Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Γιώργο να ...φύγει!

Υποψίες ότι έσυρε
 τον Παπανδρέου σε
εκλογές και προσπαθεί
να κερδίσει χρόνο ως
τάχα ...ασθενής!


Εικονική(;) η ασθένεια του Αντιπροέδρου μπροστά στην "μπανανόφλουδα"  του δημοψηφίσματος

Τελευταίοι τίτλοι στο διαδίκτυο:

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη - Στους 152 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Σαμαράς σε Παπούλια: Οι εκλογές είναι πλέον εθνική ανάγκη


Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στις 6 το απόγευμα


Θύελλα αντιδράσεων πυροδοτούν οι φόβοι για νέα κρίση
Οι γερμανικές τράπεζες αντιδρούν στην πρόταση για δημοψήφισμα


Γιούνκερ: Το "όχι" των Ελλήνων θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία


Επικοινωνία με Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε το πρωί ο Ευ. Βενιζέλος


Θύελλα αντιδράσεων πυροδοτούν οι φόβοι για νέα κρίση στην ΕΕ


Fitch: Το δημοψήφισμα αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Μ.Ξαφά: Το ΔΝΤ ενδέχεται να μην εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης


Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί-Μέρκελ για το δημοψήφισμα


ΕΕ: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το δημοψήφισμα


FT: Το Πεκίνο δεν θα σπεύσει να σώσει την Ευρωζώνη

Η Βάσω Παπανδρέου, ο Δημήτρης Λιντζέρης και άλλοι τουλάχιστον πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν  άμεσα εκλογές.
Ειδικότερα, μετά τα έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με επιστολή-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις ζητούν εκλογές, πριν από λίγο και η Βάσω Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια προκήρυξη εκλογών, και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Ανεύθυνος ο Πρωθυπουργός
Εμμέσως πλην σαφώς η ομάδα των "6", χαρακτηρίζει ανεύθυνο τον Πρωθυπουργό μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα στην επιστολή τους οι έξι βουλευτές: Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάους και Μηνάς Σταυρακάκης, χαρακτηρίζει την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται αντί να πανηγυρίζει.

Επίσης , στην επιστολή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία . Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας....»

Οι εξελίξεις επισπεύδονται και από την κίνηση της κ. Μιλένας Αποστολάκη που ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της και την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζοντας ότι «είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης».

Διαδίδει ότι τάχα "δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα" ο Ευ. Βενιζέλος

Μαραθώνιο συνομιλιών με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους κκ Σόιμπλε, Ρεν, Τόμσεν και Άκερμαν, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Κατά πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος συνέταξε αργά τη νύχτα και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τους ξένους ηγέτες για την ενημέρωσή τους και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ανέφεραν, εξάλλου, ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ανανέωσης της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή, αλλά όχι για το δημοψήφισμα.  Ωστόσο, άπαντες φαίνεται να ξεχνούν ότι αμέσως μετά την μακροσκελέστατη ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χθες βράδυ, το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος ενώ ο ίδιος δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε στο στούντιο του MEGA όπου υπερασπίστηκε το θέμα του δημοψηφίσματος με νύχια και με δόντια.  Λίγο αργότερα και προφανώς όταν αντελήφθη το μέγεθος της "πολιτικής πατάτας",  ο ίδιος βρέθηκε στο ...νοσοκομείο.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου