Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Γκιούλ: "Μισή χώρα θα αναλάβει την Προεδρία της άθλιας ΕΕ"

Παραλήρημα και απειλές όχι μόνο εναντίον της Κύπρου αλλά και της ίδιας της ΕΕ.


Προσβλητικότατες δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

«Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ
αναφερόμενος στους Κύπριους ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012.

"Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους", υποστήριξε ο κ.Γκιουλ κατά την εφημερίδα Ακσάμ.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι "το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία", είπε αναφερόμενος στην ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Λευκωσία το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Κατά την ίδια πηγή, ο κ.Γκιουλ ανέφερε ότι "τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι.

Πηγή: NewsIt.gr

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
 Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου