Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επενδύσεις μαμούθ στην Κύπρο του Ομίλου Triple Five

Όταν η Ελλάδα καταρρέει...

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 08:12



Η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Triple Five(555) Ναντέρ Γκερμεζιάν μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε μια περίπου ώρα, ο κ. Γκερμεζιάν ανακοίνωσε τα σχέδια του Ομίλου για επενδύσεις στην Κύπρο στους τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και της ενέργειας.


Ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, «είμαι ακόμη πιο πολύ πεπεισμένος ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε επενδύσεις στην Κύπρο».

«Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μια σωστή και καλή χώρα για επενδύσεις, έστω και εάν η οικονομία είναι λίγο αβέβαιη προς το παρόν. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να σταματήσει κανέναν από το να έρθει εδώ. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι εδώ για να συνεργαστείς μαζί τους», είπε.

Σημείωσε ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς παγκοσμίως, όπως είναι ο τουρισμός, προσθέτοντας πως «πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες με ναυλωμένες πτήσεις από τη βόρειο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και αλλού».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Ομίλου για τον τομέα των τραπεζών, είπε ότι «εξετάζουμε τρία ενδεχόμενα. Το ένα ενδεχόμενο», όπως είπε, «είναι ο Όμιλος να ανοίξει στην Κύπρο παράρτημα μιας εκ των τραπεζών που έχει στη βόρειο Αμερική. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να ιδρύσουμε μια τράπεζα εδώ ή να κάνουμε διευθέτηση με μια από τις τοπικές τράπεζες ώστε να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις εδώ», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι ο Όμιλος εταιρειών του περιλαμβάνει πετρελαϊκή εταιρεία, αλλά και τμήμα παροχής υπηρεσιών σε άλλες πετρελαϊκές εταιρείες. «Έχουμε 250 μηχανικούς μόνο σε αυτό το τμήμα, όλοι προσοντούχοι μηχανικοί, γεωφυσικοί», είπε.

O Καζαμίας

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας για τις επενδύσεις του Ομίλου Triple Five(555) στην Κύπρο, τις οποίες ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό, ο κ. Καζαμίας είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου του Ομίλου στην Κύπρο πραγματοποιείται «σε πολύ δύσκολες περιόδους για τη χώρα μας και την οικονομία της» και αναφέρθηκε στη χθεσινή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου νωρίτερα, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την τοποθέτηση ανθρώπων που εμπιστεύονται την Κύπρο, τους ανθρώπους και την οικονομία» και αυτό, πρόσθεσε, «είναι ένα μήνυμα προς όλους μας, όχι μόνο προς την Κυβέρνηση, αλλά προς όλους τους πολιτικούς να αξιολογούμε σωστά και να μην πυροβολούμε τους εαυτούς μας».

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είδατε ότι υπάρχουν άνθρωποι με πάρα πολλά λεφτά που μας εμπιστεύονται διότι βλέπουν και λίγο πιο μακριά από τη μύτη τους», σημείωσε.

Ανακοίνωσε ότι «την ερχομένη εβδομάδα φτάνει ειδικό επιτελείο εμπειρογνωμόνων του Ομίλου στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις που ήδη άρχισαν με Κύπριους ξενοδόχους για τη μεταφορά περίπου 80-100 χιλιάδων τουριστών μέχρι το τέλος του 2012 με προοπτική αυτός ο αριθμός να αυξηθεί του χρόνου».

«Το παρήγορο εδώ δεν είναι μονάχα η επιλογή της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός από νέες αγορές -και έχει σημασία αυτό- αλλά και η πιθανότητα πέραν από τη χρήση των ιδιόκτητων αεροσκαφών τους να γίνει και μια συνεργασία με τις Κυπριακές Αερογραμμές από ευρωπαϊκούς προορισμούς», είπε.

Πέραν τούτου, πρόσθεσε, «σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί και έχει κοινοποιηθεί και προς το Υπουργείο Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει δώσει ως ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση μαζί με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Triple Five για την προσεχή Δευτέρα αλλά νομίζω ότι θα δοθεί μια εβδομάδα αναβολή για τις 27-28 του Μάρτη''.

Πηγή:  http://www.koukouvagia.com/ependuseis_mamou8_stin_kupro_tou_omilou_triple_five1331745172.html

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου