Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Επιμένει στον "συνωστισμό" η Ρεπούση της Δημ.Αρ. - Επικροτούν οι Τούρκοι

Διαφημιστικό... πρωτοσέλιδο στη τουρκική  Milliyet η υποψηφιότητα
Επιμένει στην άποψη της περί "συνωστισμού των Ελλήνων στα παράλια της Σμύρνης" η ακαδημαϊκός και νυν υποψήφια βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Μαρία Ρεπούση.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το nextok, η ίδια άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι εμμένει στα περί "συνωστισμού" και μας προέτρεψε να διαβάσουμε πρώτα το βιβλίο της και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα.


Υποθέσαμε ότι γνωρίζει η κ. Ρεπούση πως με την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Α΄ περιφέρειας Πειραιά, κάνει ζημιά στο κόμμα της. Η απάντησή της ήταν η ακόλουθη: Όχι, δεν το γνωρίζω. Είμαι στην Ανανεωτική Αριστερά από τα νιάτα μου, δεν λοξοδρόμησα ποτέ, δεν είμαι προσωπική φίλη του προέδρου, είμαι εκλεγμένη στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, στην ΕΕ και υπεύθυνη του τομέα παιδείας. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο μου και θα σε παρακαλούσα να το κάνεις για να σχηματίσεις δική σου γνώμη και όχι να αποδέχεσαι άκριτα την πολεμική κατά του βιβλίου. Αρκετά το έχουν συκοφαντήσει με τα περί συνωστισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextok η κ. Ρεπούση υπήρξε επιλογή του Φώτη Κουβέλη καθώς τυγχάνει προσωπική του φίλη. Επισημάναμε στην υποψήφια ότι: Αρκετοί ψηφοφόροι, γνωρίζοντας τα περί "συνωστισμού..." θα προτιμήσουν να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα και όχι κάποιον συνυποψήφιό της. Ευτυχώς - μας λένε κάποιοι ψηφοφόροι που συμπαθούν τη Δημ.Αρ. ψηφίζω σε άλλη περιφέρεια, αλλά και πάλι το θέμα της συμμετοχής της θα με προβληματίσει μέχρι τη στιγμή που θα βρεθώ πίσω από τη κάλπη. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή μέχρι σήμερα δεν ζήτησε μία συγνώμη ή δεν αιτιολογήσατε την φραστική της επιλογή χωρίς να υποτιμά τη νοημοσύνη όσων έχουμε διδαχτεί διαφορετικά την ιστορία.

Nextok: Γιατί δεν υπερασπιστήκατε την άποψή σας τότε που αναστατώθηκε το «σύμπαν» ώστε να διαμορφώσει όλος ο κόσμος τη "σωστή" άποψη. Καθώς βλέπετε ακόμα και φιλόλογοι και ιστορικοί έχουν αντίθετη άποψη από τη δική σας θέση. Φίλοι καθηγητές, σας έχουν στήσει κυριολεκτικά πολλές φορές στα πέντε μέτρα. Επίσης πρέπει να σας πούμε ότι σε ιδιωτική συζήτηση, όταν τέθηκε στον Πρόεδρο της Δ. Αριστεράς το θέμα της υποψηφιότητάς σας - σύμφωνα με πηγή του nextok - ο ίδιος είπε: Όποιος διαφωνεί με τη παρουσία της κ. Ρεμπούση στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά ας ψηφίσει άλλον υποψήφιο. Γνωστοί και φίλοι όμως που ψηφίζουν στην Α΄ Περιφέρεια, επέλεξαν ήδη να ψηφίσουν άλλο αριστερό κόμμα ή ακόμα και τον Καμμένο εξ αιτίας της παρουσίας σας στο ψηφοδέλτιο. Αποκλείεται να μη γνωρίζετε αυτές τις αντιδράσεις εάν φυσικά βγαίνετε σε δημόσιες ομιλίες. Εκτός και εάν στις ομιλίες σας έρχονται πάντα τα ίδια πρόσωπα. Πρόσωπα που έχουν αποδεχτεί την άποψή σας.

Απ: Θα ήθελα να διαβάσεις πρώτα το βιβλίο για να σχηματίσεις δική σου άποψη. Θα ήθελα επίσης να μου αναφέρεις τους ιστορικούς που λες.

Για τη ΔΗΜΑΡ έχω να πω ότι το συνέδριο με εξέλεξε στην ΚΕ και μάλιστα πολύ ψηλά, η ΚΕ στην ΕΕ και η ΕΕ υπεύθυνη παιδείας και έρευνας. Και όλα αυτά γνωρίζοντας για το βιβλίο. Ας λείπουν λοιπόν τα δάκρυα για το κόμμα. Εχουν γνώση οι φύλακες.

Η Aegeam Times


Για το ίδιο θέμα η ιστοσελίδα Aegean Times γράφει σήμερα:
Ένα εμβόλιμο και μάλλον σκόπιμο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, με τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» έρχεται να προστεθεί στα κατορθώματα της κας Μαρίας Ρεπούση η οποία έγραψε το βιβλίο της ΣΤ τάξης του Δημοτικού, που έμεινε στην μνήμη των Ελλήνων ως ο ... «Συνωστισμός της Σμύρνης.
Η τουρκική εφημερίδα μάλιστα σηκώνει το θέμα ψηλά κάνοντας την είδηση πρωτοσέλιδιο και … διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό την υποψηφιότητα της κ, Ρεπούση, ως βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χώρα μας γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της τελευταίας τάξης του Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως τονίζει, των εθνικιστών καθώς περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς.

Ακόμη, το άρθρο επισημαίνει ότι το βιβλίο αυτό, δηλαδή της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, είχε αρχίσει να διδάσκεται το 2007, ωστόσο στο νέο βιβλίο υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη.
Αξίζει να αναφερθεί το εξαιρετικά εύστοχο και καυστικό σχόλιο του αντιστράτηγου ε. α., κυρίου Δημήτρη Αλευρομάγειρου τόσο για την αντικατάσταση του βιβλίου της κυρίας Ρεπούση όσο και για την αντίδραση των Τούρκων.
«Μάλλον όσοι εναντιωθήκαμε σε αυτό το κουρελούργημα είμαστε σκουριασμένα μυαλά, εθνικιστές, πολεμοκάπηλοι και εναντίον της φιλίας των λαών....

Και μάλλον οι συντάκτες και οι εμπνευστές αυτής της εμετικής υποτέλειας έχουν ανοικτή μυαλά, είναι προοδευτικοί και βλέπουν πολύ μπροστά....

Άλλωστε τους δικαιώνει και η "δικαιολογημένη" αντίδραση των Τούρκων...

Γι αυτό άλλωστε και έσπευσαν να τους συμπεριλάβουν σε "προοδευτικά" ψηφοδέλτια οι Έλληνες "ειρηνόφιλοι-προοδευτικοί».

Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη και στην υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου γιατί την θέση του απαράδεκτου βιβλίου της κας Ρεπούση παίρνει ένα νέο, αυτό των των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» που σαφώς και δεν θα αλλοιώνει την Ελληνικη Ιστορία, παραχαράσσοντας ιστορικά γεγονότα και μνήμες.

Στο πολιτικό επίπεδο τώρα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η συμμετοχή της κυρίας Ρεπούση στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, είναι σίγουρο ότι θα αισθάνεται μέρα με την ημέρα τους ψήφους που φυλλοροούν από το κόμμα του προς τα υπόλοιπα της Αριστεράς!
Η κ. Ρεπούση μάλιστα, είναι Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς και ένας εκ των βασικών συμβούλων του κ. Κουβέλη. Άραγε, η ΔΗΜ.ΑΡ., θα μας πει προεκλογικά, αν ... μετεκλογικά θα επιχειρήσει και πάλι να ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας μας προς το ... "Τουρκικότερον";

Πραγματικά είναι απορίας άξιον, γιατί να επιβραβευτεί πολιτικά με μια βουλευτική θέση σε ένα κόμμα , μια γυναίκα η οποία με τα γραφόμενά της προκάλεσε την οργή των Ελλήνων; Αυτό μάλλον ο κ.Κουβέλης, δεν θα το απαντήσει ποτέ.

*** *** *** *** *** *** ΄
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.

Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
 Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***