Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το nextok και ο Χρήστος Παπουτσής

Άγνωστα πιθανά συμφέροντα, βλέπει πίσω από την ιστοσελίδα μας ο ΥΠτΠ Χρήστος Παπουτσής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφορικά με το σκάνδαλο το οποίο αφορά στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, όλως περιέργως ο κ. Χρήστος Παπουτσής άφησε να αιωρείται η πιθανότητα να κρύβονται άγνωστα συμφέροντα πίσω από το nextok.blogspot.com.

Ειδικότερα και μεταξύ διαφόρων φιλοσοφημάτων αναφέρει:

«Όσον αφορά στην πληροφορία περί ύπαρξης οπτικοακουστικού υλικού για το αγώνισμα των 1000 μ., η αρμόδια Υπηρεσία έλαβε την πληροφορία αποκλειστικά μέσω ιδιωτικής ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (blog ), αγνώστων πιθανών συμφερόντων και άμεσα την διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠτΠ για τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση του θέματος. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Το περίεργο είναι ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζει πολύ καλά ότι το blog ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιογράφο του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ (υπογράφουσα) , η οποία βρίσκεται στο ίδιο πόστο από το 1987. Οι περισσότερες από τις αναρτήσεις μας φέρουν υπογραφή και γι αυτό το λόγο ο ίδιος ο υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή να ενημερώνεται αμέσως μόλις υπάρχουν αναρτήσεις από το συγκεκριμένο blog τα ρεπορτάζ του οποίου – είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε – ότι αξιολογεί με ξεχωριστό προβληματισμό και ενδιαφέρον.

Είναι λυπηρό, ένας πολιτικός να προσπαθεί έντεχνα να καλύψει προβλήματα που προξένησαν ομοϊδεάτες και μάλιστα υφιστάμενοί του,  οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν προσκολλημένοι στις ρουσφετολογικές διαδικασίες προσλήψεων. Εκτός και εάν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο σκάνδαλο, γιατί πραγματικά πολλές «συμπτώσεις» εντοπίσαμε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Να τις αναφέρουμε;

1. Η φερόμενη ως ευνοηθείσα υποψήφια, επισκέφθηκε κατ’ επανάληψη το γραφείο του Διευθυντή Εκπαίδευσης του πρώην ΥΕΝ πριν την έναρξη των αθλητικών και γραπτών δοκιμασιών.

2. Συνοδεύτηκε από πρώην Λιμενικό.

3. Ο πρώην λιμενικός συνδέεται φιλικά με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Λ.Σ. Ο γιός του – επίσης λιμενικός - υπηρετεί στη Κέρκυρα.

4. Η υποψήφια πριν την έναρξη των δοκιμασιών, εκμυστηρεύτηκε σε συνυποψήφιους ότι και θα περάσει τις αθλητικές δοκιμασίες και θα τοποθετηθεί στη Κέρκυρα μόλις ορκιστεί.

5. Κατά τη δοκιμασία των 1000 μέτρων ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 6 (έξι) λεπτά - αντί των 4,30 λεπτών - πράγμα που είχε καταγραφεί, ενδεχομένως επειδή είχε προκαλέσει με τη βεβαιότητά της ότι προκαταβολικά θεωρούσε τον εαυτό της στέλεχος του Λιμενικού, πριν καν πατήσει το πόδι της στις εξετάσεις.

6. Την καταγραφή της δοκιμασίας επιβεβαίωσε με κατάθεσή του ο κάτοχος του υλικού ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι κατά λάθος το υλικό έχει διαγραφεί προφανώς διότι κάποιος – ποιος άραγε – τον εκφόβησε ότι η βιντεοσκόπηση του χώρου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είναι παράνομη, καθώς ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως στρατιωτική περιοχή.

7. Το περιεχόμενο της καταγραφής επιβεβαίωσαν με κατάθεσή τους και τρίτα άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο των αθλητικών δοκιμασιών, οι οποίοι δεν είχαν γνώση της καταγραφής. Απλά επιβεβαίωσαν τα γεγονότα που αφορούσαν στην αθλητική δοκιμασία.

6. Τόση ήταν η σιγουριά της υποψήφιας που την τρίτη ημέρα των γραπτών εξετάσεων άργησε να παρουσιαστεί στην αίθουσα βέβαιη προφανώς ότι «τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα!»

7. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ανησύχησε από την απουσία της και της τηλεφώνησε από το κινητό του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τηλεφώνησε στη μητέρα της αλλά αυτό δεν μετριάζει το ύποπτο του πράγματος.

8. Στην απολογία του ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προέβη στο τηλεφώνημα αυτό επειδή ο πατέρας της τυγχάνει φίλος του.

9. Ο πατέρας της νεαρής – αν και «φίλος» του – πήγε στο πρώην ΥΕΝ για να ευχαριστήσει τον Δ/ντή Εκπαίδευσης (δείτε το Αρχείο της πύλης).

10. Ο πατέρας υποψήφιας, υπηρετεί σε Υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

11. Η μητέρα της ίδιας υποψήφιας υπηρετεί σε γραφείο αξιωματούχου του ΠΑΣΟΚ.

12. Τελικά η νεαρή με δύο δεκάρια βρέθηκε μέσα στους επιτυχόντες όταν βουΐζει η Ακτή Βασιλειάδη ότι 8άρια και 9άρια έγιναν 10άρια...

13. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ζήτησε και μας συνάντησε εκτός Υπουργείου και για τέσσερις ολόκληρες ώρες ένα Σάββατο απόγευμα του Σεπτεμβρίου, προσπάθησε να διασκεδάσει τις πληροφορίες μας.

14. Και τέλος μία ακόμα «σύμπτωση»: Η εν λόγω υποψήφια όσο είχε τη σελίδα της στο facebook ορθάνοικτη, εμφανιζόταν σε φωτογραφία με κυρία που το όνομά της είναι συνώνυμο Υπουργού. Προφανώς κάτι απ’ όλα αυτά είναι σύμπτωση. Όλα όμως, αποκλείεται να είναι τυχαία και συμπτωματικά περιστατικά.

15. Και τέλος, και με την ευκαιρία, κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη. Όταν κάποιος σαν κι εσάς, δεν έχει τίποτα να αποκρύψει, δεν αφήνει υπόνοιες για τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε πληροφορίες οι οποίες συνιστούν ένα σκάνδαλο το οποίο προφανώς κανένας υπουργός δεν θα ήθελε στο κεφάλι του και μάλιστα τέτοιες εποχές. Γι αυτό και φροντίστε να είναι ο δημοσιογράφος και η οικογένειά του ασφαλείς γιατί αρκετά ανεκτήκαμε τις  απειλές  από τους «άμεμπτους» υφιστάμενους - συνεργάτες σας!

Θεοδοσία Κοντζόγλου
Δημοσιογράφος – μέλος ΕΣΗΕΑ
Διαχειρίστρια nextok.blogspot.com


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Παπουτσής πίσω από άλλους συνηθίζει να διακρίνει συμφέροντα & σκοπιμότητες.... Πίσω από τις μέχρι σήμερα, για το Λ.Σ & το υπουργείο, δικές του αποφάσεις, ενέργειες ή παραλείψεις, δεν υπήρχε καμμία σκοπιμότητα & κανένα συμφέρον?
    Ας αναλογιστεί, ο λαοπρόβλητος σύντροφος, τα έργα & τις ημέρες του & ας αποφεύγει πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό.
    Δυστυχώς, στο πέρασμα τους, ενώ άλλοι αφήνουν το στίγμα τους, άλλοι αφήνουν τον λεκέ τους!

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου