Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΑΒΑ...

Αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου  είναι στη θέση "Καράβι" στον Σχινιά Μαραθώνα  με μεγάλη κουστωδία

Στον ελεύθερο του χρόνο κάνει τον ...πρωθυπουργό

Παρασκευή απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου 2011 και φαίνεται ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει κανένα αξιόλογο πρόβλημα.

Αλλιώς δεν εξηγείται πως ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από μεγάλο αριθμό ανδρών της Ασφάλειας βρίσκεται στον Σχινιά του Μαραθώνα όπου από τις 4.30 το απόγευμα επιδίδεται στην ...άθληση.

Τα πρωθυπουργικά οχήματα αναχώρησαν κάπως ...φασαριόζικα , λίγα λεπτά μετά τις 4.00 το απόγευμα από την Αθήνα.


Στο μεταξύ φυσικά η κυβέρνηση του κυρίου πρωθυπουργού ετοιμάζει την Ελλάδα να γίνει χώρα φτωχών, (Ελευθεροτυπία)  ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές αποφασίζουν να ρίξουν στα 660 ευρώ τον πρώτο μισθό των εκπαιδευτικών, (ΕΘΝΟΣ) και παράλληλα ανακοίνωσαν ότι περικόπτουν κατά 25% και 30% του εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και το 2011 αντίστοιχα όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα και της Μαργαρίτας, δεν μπορεί να στερηθεί καμία από τις απολαύσεις του.  Αυτά είναι για τους χαχόλους!

Για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής - νοσοκομειακής περίθαλψης το πλαφόν της μείωσης φόρου ορίζεται πλέον στα 3.000 ευρώ, από 6.000 ευρώ αλλά ο πρωθυπουργός έχει ανάγκη από ...κανό.

Για τη διατροφή που καταβάλλεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο, το πλαφόν της μείωσης φόρου ορίζεται στα 1.500 ευρώ, από 3.000 ευρώ  διότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται και ένα κανό αξίας 3.500 ευρώ.

Για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές (που καταβάλλουν αυταπασχολούμενοι) το πλαφόν μείωσης φόρου πέφτει στα 1.000 ευρώ διότι οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν και τις βενζίνες του πρωθυπουργού που συχνότατα επισκέπτεται τον Σχινιά.

Για ποσά που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου το πλαφόν μείωσης φόρου πέφτει στα 3.000 ευρώ, από 6.000 ευρώ καθώς πρέπει να καλυφθούν και οι φθορές των οχημάτων που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό κάθε εβδομάδα στον Σχινιά για να κάνει κανό.



Περίπου 30.000 εργαζόμενους
σπρώχνει ο πρωθυπουργός
στην ανεργία, ενώ ο ίδιος
έχει το ...κανό του!

Αλλαγές προκύπτουν και στα πρόσθετα αφορολόγητα που απολαμβάνουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι οποίοι από 12.500 ευρώ πέφτουν στις 7.000 ευρώ. Διορθωτική διάταξη προβλέπει μείωση φόρου 60 ευρώ για κάθε παιδί για όσους εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.  Και για να μη ξεχνιώμαστε το επίδομα τρίτου παιδιού πήγε "περίπατο", διότι οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού έχουν και έξοδα: βενζίνες, κινητά τηλέφωνα κλπ κλπ.


Για τους νέους ηλικίας έως και 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, καθώς και για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, το αφορολόγητο όριο ορίζεται στις 9.000 ευρώ (και όχι 9.500 όπως αναμενόταν) καθώς πρέπει να καλύψουμε και όλα τα μικροέξοδα του πρωθυπουργού που έχει ανάγκη το γαλάζιο της θάλασσας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.




Σε ό,τι αφορά τα κλιμάκια, γίνονται 8 αντί για 10. Έτσι, η ζώνη εισοδήματος από 16.000 έως 22.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 25% αντί 24% και η ζώνη εισοδήματος από 26.000 έως 32.000 ευρώ με 36% αντί 32% καθώς πρέπει να αυξήσουμε και τον αριθμό των λιμενικών - τώρα που αρκετοί συνταξιοδοτήθηκαν - καθώς κάποιοι πρέπει να τον φυλάνε μη γίνει ...στόχος!

Τα νέα αυτά δεδομένα σημαίνουν ότι επέρχεται πλήγμα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μόνο 700 ευρώ είναι η επιβάρυνση από τη μείωση αφορολόγητου για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ πρόσθετη επιβάρυνση 120 ευρώ προκύπτει για τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ διότι και η εξάρτηση των στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών φθείρεται με τις συχνές χρήσεις, αν και οι περισσότερες εξαρτήσεις αγοπράζονται με εισφορές... εφοπλιστών και διαφόρων εταιριών - άραγε χωρίς κανένα αντάλλαγμα;

Άγριο είναι το "ψαλίδι" στις φοροαπαλλαγές, με την έκπτωση φόρου λόγω δαπανών να πέφτει στο 10% για όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ το ποσοστό έκπτωσης ήταν 20% και για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ ήταν 10% αλλά ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να απαρνηθεί καμία από τις πολυέξοδες συνήθειές του.
Σχόλιο nextok:  Όποιος χαζοβιόλης εκεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής  ψάχνει τον πληροφοριοδότη μας, ας ρωτήσει τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα.  Συνήθως δεν είναι αόρατος!

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου