το Νοέμβριο και θα υπάρξει χρόνος για τη διαχείριση των δύσκολων ανοικτών μετώπων που έχει ενώπιόν της η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή να εξαντλήσει η παρούσα κυβέρνηση τη θητεία της, θα πρέπει να αναζητηθούν πρακτικά και όχι θεωρητικά, τρόποι εκτόνωσης. Όποια και να είναι η επιλογή, ένα ζήτημα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και είναι αρκούντως σημαντικό, είναι το μείζον: Όταν δεν αναλαμβάνονται οι ευθύνες, τις αποδίδουν οι πολίτες την ώρα της κρίσης, την ώρα των εκλογών. Όποτε και να διενεργηθούν αυτές.

Πηγή:  Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου