Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Για γέλια και για κλάματα στην Ακτή Βασιλειάδη

Με φαγωμάρα αρχίζει και τελειώνει η κάθε ημέρα στο πολύπαθο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας τη στιγμή που άπαντες οι καλοπληρωμένοι Υπουργοί και Υφυπουργοί όφειλαν να βάλουν νερό στο κρασί τους για να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό του κράτους από τον απειλούμενο για τη χώρα  όλεθρο.


Ήδη από χθες πυρά... κατά βούληση εξαπολύονται απροκάλυπτα πλέον μεταξύ των Υπουργείων και των Υπουργών http://nextok.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html 


Τραγελαφικές καταστάσεις
Το πιο "αστείο" στην  υπόθεση αυτή είναι ότι τα Δελτία Τύπου, αποστέλλονται μέσα από ένα Γραφείο που βρίσκεται στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, του οποίου τα στελέχη υποχρεώνονται άλλοτε να χρησιμοποιούν ώς ηλεκτρονική διεύθυνση το press@hcg.gr  που αντιστοιχεί στο Λιμενικό Σώμα-ΕΛΑΚΤ και το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και άλλωτε tidis@yen.gr  που αντιστοιχεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 
 
Τα ίδια στελέχη - από τα οποία άπαντες είναι Λιμενικοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί - τη μία στιγμή εκδίδουν ένα Δελτίο Τύπου του ενός υπουργείου που βάλλει κατά του άλλου υπουργείου και την επόμενη ώρα κάνουν το αντίθετο. 
 
Οι άνθρωποι αυτοί ή που θα πρέπει να λειτουργούν σαν καλολαδομένα ρομποτάκια χωρίς συναισθήματα ή που θα έχουν σπάσει τα νεύρα τους από τις αψυχολόγητες αψιμαχίες που καλούνται να "υπηρετήσουν" και μάλιστα με διαφορά ολίγων λεπτών μέσα στην ίδια ημέρα.


Γεγονός πάντως  αποτελεί ότι: Μέσα στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη - πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - συνυπάρχουν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα-ΕΛΑΚΤ.

Γεγονός επίσης αποτελεί ότι:

1. Οι σχέσεις Παπουτσή - Χρυσοχοΐδη δεν είναι οι καλύτερες από τότε που ο πρώτος διαδέχθηκε τον δεύτερο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Άρα έχουμε δύο ΠΑΣΟΚους που δεν έχουν θετική διάθεση συνεργασίας.

2. Οι σχέσεις Υφυπουργού Άδωνη Γεωργιάδη (ΛΑΟΣ) με τον Υπουργό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ΠΑΣΟΚ) δεν ήταν ποτέ καλές και δεν αναμένονται και σήμερα να βελτιωθούν, όσο κι άν δημοσίως ο ένας εξάρει την διάθεση συνεργασίας του άλλου. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές για άτομα στη κυβέρνηση που δεν δούλεψαν ποτέ τους και άρα δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την ανάγκη επανασύστασης του ΥΕΝ...

3. Οι σχέσεις Άδωνη Γεωργιάδη - Ηγεσίας Λιμενικού Σώματος δεν θα γίνουν ποτέ καλές αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη πρώτη μέρα εγκατάστασης του Υφυπουργού στην Ακτή Βασιλειάδη, κάποιοι Λιμενικοί επιχείρησαν να τον αφήσουν χωρίς προσωπικό, πιέζοντας με απειλές σύλληψης ορισμένους πολιτικούς υπαλλήλους για να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.
4. Επίσης ο ίδιος ο Υφυπουργός κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι επιχειρεί να του διαλύσει την Οικονομική Υπηρεσία, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το υπουργείο ΥΠΑΑΝ στο τμήμα που αφορά τη Ναυτιλία. Άρα και οι σχέσεις Γεωργιάδη - Παπουτσή δεν χαίρουν άκρας υγείας.

Και οι Έλληνες περιμένουν μέσα από αυτό το χάος να έρθει η άνοιξη!

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου