Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ευθύνες στο Λιμενικό για την επίθεση στον συλληφθέντα Αφγανό κακοποιό της Πάρου



Μέχρι και την Ελληνική σημαία
χρησιμοποίησαν οι ανεγκέφαλοι
για να διατρανώσουν τα ρατσιστικά
τους αισθήματα σε βάρος όλων των
μεταναστών με αφορμή την υπόθεση
της Πάρου. 
(φωτό από το newsbomp)
 
Το Λιμενικό αλλά και η αστυνομία φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο πλοίο ο συνοδευόμενος από αστυνομικούς κακοποιός της Πάρου.  Και η εκτίμηση της γράφουσας δεν αφορά στα στελέχη των δύο δυνάμεων αλλά στις ηγεσίες τους καθώς είναι γνωστό ότι ακόμα και η Χρυσή Αυγή να μην είχε δραστηριοποιηθεί, πάντα υπάρχει ο φόβος για την ακραία αντίδραση πολιτών σε ανθρωπόμορφα τέρατα όπως ο εν λόγω αλλοδαπός.

  Ωστόσο, όχι μόνον οι ηγεσίες  του Λιμενικού και της Αστυνομίας δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθεί ο
 υπόδικος και βεβαίως και οι συνοδοί του, αλλά φρόντισαν - ελέω συναυτουργού Υπουργού Δικαιοσύνης, Ανακριτού, Εισαγγελέα και "περιορισμένης ευθύνης" δημοσιογράφων - να διαλαλήσουν όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά του.  Και πάλι καλά που είτε με ευθύνη της δικηγόρου του είτε ίσως επειδή είναι αλήθεια, ο νεαρός κακοποιός θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων αν και  πιθανότατα ούτε κι εκεί θα είναι ασφαλής αφού άπαντες θα γνωρίζουν στοιχεία της ταυτότητας και της υπόθεσης του.

Θα τον "αυτοκτονήσουν";

Όπως συχνά συμβαίνει στην "πολιτισμένη" μας κοινωνία, τέτοιες  περιπτώσεις κακοποιών βρίσκονται στα κελιά τους είτε δηλητηριασμένοι, είτε νεκροί από υπερβολική δόση ναρκωτικών είτε ...αυτοκτονημένοι.  Έτσι ...απαλλάσσεται η δικαιοσύνη από χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και η κοινή γνώμη παίρνει "αναίμακτα" το αίμα της πίσω!  Ας ευχηθούμε - αν και υποψιαζόμαστε ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε - ότι η περίπτωση του αλλοδαπού κακοποιού δεν θα έχει την ίδια τύχη και ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις έτσι ώστε και οι σώφρονες σ' αυτή τη χώρα να μην έχουν έναν ακόμα λόγο για να σκύβουν ντροπιασμένοι το κεφάλι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – EKM A' Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα για την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον κατηγορούμενο για την άγρια κακοποίηση της 15χρονης αναφέρει:


Προκαλεί οργή η χτεσινή, προπαγανδιστικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της λαϊκής ευαισθησίας, ανενόχλητη εισβολή μερικών δεκάδων χρυσαυγιτών στο πλοίο και η επίθεση στην αστυνομική κλούβα που μετέφερε τον κατηγορούμενο για την πολλαπλή κακοποίηση της 15χρονης. Ο αποτροπιασμός για το έγκλημα της Πάρου δεν είναι δυνατό να αποτελέσει αφορμή για τη διάχυση της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας, και, πολύ περισσότερο, για τον πολλαπλασιασμό αγελαίων φαινομένων αυτοδικίας, στα οποία μάλιστα πρωταγωνιστούν κρανοφόροι με στολές παραλλαγής.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΑ όπως και από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αποδοκιμάσουν δημόσια το συμβάν και να ελέγξουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό καθώς και τις ενδεχόμενες ευθύνες όπου και αν αυτές υπάρχουν.

Εικόνες σαν αυτές που είδαν χτες έλληνες και ξένοι τουρίστες, οι οποίες διασύρουν πράγματι διεθνώς τη χώρα και δικαίως κινητοποιούν διεθνείς οργανισμούς εναντίον μας, δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν χωρίς την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και των κρατικών Υπηρεσιών.

Η τρικομματική κυβέρνηση, και ειδικά οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης δεν μπορούν να ολιγωρούν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ένα στρατιωτικά οργανωμένο ακροδεξιό κόμμα μειοψηφίας στη Βουλή δεν ελέγχει τα Υπουργεία τα οποία εποπτεύουν ο κ. Μουσουρούλης και ο κ. Δένδιας. Ότι αυτό δεν ισχύει, οφείλουν και να το αποδεικνύουν.

Και Αφγανός θύμα


Στο μεταξύ κανείς δεν πιστεύει ότι η Αστυνομία θα κινηθεί με την ίδια σπουδή της Πάρου για την εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος με θύμα νεαρό Αφγανό που σημειώθηκε προχθές στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου. Το πτώμα του άτυχου αλλοδαπού βρέθηκε προχθές το μεσημέρι μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε αγρόκτημα.

Η ιατροδικαστική νεκροψία νεκροτομή διαπίστωσε ότι, πριν δολοφονηθεί με χτυπήματα στο κεφάλι, είχε υποστεί άγριο βιασμό!

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

  1. Και όπως ήταν αναμενόμενο, στον Αυλώνα δεν έτυχε καλύτερης υποδοχής. Με άλλα λόγια η Ελληνική Δικαιοσύνη στέλλει τον υπόδικο για λιντσάρισμα ή εκτέλεση από τους Έλληνες κακοποιούς. Αυτό δεν είναι ντροπή για τη χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου