Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αθώοι οι δημοσιογράφοι που σύρθηκαν σε δίκη από τον εφοπλιστή Αγούδημο

Τους πήγε για ...μαλλί, τον άφησαν ...κουρεμένο!


Είναι ίσως σπάνιο, αλλά - επιτέλους - αποτελεί γεγονός η αθώωση τριών δημοσιογράφων που σύρθηκαν στα δικαστήρια επειδή έγραψαν μιαν αλήθεια που δεν άρεσε.   Στο εδώλιο οδηγήθηκαν οι συνάδελφοι του Ναυτιλιακού Ρεπορτάζ και μέλη της ΕΣΗΕΑ Πόπη Χριστοδουλίδου, Χάρης Μπόλκας και Θανάσης Λαμπρόπουλος.  Εναντίον των τριών είχε υποβάλει μήνυση ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος για «εξύβριση» και «συκοφαντική δυσφήμιση».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις δημοσιογράφοι σε αναρτήσεις του στο ιστολόγιο "Piratikoreportaz"  αναφέρθηκαν κατ' επανάληψη  στη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον επιχειρηματία προς ναυτικούς που ήσαν ναυτολογημένοι σε πλοία του ακτοπλοϊκού του στόλου.  Μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι απέδωσαν στον επιχειρηματία τους χαρακτηρισμούς «κακοπληρωτής», «αφερέγγυος» και «καπετάν φέσης».

Είναι βεβαίως γνωστό το γεγονός ότι όλα τα πλοία του συγκεκριμένου εφοπλιστή κατασχέθηκαν τελικά λόγω αδυναμίας του  να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ενώ  όταν αναγράφονταν τα παραπάνω, εκτός από μισθούς σημαντικές ήτανοι οφειλές του προς το ΝΑΤ, τον ΟΛΠ και τραπεζικούς οργανισμούς.  Την ίδια στιγμή σημαντικές ήσαν και οι οφειλές του κράτους προς τον επιχειρηματία για εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων προς την άγονη γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση και προς μέγιστη έκπληξη ιδιαίτερα των εναγόντων, οι  τρεις δημοσιογράφοι κρίθηκαν αθώοι καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο απέδειξαν το ανυπόστατο των κατηγοριών.


Ευχής έργο θα είναι η συνέχιση εκδίκασης με τον ίδιο τρόπο υποθέσεων που αφορούν σε δημοσιογράφους  από αδέκαστους δικαστές καθώς σημαντικός αριθμός συναδέλφων - της γράφουσας μη εξαιρουμένης - έχει ταλαιπωρηθεί μέχρι σήμερα επειδή ο ενάγων ανέκαθεν κουβάλαγε βαρύ πορτοφόλι.  Επίσης καλό θα ήταν από την υπόθεση αυτή να παραδειγματιστούν και οι αφελέστατοι πολίτες και ένστολοι οι οποίοι για ψύλλου πήδημα ή επειδή ενοχλήθηκαν από τις δημοσιευθείσες αλήθειες,  καταφεύγουν σε ανέντιμους δικηγόρους οι οποίοι αναλαμβάνουν υποθέσεις μόνον και μόνον για να εκμεταλλευτούν τους πελάτες τους ή για να ρίξουν λάσπη στους δημοσιογράφους.  

Η υπόθεση Αγούδημου - Δημοσιογράφων έκδικάστηκε στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά τη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο Θ. Ευαγγελάκης Α΄ Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, ο Θ. Παπάς, πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά και ένας ναυτεργάτης ο οποίος διετέλεσε της ακτοπλοϊκής εταιρίας του Γεράσιμου Αγούδημου.





*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου